![]() |
Digitalna kamera na firewire----live - pitanje
Spojio bih digitalnu kameru koja ima firewire prikljucak(onaj mini,pravokutni). Treba mi za live gledanje na kompu i snimanje samo po potrebi. Da li moram uzeti capturing PCI card ili samo mogu spojit na neki firewire ulaz i onda softwareski regulirati?
Treba mi takodjer kvalitetna slika.Da li meni treba nesto OVAKVO (slicno jer ova kartica ima obican firewire) ili jednostavno uzmem neki firewire kontroler. I jos,ako neko zna gdje kupiti taj kontroler ako treba. Za sada sam taj mini firewire ulaz vidio samo na laptopu i na video kartici.Hvala unaprijed. |
Re: Digitalna kamera na firewire----live - pitanje
Ako vec imas FW kontroler na MBO onda ti netreba vise nikakva dodatna kartica. U suprotnom moras kupiti isti u PCI izvedbi a osobno mislim da je 247kn previse za tako nesto. Kupi nekakav Sweex za cini mi se 70kn. Mozda dati koju kunu za bolji kabel od onog koji se dobije sa karticom. Pazi na FW prikljucke na kameri su obicno "mali" a na PCju i mali i veliki :)
|
Re: Re: Digitalna kamera na firewire----live - pitanje
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Digitalna kamera na firewire----live - pitanje
Citiraj:
Software.... citavo more. Od WMMa, preko raznih Premierea, Pinnacle Studia, Ulead MovieMakera....do freeware rijesenja tipa WinDV123 (mislim da se ove tako). Ne samo da prikazuje zivu sliku s kamere nego i snimljeni materijal sa kazete, upravljas kazetom (play,ffw,rew,stop...) preko kompa tj. odabranog programa. Moze li raditi capture zive slike sa kamere? Iskreno nisam probao, mora moći :) |
Hvala na odgovoru. Nasao sam micro firewire (kako se vec zove) na obican firewire-produzni kabel--32 kune,pa cu probat spojit kameru na plocu direkt.
|
možeš direktno kameru spojit na fw port na kompu (ako ga imaš, ako ne kupi fw kontroler za pci slot) i ako ništa drugo imaš osnovni movie maker u windowsima i on ti prikazuje direktno sliku na kompu....možeš i capture napravit u wmv formatu, a imaš i hrpu drugih programa...
|
Ehh
Taj Movie maker k..ca ne valja.
Mislim ok je za raditi, lako napravis sve sta treba i finalni proizvod je ok... ali... Taj video mozes samo gledati i nis vise. U slucaju da bis ga htio obraditi sa necim drugim, virtual dubom npr. Ne moze ! Ovaj ne cita te formate. Tako da je svaka video arhiva napravljena sa movie makerom besmislena. ...ispravite me ako grijesim. :rolleyes: |
Re: Ehh
za čovjeka koji je početnik u tome, wmw2 mu je sasvim dosta.
Citiraj:
|
"ali..." na kraju
:confused:
Kako čemu ovaj ali na kraju ? Pa nije na kraju. Ima tri tockice i nakon njega pise: Citiraj:
|
moraću se ipak složit s tobom u svezi onoga da je u qurcu. drugi put u dva mjeseca me počeo zajebavat. prvi put, čim sam stisnuo save, bacao me na desktop. program se zatvoril sam tak. napravio ja reinstall winblouza, radilo neko vrijeme a sad me počelo zajebavat prilikom importanja videa. sam odjednom prozorčić da je program u qurcu i želim li slati mesiđ microsoftu. kad radim s fotografijama, sve štima, sve pet. a možda je problem u SP2 koji nije skinut s MS sajta nego s vidijevog devedeja.
al inače mi je program skroz ok, fakat jednostavan za radit. za mene koji od videa radim zajebancije (snimanje filmova u kućnoj radinosti frendovima za rođendan) je sasvim dosta. koristim još i pinnacle studio 9. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |