PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Asus Maximus III Extreme (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=179993)

alengrosevic 24.02.2010. 22:53

Asus Maximus III Extreme

Lijepa ploca za I5 procesor. Malo me podsjeca na Foxconn Bloddrage po rasporedu boja, no definitivno dobro izgleda...

http://www.guru3d.com/article/asus-m...xtreme-review/

zippo 24.02.2010. 23:17

Vjerojatno ce joj najveca mana biti cijena ali izgled joj je mrak. Po onom sto sam nabrzinu preletio i karakteristike su joj vrhunske. Navali narode ....

CosmModius 26.03.2010. 09:32

posjedujem doticnu plocu i zasada mi je savrsena,
podrzava i crossfire i sli i radi odlicno, a ono sto je meni osobno manje bitno ali nekom igra ulogu da je i oku ugodna, jer stvarno predobro izgleda...
ploca je kvalitetna, to se osjeti doduse na prvi dodir cim se primi u ruke...
to mi je vec ko zna koja Asusova ploca i kao i sa prijasnjima nikakvih problema, radi stabilno, divljacki se clocka, i sve 5...
zbog upravo takvih ploca volim Asus

bluefluid 26.03.2010. 09:38

Daj nabaci neki oc rez, sliku, nesto... cisto da vidimo iz prve ruke

CosmModius 26.03.2010. 09:55

moja je dobavljena iz njemacke, evo malo slikica izbliza sugava, da vidite poblize:
http://img168.imageshack.us/img168/2807/ploca1.th.jpg

bluefluid 26.03.2010. 09:57

Zvijerka ;)
A zasto nema bijeli rog logo na nb-u?

CosmModius 26.03.2010. 10:24

stvarno neznam, nisam to ni skuzio da ti budem iskren,
ova moja je stigla iz njemacke- tamo je kupljena, tako da je mozda drugacija, stvarno nemam blage...
inace sto se mene tice vizualni izgled ploce mi je uvijek bio na zadnjem mjestu

Wolverine 31.03.2010. 10:27

Imao prilike koristit tu ploču i jedina stvar koja je dobra na njoj su dodatnji PLX čip i NF200. Ali opet NF200 samo povećava zagrijavanje ploče a i od njega ima koristi samo ekipa koja misli slagat multi-GPU polje sa tri ili više kartica. PLX pak dolazi i kod jeftinijih izvedbi ploca ovog branda. Tako da me u principu ničim nije oduševila.
Kao što je uobučajeno za Cirkus maksimus seriju ploča je natrpana svim živim glupostima za koje se lovi DFP ekipica a koja im nije od apsolutno nikakve važnosti i koristi. Jedna od takvih je posve beskoristan bluetooth dongle. Osim GeIL efekta on vam daj mogućnost oveklokinga paz molim te prek mobitela putem bluetooth veze. :suicide: Naravno mob mora zadovoljavat neke uvijete ;)

Moje osobno mišljenje je da se radi o debelo precijenjenoj ploči (kao i svaka rempejđ/cirkus maksimus/extreme) ali Bože moj uvijek će se pronaći pokoji kupac ;)

CosmModius 27.04.2010. 18:06

i ortodoksni ljubitelj asusa koji kao moja malenkost vec 12 godina koristi asusove komponente i nikada nije imao ni najmanji problemcic i zato ih kupujem i dalje jer su mi stvarno odlicni za ulozeno/dobiveno

Baja 001 27.04.2010. 19:43

Citiraj:

Autor CosmModius (Post 1631224)
i ortodoksni ljubitelj asusa koji kao moja malenkost vec 12 godina koristi asusove komponente i nikada nije imao ni najmanji problemcic i zato ih kupujem i dalje jer su mi stvarno odlicni za ulozeno/dobiveno

Nitko nije osporio da su kvalitetne, samo se priča o ROG seriji koja je debelo precjenjena.

Jesi li mogao dobiti istu ploču za manju cijenu \{rog gluposti}?
Odgovor je DA, i odma ti mora biti jasno da bi ta jeftinija imala bolji koeficijent dobiveno/uloženo. :kafa:

Pupo 27.04.2010. 20:48

Citiraj:

Autor CosmModius (Post 1631224)

Al isto tako kod mene neće asus u komp pa makar djelili ploče!

