PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Moja PreLuda stranica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17928)

smrad 23.02.2005. 22:21

Moja PreLuda stranica

Stranica je skoro dovršena. Sad samo treba dodati sitnice šta fale i gotovo.

Dajte neki komentar (samo na naslovnu). Šta bi moga još dodat, šta ne valja itd...

Naravno ne treba objašnjavati o kakvom se sadržaju radi :)

www.preludashema.tk

sNNooPY 23.02.2005. 22:57

a nije ti dizajn bas PreLud...
:gringo:

Fleks 24.02.2005. 23:07

Pa baš je OK.

Dodana u bookmarkse.

:beer:

smrad 25.02.2005. 11:33

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Pa baš je OK.

Dodana u bookmarkse.

:beer:

to stari.

ma znam da dizajn nije nešto, ali nije ni moje znanje o web designu nešto. To je čisto amaterski pokušaj da napravim NEŠTO.

giga 25.02.2005. 19:35

PA ni meni nije lose,ja sam se isto tek malo poceo igrati sa izradom internet stranice tek tako da malo ubijem vrijeme....sve u svemu ok,samo mi nije jasno ono na kraju sa pederima,ali to je valjda tvoja interna sala...

gospar 25.02.2005. 19:46

Citiraj:

Originally posted by giga
sve u svemu ok,samo mi nije jasno ono na kraju sa pederima,ali to je valjda tvoja interna sala...
sad si ga ukopo kad rak vidi ovo jos ce mu zatvorit topic :D

smrad 26.02.2005. 13:59

ma to o pederima je zajebancija sa ekipom iz kvarta. malo smo se sprdavali i tako.

Hvala na pohvalama, stranica se osvježava svakih nekoliko dana, kad iman vremena, a radim i na nekim zanimljivim člancima o pojedinim autima.

Sad bi treba kupit skener pa ću skenirat neke radove šta sam crta, pa će i rubrika ''Car Design'' proradit kako treba. Stranica je zapravo i zamišljena kao stranica o designu, ali kako neman vrimena stalno nešto crtat odlučija san stavit i ostale šeme o autima

giga 26.02.2005. 19:34

Citiraj:

Originally posted by gospar
sad si ga ukopo kad rak vidi ovo jos ce mu zatvorit topic :D
Ma nisam ja nista kriv....:D

smrad 26.02.2005. 21:41

Kao što rekoh. Update. Stranica je upravo osvježena. Trebale bi još doći i tablice sa tehničkim podatcima...

Madrfakr 28.02.2005. 01:45

Dobra ti je stranica, ali pojavio mi se onaj neki jebeni advertisement preko pola ekrana, ne možeš ga ubiti nikako, tek sa ctrl+alt+del.. Jel ti to neki sponzor, de makni to ako možeš :beer:

Bran 28.02.2005. 09:59

Citiraj:

Originally posted by Madrfakr
Dobra ti je stranica, ali pojavio mi se onaj neki jebeni advertisement preko pola ekrana, ne možeš ga ubiti nikako, tek sa ctrl+alt+del.. Jel ti to neki sponzor, de makni to ako možeš :beer:
??? Meni je sve u redu.

Stranica je ok.

DiGi 28.02.2005. 20:58

dizajn je loš, gotovo da ga ni nema...

zašto imaš ispod cijelog teksta na početnoj stranici onoliko "lupitih entera", odnosno bespotrebnih paragrafa:
PHP kod:

<p align="center">&nbsp;</p

Imaš i nekoliko missing file-ova, te svakako mjenjaj host! imaš punoo besplatnih hostova bez ovoliko reklama i add-onova ;)

živio! :beer:

smrad 02.03.2005. 20:08

jebo te pa meni nema nikakvih reklama. Piše mi samo prozorčić: Firefox je blokirao popup i to je to. Toliki razmak (enteri) su tu da se ne vide ove reklame na dnu stranice. Kad ljudi vide da nema ništa dalje nemaju ni šta gledat doli. A onako bode u oči glupa reklama: supercharge your fiat - up to 35 HP. - Pa koji bi normalan čovik stavlja kompresor u fiata.

Design je promjenjen i sad izgleda puno bolje na naslovnoj i u rubrici PreLudi Auti

idi pa vidi www.preludashema.tk :D

DiGi 02.03.2005. 20:14

kako ne vidiš taj razmak pogledja si kod na cca 253-em line-u:

.... i tako dalje i tako bliže .....

