![]() |
IR adapter - problem?
Kupio sam IR adapret za MBO, uštekao ga u ploču, u biosu postavio enable - IR port....
Međutim nema nikakvog sučelja??? Kako da znam da mi to sad radi??? Trebam li još kakav software ili nešto drugo??? |
pa imas na hardware devices profil jeli radi ili ne
uglavnom desna tipka na my computer properties hardware device menager i tam pogledaj tamo bi trebao biti i probaj spojiti nes prek njega |
Hardwaer devices ga ne vidi???
Kad u biosu uključim IR port pojavi mi se nekoliko dodatnih opcija za podešavanje.... Budem prepisao pa stavim da vidiš kaj mi nudi... |
To ti ne radi bez software-a za uredjaj..
Npr, dok ne stavim samsungov softwer i ne podesim da ocu komunikaciju preko IRDE, stvar ne pokazuje znakove zivota... |
Nikaj bez software-a????
Koji shittttt.... A u Nobilisu su mi rekli: "netreba software.... samo pazi na pinove, uštekaš i dela..." (OK to je rekla ona ženska kaj radi na naplati - ali mislio sam da ipak zna kaj prodaje???) Znači moram otiči na WinLIRC i platiti 20 USD??? Ima li tko bolje rješenje? Pogledao sam pa evo opcija za podešavanje u BIOS-u: RxD, TxD active [Hi-Lo ili Hi-Hi ili Lo-Hi ili Lo-Lo] IR Transmission Delay [Enabled ili Disabled] UR2 Dulpex mode [Full ili Half] Use IR pins [IR-Rx2; Tx2 ili RxD2; TxD2] Kaj bi od toga trebalo odabrati?? |
Citiraj:
Zar nitko ne zna za šortkat za device manager? Jos nisam sreo osobu koja se kuzi u kompove a da zna da ce se pritiskom na tipke WIN+PAUSE otvoriti device manager. Evo iskreno koliko je vas znalo za ovo....bez muljanja:D |
Istina je samo ustekas pazis na pinove i dela...
Ali trebas software za uredjaj koji prikljucis... |
Citiraj:
|
WIN LIRC???
TI BI KORISTIO IRDU ZA DALJINSKI??? E tu te moram ratocarat, neče baš to radit:mad: |
Citiraj:
Win lirc neće raditi???... OK; da znam da je to za onaj slučaj kad se prijemnik spaja preka COM1 porta, ali sam mislio da je to nekaj univerzalno... Rekli su nema software-a??? I koji imaš prijedlog ili bolje rečeno koji software predlažeš?? |
Citiraj:
|
Meni daljinski upravljac na IRDI nije nikad proradil, i ja sam imal tu ideju..
Al zato ak nabavis mob koji ima IRDA , i imas software za taj mob , to bu ti radilo,. prebacivanje slicica , melodija, imenika, i tak.... Citiraj:
|
Citiraj:
|
Za to kupi najeftiniju bezicnu tastaturu:)
Evo ja na svojoj tipkam vise od godinu dana sa istim baterijama Jedino da ti naslonjac nije dalje od 3m od kompa... |
Citiraj:
Ima jednu bežičnu - sad tipkam na njoj, ali me nije baš oduševila dometom.... (manje od 1,5m???) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:57. |