Što se tiče same ROG serije, cijela ROG serija je namjenjena malo ekstremnijem korištenju pa je i cijena takva kakva je i normalno da neće prodavat ploču za manje para nego ostali koji imaju ploče u tom rangu (EVGA, Gigabyte). Isplativost i bestbuy ocjena tih proizvoda nikada nije dovođena u pitanje!

CosmModius 27.04.2010. 22:18

da, mislim meni te rog pi*darije nista ne znace i kao sto sam gore napisao i te rog preserancije i vizualne plastike u raznim bojama mi apsolutno ne igraju ulogu, jednostavno sam sa asusom kao cjelinom branda jako zadovoljan, a sto se tice moje ploce dobio sam ju u njemackoj za 100€ od rodjaka tako da se stvarno nista ne bunim i zadovoljan sam a radi solidno makar je istina sto je gore wolverine napisao da ima bespotrebnih stvari ali neki mladi nadobudni gamer ce se na to navuc, a meni je ploca ta sjela u kuciste jer sam ju povoljno dobio i fino odrajuje posao i clocka se ko luda a ove gluposti sa bt vjerujem da necu nikada koristiti i razbijati si glavu s time jer mi je to ortodoxna glupost...ali eto opet s druge strane je ploca asus i to je meni automatski dobar izbor jer me taj brend nikad nije izdao...ali to je isto individualno, na svu srecu ima danas proizvodjaca i za svakoga ponesto

Sa_Stilom 28.04.2010. 09:31

Več sam reko, za te pare trebali se denut nf200 za 3x16 PCIe

Wolverine 28.04.2010. 09:51

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1631677)
Več sam reko, za te pare trebali se denut nf200 za 3x16 PCIe

S kim se ti boriš :D
Tko je za koje pare trebao gdje ugradit NF200?!? :stoopid:

Sa_Stilom 28.04.2010. 12:05

Sa Asusom, a skim drugim ;)

2xNF200 su trebali denut, kak je ovdje ;)
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID...oLk&templete=2

Wolverine 28.04.2010. 15:57

Ma na koju ploču su to trebali NF200 denut? Daj priši razumljivo, nismo svi Vidoviti Milan.
Dakle ponovno, na koju ploču i za koje to pare?

McG 28.04.2010. 16:19

Kolko se da skužiti on bi da Asus za cijenu Maximus III Extreme ploče, implementira dva NF200 čipa i da na taj način opravda samu cijenu ploče. Osim žešće potrošnje i zagrijavanja s dva NF200 čipa ne bi ništ pametno dobili. S tim da kolko god je ta ploča skupa i nakrcana, ona je još uvijek bazirana na mainstream P55 čipu, dok se perverzije poput dva NF200 čipa "čuvaju" za X58, tj. sam vrh ponude. Nema smisla kak god da se okrene, jer da takvu kombinaciju čipova trpaju na ploče za srednji tražišni segment, onda im high-end, enthusiast i slično uopće ne treba i marketing se fino može pokupiti doma.:)

Wolverine 28.04.2010. 16:23

Ak on misli na Cirkus Maksimus III Ikstrim, koja je btw i tema, onda bi mogao prvo skočit do okuliste ili ako nema problema s vidom na neke tečajeve čitanja i pročitat moj post.

Razlog: Ta ČaPlo ima integriran kako PLX tako i NF200 čip.

McG 28.04.2010. 16:26

On bi dva NF200 na toj ploči:), zato i velim da se marketing može pokupiti doma, jer im u tom slučaju ne treba dio tržišta rezerviran za one koji ne pitaju za cijenu.

Wolverine 28.04.2010. 16:30

Ma šesnaest bi ih gore denul. :rolleyes:
Za koju kiflu? Kaj mu dodatne 24 stazice ili ukupno 40 stazica samo za grafički podsustav nije dosta?

