PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Windows 7 5.1 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=178660)

nagY 15.02.2010. 19:49

Windows 7 5.1 problem

evo bas sam instalirao windows 7, skinuo sa realtekove stranice oficijalne drivere sve fino instaliro ali jednostavno nemogu napravit surround nikako...
Sve prikopcam kako treba i u drajverima nastimam i sve mi radi kad idem onu test speakers opciju, ali kad gledam film, ili slusam glazbu u bilo kojem programu nema basa uopce samo front zvucnici -.-, pocelo me stvarno nervirat molim pomoc!!!

flipperST 05.03.2010. 21:21

takoder sam i ja imao isti problem, prodao sam externu zvucnu i zvucnike, i na kraju je problem ostao nerjesen! ali da napomenem, sve je radilo na xp-u, bass pogotovo!
mozda bi bilo rjesenje da sam sacekao nove drivere, no njih jos dan danas nema.

pozz

fre@k 05.03.2010. 23:41

Citiraj:

Autor nagY (Post 1570976)
evo bas sam instalirao windows 7, skinuo sa realtekove stranice oficijalne drivere sve fino instaliro ali jednostavno nemogu napravit surround nikako...
Sve prikopcam kako treba i u drajverima nastimam i sve mi radi kad idem onu test speakers opciju, ali kad gledam film, ili slusam glazbu u bilo kojem programu nema basa uopce samo front zvucnici -.-, pocelo me stvarno nervirat molim pomoc!!!

a da nije mozda do programa ili mozda film "orginal" nije u 5.1 kvaliteti

Sinisazg 06.03.2010. 14:48

Na koji nacin imas spojene zvucnike na komp?

Ja sam imao slicnih problema sa win7, da mi nisu davali uopce na outputu da odaberem DD5.1.

Evo ti tema pa si malo pogledaj mozda pomogne:

LINK

nagY 07.03.2010. 20:59

Evo nasao sam bio djelomicno rijesenje za taj problem...I to odavno...Zaboravio sam pratit ovaj topic posto nitko nije odgovarao nista do nedavno... :/
Naime na Control panelu od drajvera treba ukljucit ove opcije: Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output. Nije potpuno rijesenje, ali ce u tom slucaju RADIT bass (velikim slovima jer ce ustvari uistinu radit a ne kao kada samo dodam "environment") kao i svi ostali zvucnici koji budu ukljuceni.

Hazzard 12.03.2010. 15:14

Citiraj:

Autor nagY (Post 1589085)
Evo nasao sam bio djelomicno rijesenje za taj problem...I to odavno...Zaboravio sam pratit ovaj topic posto nitko nije odgovarao nista do nedavno... :/
Naime na Control panelu od drajvera treba ukljucit ove opcije: Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output. Nije potpuno rijesenje, ali ce u tom slucaju RADIT bass (velikim slovima jer ce ustvari uistinu radit a ne kao kada samo dodam "environment") kao i svi ostali zvucnici koji budu ukljuceni.

welcom to the club :hitthewal::hitthewal:
I ja sam s tim imao problema i namucio se da slozim
Fill speaker je smece isto ko i onaj environment
1. Za nativan 5.1 moras u AC3 Fileru podesiti zvucnike na 5.1 (isto vrijedi i za opciju u kontrol panelu)
2.Ako imas 5.1, u pravilu rare moras ustekati u side (jer je ubiti rare po pravilu prisutan samo u 7.1 (zvucnik iza glave) a u pet jedan ga nemas nego zvucnici idu sa strane side, a to sto pise rare na 5.1 umjesto side je samo nepismenost proizvođaca zvucnika
3.Ako hoces mp3 u sorroundu trebas Winamp+Andrews Lab AT Surround plugin (jer je mp3 2.0 format),a i DFX nije los da malo popravi zvuk jer se u mp3 kompresiji gube low i high zvukovi
:chears::fiju::goood:

fre@k 12.03.2010. 15:35

uspio sam dobiti na svim zvucnicima zvuk, dobra stvar je ovaj LAB AT surround, no iza nekad cujem onak "sssssssss" kao šum, dali to mogu nekako kroz opcije rijesiti?

EDIT: palo mi je napamet, mozda zato sto je free verzija?

Hazzard 12.03.2010. 23:39

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1593815)
uspio sam dobiti na svim zvucnicima zvuk, dobra stvar je ovaj LAB AT surround, no iza nekad cujem onak "sssssssss" kao šum, dali to mogu nekako kroz opcije rijesiti?

EDIT: palo mi je napamet, mozda zato sto je free verzija?

SSS ti je jer je nova verzija nije freeware, ali ti je zato 0.1.6 free i isto radi ok stavi tu verziju i neces imati ssss

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:47.