[/PHP]

btw: i CSS style bi ti trebao biti u vanjskoj datoteci a ne unutar samog dokumenta koejg prikazujes!
/edit by admin/

smrad 02.03.2005. 20:17

editira san post, nisan te odma svatija. pročitaj opet

DiGi 02.03.2005. 20:22

pročitao sam... to je apsurd i jedna velika glupost sto si napravio? zar si ne mozes naci free host bez reklama? puno bolje mi je kada dolje i stoji reklama, nego kada imam feeling nakon učitavanja stranica da se ona prostire na nekoliko desetaka listova (mislim na a4 format pri printingu)...

stoga, moj prijedlog je photoshop u ruke (file-->new), te otvori FF ili IE (ili što već koristiš) i u adress bar upiši: google.com i u search filed: list of free hosting

živio ;)

smrad 02.03.2005. 21:34

Napisa san točno kako si mi reka: list of free hosting. izbacija mi je par stranica, izaberem jednu i odmah iz prve nađen šta mi treba. ''slušaj'':

This free Web hosting service offers you 100 megs of space, a choice of domains, and unlimited traffic. Unlike most free services of this kind, Host Department doesn't place banner ads on your pages . This service also offers several free enhancements for your site, including a guestbook, a message board and online forms, as well as full FTP access.

1. predobro mi je šta nema ovih bannera i popupova
2. na starom san ima 50MB prostora, a ovde iman 100MB

zamisli, duplo više, a nema pilanja sa pop upovima

Hvala puno prezadovoljan sam.

Nisi ni svjestan koliko si mi pomoga
Puno hvala

P.S. Sad ću napravit u photoshopu novi izbornik

DiGi 02.03.2005. 21:49

hehehehe ;)
drago mi je da sam pomogao, pa makar i sa ovakvim gore odgovorom...

ako se želiš baviti webmasterskim poslom imalo, pa čak i bilo čime da se baviš --> google rulz ;)

živio i javi kako bude izgledao novi site

smrad 09.03.2005. 23:40

Baci pogled. Sređena je :clap:

iman još par pitanja.

-Nema mi naših slova (čćžšđ...) kako da to rješin

-Di ima nać onaj brojač ljudi na stranici i kako ga se stavi

-> obavezno mi reci ako ima neka greška ili ako nešto ''smrdi''. :D

DiGi 09.03.2005. 23:48

ma meni je izgled i dalje loš... pogotovo sada kada si dodao onaj tekst neki desno iznad svih okvira... :)

PHP kod:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"

charset ovdje stavi na ISO, jer je to standard...

ti si stavio na windows, pa onaj koji pregleda site mora imati i taj encoding u browseru, a ako ga nema, onda mu se slova ne vide... tj. ako mu nije naređen taj encoding... a većini nije jer imaju po standardu iso...

smrad 10.03.2005. 11:34

koji text desno

poboljšsnja su na index.htm ona slika i na preludi auti slika i text san pomaka u sredinu

DiGi 10.03.2005. 12:16

Citiraj:

PreLudaShema.tk

mtkraljevic@yahoo.com

...stranica je 90% završena. Još par stvari i radit æe...

taj tekst...

header mi je i dalje loš, te text tamo dolje ispod menu-a je previše centriran naljevo... stavi malo neki cellpadding

isto tako, možda bi bilo bolje da cijelu tu glavnu stranicu centriraš na sredinu.. bilo bi preglednije... :beer:

smrad 10.03.2005. 19:17

Popizdit ću. Svi mi govore isto.
Nema nego da poslušan.
Javit ću kad bude gotovo :fuming:

smrad 13.03.2005. 17:06

redizajn je skoro gotov, ali iman sitni problem.

Kako u dreamweaveru napravit da kad stavin sliku u onaj ''layout cell'' da desno od nje mogu pisat. Mogu i ovako, ali desno od slike mi se pojavi samo jedan red i kad pišen, piše mi u ravnini dna slike.
Ja bi tija da piše normalno, tj. više redova

smrad 13.03.2005. 17:38

I još jedno pitanje.
Kako u photoshopu stavit da mi pokazuje naša slova (šđčćž)

DiGi 13.03.2005. 18:12

Citiraj:

Originally posted by smrad
Kako u dreamweaveru napravit da kad stavin sliku u onaj ''layout cell'' da desno od nje mogu pisat. Mogu i ovako, ali desno od slike mi se pojavi samo jedan red i kad pišen, piše mi u ravnini dna slike.
Ja bi tija da piše normalno, tj. više redova

staviš slici align="left" i onda pokraj nje mozes pisati...

smrad 13.03.2005. 18:26

ne mogu virovat.... priznajem - glup sam :confused:

DiGi 13.03.2005. 18:30

Citiraj:

Originally posted by smrad
ne mogu virovat.... priznajem - glup sam :confused:
hehehe... za naša slova u PS-u pogledaj ovo: http://www.webmajstori.net/forum/sho...p+na%9Aa+slova

Ja nisam imao takvih problema sa slovima ;)

živio :beer:

smrad 18.03.2005. 02:13

Evo napravija san redizajn. Nije nešto, ali ja sam zadovoljan. Vidi i reci mi kako ti se čini i ima li kakva greška.

I kako ću stavit normalna slova. Ispalit ću. Stavija san ono ISO šta si mi reka, ali svejedno nema promjene.

DiGi 18.03.2005. 13:10

nista posebno, ali puno, puno bolje nego do sada... i da, stavi se encoding u pregledniku na CE ISO i vide se naša slova ;)

Živio!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15.