Samo ću ovo napisat - DFP

McG 28.04.2010. 16:37

Potpuni DFP bi bil s Lucid Hydra čipom, pored dva NF200 i PLX-a. Šou.:D Ploča bi koštala jedno 1.000€ i bog te veseli.

Wolverine 28.04.2010. 16:39

Drito to, ali ne brini izašel bu Hedšot model s Hydrom bez brige budi ;)

Sa_Stilom 28.04.2010. 17:34

My bad, ja pomješao kockice ^^
Zabrijah da je priča o Rampage III, eh budale :)

CosmModius 07.05.2010. 10:04

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1632105)
My bad, ja pomješao kockice ^^
Zabrijah da je priča o Rampage III, eh budale :)

hehehe i rampage je isto luda ploca i ljudi ih cesto mjesaju jer su i rampage 3 i maximus 3 izisle u isto vrijeme... a stvarno su se mogli i malo potrudit da vizualno na prvi pogled ne slice jedna drugoj

Wolverine 07.05.2010. 10:12

Ko da im nije dosta što za početak nisu dio iste platforme.
Nemaju isti socket, LGA1366 ima šest DIMM utora te PCIe x16 utor manje, dizajn i izvedba hlađenja nije niti približno ista....

http://www.pohrani.com/t/g/o8/31kJsB...0ifdsf9500.jpg
http://www.pohrani.com/t/3m/c1/2Xetk...uyizoik500.jpg

Da, zaista sliče jedna drugoj. :D
Možda DFP ekipi koja samo gleda cifru i šarenilo, onima koji znaju što i zašto to kupuju te su dvije ploče posve različite. ;)

Dizel 07.05.2010. 10:37

Rofl :D

CosmModius 07.05.2010. 10:43

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1638863)
Ko da im nije dosta što za početak nisu dio iste platforme.
Nemaju isti socket, LGA1366 ima šest DIMM utora te PCIe x16 utor manje, dizajn i izvedba hlađenja nije niti približno ista....

Da, zaista sliče jedna drugoj. :D
Možda DFP ekipi koja samo gleda cifru i šarenilo, onima koji znaju što i zašto to kupuju te su dvije ploče posve različite. ;)

heheheh ma znam da sam ispo tumplek ali meni kao sto sam vec ranije napiso izgled ploce najmanje bitno al meni osobno onak iz daljeg stvarno izgledaju isto jer tu su crveno-crne i to je to...a rampage 3 ce bit moja iduca ploca
maximus 3 i i7 860 sljedeceg tjedna idu u prodaju jer prelazim na 1366

Wolverine 07.05.2010. 11:07

Citiraj:

Autor CosmModius (Post 1638895)
ali meni kao sto sam vec ranije napiso izgled ploce najmanje bitno

Citiraj:

al meni osobno onak iz daljeg stvarno izgledaju isto jer tu su crveno-crne i to je to

Ove dvije izjave u istom postu su posve kontradiktorne. Izgled/dizajn ti nije važan ali to je ipak jedino što si zapazio :D
Glavno da je ČaPlo Crveno-Crna i da se zove Azuz. Sve ostalo je manje bitno :roller:

Iako to mrzim moram se citirat

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1638863)

Citiraj:

...a rampage 3 ce bit moja iduca ploca
maximus 3 i i7 860 sljedeceg tjedna idu u prodaju jer prelazim na 1366

IMHO ne znam niti jedan dobar razlog zašto bi itko prelazio sa LGA1156 na LGA1366, no vjerojatno imaš dovoljno dobar razlog za to. No ovo nije niti vrijeme niti mjesto za to pa bolje da šutim. :)

CosmModius 07.05.2010. 11:23

ma to sto sam pisao o tome kad na netu onako ili na nekom forumu vidis slikice od obe ploce onako iz daleka, jos ako je netko corav ko ja odma zabrije da su jako slicne- gotovo iste makar naravno nisu..da sad ne tupim oko toga

a sto se tice 1366, prilika mi je da stvarno za sitne novce dobijem plcu a i sa i7 860 bas nisam prezadovoljan...tako da poloca maximus 3 i taj proc koji na njoj super radi idu u prodaju a novo dolazi da opet bude malo zanimacije...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:17.