![]() |
(riješeno) Gdje je nestao prostor na HDD-u?
imam komp koji mi služi sa internet, ima HDD od 8.5gb i na njemu je xp
svi folderi zajedno zauzimaju oko 4gb a pokazuje mi da ima slobodno oko 0.7gb, sr je isključen, recyclebin također, mogu vidjeti sakrivene foldere hdd je uredu gdje su onda ta 4gb :wtf2: |
Koliko je virtualne memorije rezervirano?
control panel->system->advanced->performance settings->advanced->virtual memory Jeli disk formatiran prije instalacije? Postoje nekakvi programi koji sakrivaju foldere da se nevide i kad uključiš pogled na hidden i sistemske datoteke, mislim da je to bilo za kreiranje private foldera (zadni put koristio prije 2-3god pa se ne sjećam ni imena). Imaš li još kakvih aplikacija koje rezerviraju (mapiraju) dio diska? Imam neku app na poslu koja mapira dio diska i tu snima video (nadzorna kamera) pa iako je taj dio poluprazan win ga vidi kao full, a jedino ta app prikazuje stvarno stanje. :chears: |
380 mb virtualne je rezervirano
|
A instalacija? Na formatiran HDD ili? App sa mapiranjem?
Edit: jeli SR bio uvijek off ili? Napravi disk cleanup da skineš stare SR zapise. |
disc cleanup i deri ;)
|
disk je formatiran prije instalacije, dc svako malo napravim ali svejedno fali oko 4gb
može li problem biti u cs 1.6 iako je instaliran na drugom disku |
Temporary fileovi možda? Napravi backup i nakon njega check disk...
Kako biste vi meni objasnili ovo? :D http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_7b453f7e.png |
što bi trebao dobiti sa check disk?
|
Napravi ciscenje diska, i obrisi sve tocke vracanja osim posljednje, meni se stalno hard gdje su mi windowsi pune, a nista nestavljam na tu particju i ciscenje diska mi pomogne.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
skini ccleaner i onda s njim pobrisi temporary internet files to zna zauzimat dosta
takodje s njim mozes obrisat i windows restore points koji kod mene zauzimaju nekih 6GB a ako imas ukljucenu opciju "hibernate" onda ti to zauzima jos toliko koliko imas memorije, to mos provjerit u start, settings, control panel pa onda power options... ako mozes i pagefile smanjit da ti zauzima manje, al mislim da to nije potrebno, tj da je bolje ostavit po defaultu... |
Pokrenem S&D i nakon što pronađe par malicioznih programčića i obriše ih sve pet.
|
probao to i ništa i onda sam ponovo omogučio sistem restore i smanjio ga na 200Mb i dobio sam 2.5GB slobodnog mjesta :amen:
znači iako je sr bio isključen mapirao je prostor na HDD-u može http://www.pic4ever.com/images/v2.gif |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06. |