PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Office komp sa LCD 17" do 8000kn? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17933)

Gabre 23.02.2005. 23:31

Office komp sa LCD 17" do 8000kn?

trebam složit 4 kompa, usluga prijatelju (ne pitajte zašto baš treba ovo, za općinu je)..

Ovako, uvjet je:

LCD monitor 17"

2 x laserski printer crno bijeli
2x inkjet printer color, eventualno može laserski color, ali da nije skup..

i to je to.. i nekakav proc jeftin, stabilnu ploču, 512mb rama, combo unutra dvd/cdrw... graf sa DVD izlazom...
ne znam što staviti od tih printera za office upotrebu, ipak je to općina jedna...
a isto tako koji LCD 17"?
links/vemil dostupno...

do 8000kn

savjeti...?

Bubba 23.02.2005. 23:40

Re: Office komp sa LCD 17" do 8000kn?

Citiraj:

Originally posted by Gabre
trebam složit 4 kompa, usluga prijatelju (ne pitajte zašto baš treba ovo, za općinu je)..
Ovako, uvjet je:
LCD monitor 17"
2 x laserski printer crno bijeli
2x inkjet printer color, eventualno može laserski color, ali da nije skup..
i to je to.. i nekakav proc jeftin, stabilnu ploču, 512mb rama, combo unutra dvd/cdrw... graf sa DVD izlazom...
ne znam što staviti od tih printera za office upotrebu, ipak je to općina jedna...
a isto tako koji LCD 17"?
links/vemil dostupno...
do 8000kn
savjeti...?

Cekaj malo, cekaj malo... Ono, autizam, woooah!?

Ti trebas 4 racunala po 8k kn ili 4 racunala ZA 8k kn. U koju se cifru uklapaju printeri? Daj malo detaljnije, sto ce se raditi na racunalima, koliko se printa, sto se printa i slicno... I malo to s cijenama razjasni, vec je skoro ponoc, ja jesam bolestan ali mi se cini da te rijetko tko razumio... :\

Gabre 23.02.2005. 23:45

pa za cijenu ne znam tko bi mogao pomisliti da sva četiri za 8000kn... KOMAD 8000kn

računala su za jednu Općinu, a što se radi u uredima na njima, pa tipka u wordu i excelu, ide na internet, printaju poveće količine tekstova razno raznih, te valjda printaju neki grafovi, i te stvari...

zato 2 laserska zbog brzine ispisa.. a inkjetovi zbog potrebe ispisa slika eventualno i kao backup na ova dva... u slučaju gužve.. 4 kompa - 4 printera - 4 LCD monitora - 4 tipkovnice i miša, sve puta 4. get it?

tako oni hoće.

MentalHarikiri 23.02.2005. 23:58

ASUS p4p800-vm - dobra ploča , sa integriranom grafikom (dovoljno dobro za office) i najvažnije provjereno stabilnim čipsetom

Celeron D 2.4GHz BOX (Preskot :) box cooler dolazi s njima )...ili slično

512Mb DDR - obavezno sa asusove liste za tu ploču

HDD 80Gb ATA 133 7200RPM 8Mb Hitachi/Seagate

combo baš i nije neka sreća...malo pogledaj tko nudi najdulju garanciju....

neko chieftec/casetek/enlight kučište....nemoram ti pričati koliko je važno kvalitetno napajanje (nekih 300-350W sasvim dovoljno)

logitech deluxe tipkalo i logitech bv-85 mišonja (za što ugodniji rad)

za monitor i printer ti neznam....osi što bi za ovaj deskjet definitivno preporučio Canon PIXMA 4000 :D :D

EDIT: vidim da grafa mora imati DVD izlaz :p
DVI si mislio ??? ne sjećam se da ova ploča to ima :(

Bubba 24.02.2005. 00:00

Citiraj:

računala su za jednu Općinu, a što se radi u uredima na njima, pa tipka u wordu i excelu, ide na internet, printaju poveće količine tekstova razno raznih, te valjda printaju neki grafovi, i te stvari...

zato 2 laserska zbog brzine ispisa.. a inkjetovi zbog potrebe ispisa slika eventualno i kao backup na ova dva... u slučaju gužve.. 4 kompa - 4 printera - 4 LCD monitora - 4 tipkovnice i miša, sve puta 4. get it?

tako oni hoće.

