PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Frontier OPERA (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=180614)

Alenino 02.03.2010. 08:14

Frontier OPERA

Dali netko imam kakva iskustva s tim kućištem? Složio bi media centar...

Mortal 02.03.2010. 10:43

Ja sam ga dosta dugo proučavao činilo se ok kučište ali sam na kraju uzeo thermaltake lan box i nije mi žao :)

Alenino 03.03.2010. 07:57

Gdje si ga kupio? Mlo je problem naći termaltake u hr.

Mortal 03.03.2010. 11:44

A polovni, nije bio novi. Ali je bio bez crtice, samo ga držim bez 5,25 optikanetra jer bi bilo previše kablova unutra i ne bi se hladilo kako želim

Gilbert5 03.03.2010. 11:48

Citiraj:

Autor Alenino (Post 1583619)
Dali netko imam kakva iskustva s tim kućištem? Složio bi media centar...

Imao. Za tu lovu nije loše, ali napajanje odmah u smeće. Relativno je veliko, možda i malo preveliko da ide pored TV-a i sl. Stane full ATX ploča, dva diska...

blackened 03.03.2010. 12:04

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1584896)
Stane full ATX ploča, dva diska...

Grafa normalnih proporcija? :)

Gilbert5 03.03.2010. 12:18

Citiraj:

Autor blackened (Post 1584916)
Grafa normalnih proporcija? :)

Ne sjećam se više točno, ali mislim da stane gotovo sve. Meni je bila x1650pro unutra.

krzljavi 03.03.2010. 15:09

ja kupio i nisam baš zadovoljan ..... Ati3870 ne stane zbog razmještaja smeta napajanje koje nemožeš pomaknuti nigdje, ima prostor za samo 1 hard, inače jako malo i usko kučište i zahtjeva rad na otvorenom(barem bočne stranice) zbog pregrijavanja unatoč svim mogućim ventilatorima...

Gilbert5 03.03.2010. 15:16

Citiraj:

Autor krzljavi (Post 1585135)
ja kupio i nisam baš zadovoljan ..... Ati3870 ne stane zbog razmještaja smeta napajanje koje nemožeš pomaknuti nigdje, ima prostor za samo 1 hard, inače jako malo i usko kučište i zahtjeva rad na otvorenom(barem bočne stranice) zbog pregrijavanja unatoč svim mogućim ventilatorima...

Kako sam ja onda ima dva diska unutra? :D

I imao sam dva 120 mm venta unutra, i također se pregrijavalo. :)

syss 03.03.2010. 15:40

lim je loš, napajanje odmah u smeće, prednja bakelitna plastika nije vrijedna spomena.

znači taj kejs 200-300kn + još tolko za novo napajanje... taman za stavit uz vivavx telku :)

Amdejac 03.03.2010. 18:06

Za 260 kn je vrhunsko kučište. Pogotovo ako ga dobijete kao ja :D za rođendanski poklon. Napajanje nije glasno jer je glasniji stock cooler od Phenom triperaša. Ona zadnja dva coolera od 60 mm sam stavio na 5v i dodao na gornju ploču 120 mm isto na 5v i milina.
U kučište stane grafa normalne veličine dva DVD rom i dva HDD-a ili 1 DVD rom i tri HDD-a. Treba jedino pripaziti da se stave hardovi koji se inače manje griju jer stoje bočno uz desnu stranu kučišta, a ako se stavlja u 5,25 utor onda nema problema.
Kučište nije baš od tak lošeg lima jer sam na njega natrkeljao Divix Player i na vrh Samsung 82 cm.
Razlog zašto je TV na toj visini je da moja žena ne vidi preko mojih oblina.

syss 03.03.2010. 23:19

amdejac... nemoj mi na ovaj božji dan sa istim imenom i prezimenom (3.3.) past u očima.

kejs je kaos.

