![]() |
Preporuka prže za laptop
Koristim jedan stariji laptop, radi uredno i bez problema iako me katkad kolje manjak memorije (256mb):hitthewal:
Ima DVD-Rom i CD pržu, radi količine stvari što snimam trebao bih dvd pržilicu i zanima me preporuka neke. MBO je MTC 8640 Trenutno je unutra QSI prža Interface - ATAPI Sad ako postoji neka koja odgovara uzeo bi ju ali da se ne zafrknem bolje pitat. Inače, laptop je ko' neki kinez, amerikanac što već iz 2003:goood: |
Kakav je konektor? Možda ti mogu iskopati nešto...
|
Konektor? ATA, iako u Everestu pise ATAPI:stoopid:
Samo ne znam jel matična to podržava, pokusat cu malo prosurfat, mozda naletim na kakav test o maticnoj |
Citiraj:
|
ATA = ATAPI = IDE. Ako prža ima takav konektor, znači da ga mbo podržava. Bez obzira na to, preporuka je da si ubaciš još malo rama. Vjerojatno je u pitanju SO-DIMM SDRAM obzirom da je u pitanju starija mašina (mogao si i navesti o kojoj se radi).
|
Trenutno bas i nemam alata za rastavljenje a nadao sam se da moze ovako znati. Što se rama tice u cilju mi je povecanje memorije, al' sam htio otvorit novu temu jer memorija ne spada vamo.
Pokrenit cu novu da ne spamam:) |
Sve što trebaš je naći šaraf koji služi za otpuštanje prže iz kućišta lapa i staviti drugu na njeno mjesto.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |