![]() |
Finally nf4
Eto osvanuo je i taj dan:
CPU AMD Athlon64 3200+, socket 939, Winchester,2000MHz dfi lan party ut nf4 ultra-d A-DATA KIT Vitesta, DDR 500 MHz, 2 x 512MB Seagate ili WD, 160 GB 8MB, S-ATA150, 7200 LEADTEK PX6600GT TD, GeForce PCX 6600GT extreme, 128MB pioneer dvr-109, 16x, dual layer ± recording kao sto vidite fali mi napajanje. Koje napajanje mi mozete preporuciti, da uredno drzi gore navedeno, oc i neka prosirenja kasnije? I da li je netko isprobao a-datau sa nf4 plocama? p.s. Svi prijedlozi na konfu su dobro dosli. |
adata je vise za intel ima vise latencije,a napajanje pa chieftec 420w bi trebo odradit svoj posao bez problema:)
uzmi supertalent |
JA sam čuo da A-Data radi dobro i na AMD64.
|
A koliko je tiho chieftec napajanje? I ima li dosta snage?
Citiraj:
|
Ima dosta snage samo s vremenom počnu ventovi malo lupkati, osobito kad je napajanje hladno i kad se ventovi sporo vrte. Bar je tak kod mene slučaj, inače nije da se to jako čuje, ja sam zadovoljan s napajanjem. Vidim da su u Linksu dobili 410W sa 12cm ventom, možda bi to bilo bolje što se tišine tiče.
|
chief ima dosta snage,a nisam cuo kak radi al cuo sam da je snazno!meni su ga preporucili
|
Preporucili ali nisi ipak kupio?
Citiraj:
|
Ako ocs stvarno vrhunsko napajanje uzmi enermax noisteker 485W
tiho, naponi super stabilni, faktor iskoristenja odlican,, je da kosta, al je vjerujem bolje od sveg drugog kaj kosta slicno.... A naravno da bi sve to skupa radilo i sa chieftekom... |
Moje je Sirtec/Chieftec 420W. Ne znam tko sad radi 420W model, možda Enhance. Kao što sam rekao ja sam dosta zadovoljan. Spada u tiha napajanja ima aktivni PFC, a ono lupkanje se javi povremeno, obično kad se spusti broj okretaja i nije nešto strašno. Možda je to samo slučaj kod mene, nisam čuo da se još tko bunio. JA ga čujem jer imam Silencera na grafi i tihi vent na hladnjaku procesora.
|
Meni je jako bitno da je tiho jer imam vodeno hladjenje. Gledao sam specifikacije
Chieftec HPC-420 Enermax EG495AX +5V 40A 32A +3,3V 30A 32A +12V1 15A 18A +12V2 18A 18A -5V 0.3A -12V 0.8A 0,8A +5VSB 2A 2,5A mislim da bi to bilo dosta, jedino je pitanje nadogradnje na jacu graficku. |
Citiraj:
|
Chuftek 420W:cool: imam ga ja i radi ka urica, ima ga i Virty i on će ti reć isto, a ima ga i jedan prika i on će ti reć isto
|
Radi ko urica al' na kojoj konfi? Imas moj prvi post sto treba napojiti.
Citiraj:
|
idemtična, samo šta su u mene dva lista Kingmaxa i dvi barice 160GB. :beer:
|
E to majstore! i da li su naponi stabilni, koci li te u oc, grije li se, i najbitnije koliko je bucno?
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili sam popija previše pivi :beer: pa si me nagovorija da ga i ja uzmem |
:beer: ajde lipo reci čoviku šta je sprava...
tih da tiši ne može bit, ja i Virty smo iz kutije mekili 2200@3500 i sve suuuper |
Citiraj:
|
A sto je s onim da je za A64 strojeve preporuka da napjanje ima barem 20A na 12V liniji?
Ova dual rail (kao i taj Chieftek 420W) ne valjaju jer se vrijednosti ne zbrajaju. Ima u najboljem slucaju 18A ili cak 15A. Moja preporuka Tagan 480W. Moje je apsolutno necujno i uopce se ne grije. Jedini je problem sto se zbog toga njegovi ventilatori jedva okrcu pa ne pomaze puno u izvlacenju toplog zraka. Ima 28A na 12V. |
Citiraj:
|
Ja danas narucio pa sto bude.
|
Citiraj:
Radit će ti dugo i pouzdano. |
Ma ne tresem se ako nebude dobro tresnut' cu vas koji ste me nagovorili :)
|
Citiraj:
|
:beer:
|
:gringo: nema straja : cheers2
|
Ajd dok cekam na svoju lp reci jesi probao oc? I ako jesi kako ide?
|
kako sam ti napisao, Virty i ja smo odma iz kutije, šišnili AMDiju na 2200(3500), ladi ga Arctic Cooling freezer, ma pjesmica od kulera, (pogotovo nakon TTpolo), grafu nisan kloka jerbo radi 550/1100, a ovih dana ću i nju naljutit. jedini problemi koje smo imali su bili vezani za to da je ploča prijavljivala 1,36V za CPU pa smo morali dizat napon, i memoriju smo utirali u slotove 1i2 i to sve leti zuji bruji :clap: još 4 80ke mišaju zrak unutra tako da je sistem samo tako stabilan...
|
Nema sta zujat' i brujat' hocu samo po ledici znat' da mi je komp upaljen (i laganom strujanju vode). Trebao bi taj a64 ici i vise.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:31. |