Ja bi isao na IBM ThinkCentre A50 SSF s IBM L170 LCD monitorom, sto iznosi tocno 7k kn s PDVom. Od bitnih stvari tu su WXP i 3 godine onsite jamstva. Ako se uzmu 4 Small Buisines Office 2004 licence, to taman ispadne po racunalu 8k kn. A kad je vec sve u IBM stihu, IBM Infoprint 1412 za dvije i pol kilokune s 26 ppm, 32MB memorije i 200MHz procesorom te jednogodisnjim onsite jamstvom. Ako pucaju na inkjet, neka razmisle o nekim Canonima mozda...

Gabre 24.02.2005. 00:02

gdje kupiti te IBM-e?

ili slična brand računala?

to mi zvuči puno primamljivije nego slgati kompove od komponeti!

MentalHarikiri 24.02.2005. 00:05

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ja bi isao na IBM ThinkCentre A50 SSF s IBM L170 LCD monitorom, sto iznosi tocno 7k kn s PDVom. Od bitnih stvari tu su WXP i 3 godine onsite jamstva. Ako se uzmu 4 Small Buisines Office 2004 licence, to taman ispadne po racunalu 8k kn. A kad je vec sve u IBM stihu, IBM Infoprint 1412 za dvije i pol kilokune s 26 ppm, 32MB memorije i 200MHz procesorom te jednogodisnjim onsite jamstvom. Ako pucaju na inkjet, neka razmisle o nekim Canonima mozda...
jedini problem kod ovog je 256 rama...ali kvaliteta je neupitna

Bubba 24.02.2005. 00:07

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
jedini problem kod ovog je 256 rama...ali kvaliteta je neupitna
Mislis da ce tajnica primjetiti? ;)

Bubba 24.02.2005. 00:12

Citiraj:

gdje kupiti te IBM-e?
Ovo je akcija Mikronisa, Zagreb, Lastovska 23, IIRC. Zgrada Americena i IBMa, kod petlje, uglavnom.

Citiraj:

to mi zvuči puno primamljivije nego slgati kompove od komponeti!
Ne samo primamljivije, nego i profesionalnije i mnogo lakse za odrzavati, a sada svi IBMovi imaju Rescue and Recovery rijesenja s kojime i SteficaTM moze puno napraviti u slucaju pizdarija. Da ne pricam o tome sto znaci 3 godine onsite jamstva i 10 godisnja podrska.

Gabre 24.02.2005. 00:12

gdje kupiti ta brand računala u Zagrebu?

LordNitro 24.02.2005. 08:39

Citiraj:

gdje kupiti ta brand računala u Zagrebu?
Citiraj:

Ovo je akcija Mikronisa, Zagreb, Lastovska 23, IIRC. Zgrada Americena i IBMa, kod petlje, uglavnom.

Gabre 24.02.2005. 11:24

otić ću do mikronisa i raspitati se...

samo što sumnjam da će se uspjeti ugurati u 8000kn i LCD, i printer....

Bubba 24.02.2005. 12:52

Citiraj:

otić ću do mikronisa i raspitati se...

samo što sumnjam da će se uspjeti ugurati u 8000kn i LCD, i printer....

Ha cuj... Na 17" LCD i solidan c/b laserski printer ti ode 5k kn minimalno. A za nesto manje od kilokune, ima solidnih IBMovih 17" CRTova. Treba li im LCD samo zbog snobizma, ne znam, no na 4 racunala ustedis 6k kn ako uzmes CRT, za sto mozes kupiti laser u boji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:12.