PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Ne prikazuje mi titlove kućni dvd player ?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=180920)

lumbrela 04.03.2010. 10:22

Ne prikazuje mi titlove kućni dvd player ??

Sestra mi ima kućni dvd player "Toshiba SD-37VESE" (star oko 3 godine) i imam nekoliko divx (avi) filmova sa titlom u srt formatu.
Svi filmovi imaju identičan naziv kao i pripadajući im titl
Kad idemo pogledati bilo koji film na njegov kućni dvd player, film je ok ali titlova nigdje iako pritišćem tipku subtitle, na daljinskome upravljaču.
Da li je razlog tomu da možda ne podržava taj tip subtitla ili nešto drugo.

Nekada davno sam vidio na nekoj web stranici gdje se može vidjeti koje titlove podržava pojedini model dvd playera, ali nikako da ju pronađem.
Može li ko da pomogne, što da uradim da napokon ugledamo titlove na dvd playeru

fre@k 04.03.2010. 13:39

neki divx playeri jednostavno nisu vidjeli srt nastavak. Dobro bi bilo snimiti film i prijevod pod istim nazivom

Cars.avi
Cars.srt (ako ti dvd player necita ni nakon istog imena fajla i prijevoda, skines si program subtitle worshop ubacis titl i snimis (save as) titl kao ".sub" vjerujem da ce onda citati ;) )

lumbrela 04.03.2010. 16:09

Film i titl su istoga naziva.
Problem je šta u subtitle workshop ima mali milijun formata subtitlova.
Znači ti preporučuješ da ga konvertiram u Sub.
Ako slučajno ni nakon toga ne prikaže ga, koje ostale formate mi preporučuješ da još probam

Cilim 05.03.2010. 10:18

Citiraj:

Autor lumbrela (Post 1585882)
Sestra mi ima kućni dvd player "Toshiba SD-37VESE" (star oko 3 godine) i imam nekoliko divx (avi) filmova sa titlom u srt formatu.
Svi filmovi imaju identičan naziv kao i pripadajući im titl
Kad idemo pogledati bilo koji film na njegov kućni dvd player, film je ok ali titlova nigdje iako pritišćem tipku subtitle, na daljinskome upravljaču.
Da li je razlog tomu da možda ne podržava taj tip subtitla ili nešto drugo.

Nekada davno sam vidio na nekoj web stranici gdje se može vidjeti koje titlove podržava pojedini model dvd playera, ali nikako da ju pronađem.
Može li ko da pomogne, što da uradim da napokon ugledamo titlove na dvd playeru

Probaj titlove zaljepiti sa programcicem AviSub, da bi na PC-u provjeri jel si sve dobro napravio koristi jedino Divxplayer, tako snimljene titlove na linijskom DVD playeru aktiviras sa tipkom subtitl na daljinskom.
http://livada.pondi.hr/cgi-bin/tutor....asp?NewsID=49

lumbrela 05.03.2010. 18:54

Uh, uh, zalijepio sam titlove programom "AviSub" na nekoliko avi filmova i kad ih idem pogledati na kućni dvd player, na većini je sve ok ali na nekima su titlovi prenisko, vidi se samo vrh prvoga reda titla.
Drugi puta kad sam ponovo lijepio tilove na neke filmove, podigao sam titl na 79 (vertikalni ofsset u AviSub) ali sad je na nekim filmovima titl previsoko a na nekima pri dnu slike.
Znači svaki puta kad idem lijepiti tilove nikad neznam hočeli titlovi bit u redu ili če bit prenisko.
Ima li rješenja za ovo

Cilim 05.03.2010. 22:28

Naljepio sam se dosta titlova, nisam imao takvih problema.

urbis72 21.06.2011. 14:11

servis

imam isti video, da li netko zna gdje je ovlasteni servis, ili pomoc, zasto mi nece citati dvd koje sam snimio, znaci prije je sve normalno radilo, sada cita filmove, ali serije koje je prije mogao ucitati sada nece(znaci ako ima nesto vise snimljeno nece citati, isprobao 20 dvd niti jedan nece procitati. DVD nije ostecen, i radi na drugim mjestima (komp, drugi dvd...)

flyer1 21.06.2011. 17:41

svi su izgledi da moraš na servis ako ti je još pod garancijom, jer će ti čitač vrlo brzo riknit (imao sam sličan slučaj sa samsungovim dvd playerom - prvo je odbijao dvd-ove s par avi fileova, pa poslije i snimljene dvd-e i cd-e, da bi na kraju ista stvar bila i factory pressed medijima....)

urbis72 21.06.2011. 23:40

problem

Problem je sto ne znam gdje su starci od cure to kupili, papire koje imam nista ne pise, pa ako netko zna servis....

meni je i bezveze popravljati, ali on ima snimljene neke stare serije i voli si pogledati.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48.