Amdejac 04.03.2010. 08:03

Nesmijem to napisat jer moj kum čita forum i dao mi ga je na poklon za ročkas.
Kume kejs je fenomenalan. :)

Visage 04.03.2010. 08:51

Frendu smo slagali neku MIDI masinu i kad smo kupovali stvari u ADM-u, upalo mu u oci to kuciste koje nam je stajalo iza ledja. I nece nego mora uzeti bas to kuciste. OK, voli Pizza box kao i ja, jer ide mu na stol drito pored opreme. Dok ga ne opipas uopce ne izgleda lose. Vratasca imaju atest godisnjeg ZET pokaza i nisam bas siguran u trajnost te plastika. Ali stvarno simpa kuciste uz neke ladnije komponente. Kod njega je pasivna Matroxica, 2x zvucna rec karta i 2x Samsung Hdd-i. Na dodir je uvijek nesto iznad mlakog, ali nista vise od toga po tempu.

Dobro, mozda ga sebi nikad ne bi zel, ali stvarno je za novce simpa desktop kuciste. Mozda riskiram da budem neshvacen ali Frontier ima par vrlo zanimljivih kucista. Prilicno drugacijih i dizajnom jako elegantnih. Recimo ovo mi je klasika cistoce : Innovator

Pretpostavljam da Innovatora nikad nije bilo kod nas u ponudi? Edit, ipak ima!

Ako imas mogucnost pronalaska slicnih Frontier modela kod nas... onda baci oko i na Rondo, Sonata i Venus.

Hm, ovo je novo : Cekich :D

Amdejac 04.03.2010. 09:26

Zaboravio si još jedno lijepo kučište Prime.

syss 04.03.2010. 10:50

na venusu ćeš obično polupati držače kod skidanja prednje maske, na prime-u će ti zapinjati ladica optike i onda manual labor sa turpijom.

na oba znaju doći u šlusu led-ice prednje pa ti detektiraj gdje i šta.

lim je drek, kao i napajanje, kao i prednja maska.

nema milosti za frontier, samo izgubljeni živci i srezane ruke.

Hrvoje xyz 04.03.2010. 22:03

jel netko ima / vidio Divu ? gledam nesto lijepo za htpc , preduvijet da ista pocnem slagati je da nadjem lijepo kuciste :D
jel dodje napajenje s takvim kucistem? netreba mi neko ultra mega napajanje , za napojiti jedan hard i integtiranu graficku u vidu atija 4200 valjda se nebu pretrgalo i najobicnije.

Amdejac 04.03.2010. 23:06

Bit će dobro. To bi ti i Sysa rekao, ali trenutno je u korizmi pa tu i tamo svašta priča. :D

Tomtam 04.03.2010. 23:18

Citiraj:

Autor syss (Post 1585896)
na venusu ćeš obično polupati držače kod skidanja prednje maske, na prime-u će ti zapinjati ladica optike i onda manual labor sa turpijom.

na oba znaju doći u šlusu led-ice prednje pa ti detektiraj gdje i šta.

lim je drek, kao i napajanje, kao i prednja maska.

nema milosti za frontier, samo izgubljeni živci i srezane ruke.

neće zapinjati ladica optike. Mora se samo oprezno maknuti prednja plastika na ladici optike i sve radi ko podmazano.

syss 05.03.2010. 09:25

ma nemam ja razumijevanja za takve poluproizvode.

bertone 08.03.2010. 18:20

Citiraj:

Autor AMD (Post 1585810)
Nesmijem to napisat jer moj kum čita forum i dao mi ga je na poklon za ročkas.
Kume kejs je fenomenalan. :)

… fala kume,… kaj si me napokon natjerao da se registriram na ovaj forum :)
i usput da si htio Anteca ili nekaj drugo,… dobio bi,… ipak je malo ljudi koji te zamalo ubiju i potom ti spase glavu,… i to u istom danu :D(sorry na malo privatluka)

Alenino,… ako ti je kućište vizualno prihvatljivo i ako si financijski ograničen te ako ti neće smetati neke nelogičnosti u konstrukciji kućišta i ako misliš složiti nekaj jednostavno bez puno komponenti kaj ćeš staviti pokraj TV-a i koristiti ne razmišljajući sutra da li si mogao uzeti nekaj bolje,... uzmi,…
… u protivnom ipak uzmi nekaj skuplje i kvalitetnije (konstrukcijski pametnije osmišljeno).

I usput, pozdravljam sve na forumu,...

Oggy_Hr 17.03.2010. 11:44

Citiraj:

Autor AMD (Post 1585319)
Za 260 kn je vrhunsko kučište. Pogotovo ako ga dobijete kao ja :D za rođendanski poklon. Napajanje nije glasno jer je glasniji stock cooler od Phenom triperaša. Ona zadnja dva coolera od 60 mm sam stavio na 5v i dodao na gornju ploču 120 mm isto na 5v i milina.

Kak si to uspio vezano za ventovove na 5v? Naime, meni je to kućište ocke za lovu koju košta, ali je dosta bučno. Ja bi to malo utišo. Gore je AMD Anthlon sa stock hladnjakom. I ja bi to sve utišao maksimalno moguće...
Napajanje je zamjenjeno Corsairom....

Amdejac 17.03.2010. 18:35

Pa iz napajanja ti ide 5v.
Samo zamjeniš crvenu i žutu žicu i dobiješ 5V.

Oggy_Hr 18.03.2010. 09:54

Tnx, bum probao.... fala još jednom

Oggy_Hr 13.04.2010. 10:24

Trebam savjet oko hlađenja...
Naime, maknuo sam ona dva iza venta jer su zujali poprilično i još se raspali nosači. Stavio na proc 120mm ventilator (neki hi-tech sta su mu preporučili u ADM-u, nije pasivni). Sada se ništa ne čuje, ali problem je sa toplinom. Naime, nikako da mi se temp spusti ispod 50 prilikom gledanja HD filmova. Ma u biti da komp skroz miruje onda se spusti temperatura, ali onako sramežljivo. A da ne pričam o hardovima kako su takođe poprilično topli. Proc je AMD AthlonIIx3, hardovi su Samsung od 1TB i jedan WD Green 1.5TB. Ovaj WD je stavljen skroz sa desne strane pokraj DVD-a...
E sad, sta da radim da to bar malo smanjim? Da li da stavim iza opet neke ventove kakvi su ovi bili? Koja je to uopće dimenzija? Da li da sa strane postavim išta?

SetH 13.04.2010. 10:54

poslikaj malo da vidimo kako je sve složeno

Oggy_Hr 13.04.2010. 17:33

Dajem dvije stare fotke jer trebam dosta toga ištekavati, a sve nsam ekako uredno složio što se tiče vanjskih kablovinja u komp.
Ova dva mala iza su skinuta zajedno sa žicama i na proc je stavljen Schythe Shuriken Big 120mm. Dodan je još jedan HDD u prostor predviđen za to, a nalazi se nasuprotan HDD-u koji se vidi na slici.
Komp se nalazi unutar police koja je ograđena samo bočnim stranicama. Od stranice prostora do bočne stranice kompa ima brat bratu 10 cm sa svake strane. Iza do zida ima oko 5 cm i šuma kablovinja je. Na njemu se nalazi MaxTV uređaj s time da je pozicioniran tako da nije na rešetkama od provjetravanja....
Evo slike kako je posloženo:
http://img255.imageshack.us/g/picture232.jpg/

Evo kako raspored rešetki za prozračivanje...
http://www.frontier.com.tw/products/...7a/17a_win.jpg

Tnx....

SetH 17.04.2010. 11:14

ovo nije dobro za psu,vent je totalno zatvoren...hm... treba to malo modat :)

Oggy_Hr 17.04.2010. 13:07

A ne znam gdje drugdje možeš staviti napajanje? Nego, postoji tu drugi problem. Ona dva iza venta su poprilično glasna (loša kvaliteta valjda da se brzo razvale) pa kad njih ubiješ i ostaviš samo veliki nad procom sve se poprilično zagrijava... možda zamjeniti ona dva iza, ali me frka glasnoće...jer poanta je da bude tiho koliko god god može biti tiho...

SetH 17.04.2010. 14:24

kad sredim stavim slike

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:19.