PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Preporuka glazbe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=178288)

..::Matej::.. 13.02.2010. 00:33

Preporuka glazbe

U danasnjem sve mnostvu svakojekakve glazbe vise neznam sto bi slusao ( znam da cajke ne bi 100% :D ). Generalno sam orijentiran metalu i rocku, ali ta vrsta glazbe mi ne pase u odredenim situacijama. Npr, dok nesto radim na kompu obicno mi to malo prezestoko i htio bi nesto malo laganije.

Dakle tragam za nekim soft jazzom, mozda nesto klasike ili tako nesto slicno, pa bi molio kakvu dobru preporuku za taj tip glazbe.

Hvala ;)

ivand123 13.02.2010. 00:38

Ak oćeš neš laganije al opet ne prenježno poslušaj malo vocal trance. Potraži sam na youtubeu samplove pa ak ti se svidi uživaj!

Baja 001 13.02.2010. 00:59

Možeš probat sa chill glazbom tipa Buddha Bar, Cafe Del Mar, nešto tipa Enigme, Enye i sl.

Od jazza, blusea, reggaea i sl, isto možeš probat Ray Charlesa, Louis Amstronga, Frank Sinatra, Bob Marley i sl.

Klasika ti je opet onako, imaš jačih skladbi imaš i lakših, ako nisi slušao probaj malo provrtit pa vidi. Generalno možda ti se svidi.

Od ovih trance/tehno stvari opet ovisi, možeš nać lakih opet šta ti se svidi.

Burko 13.02.2010. 01:11

mislim da tema nece dugo, ali rijec-dve sto ja slusam.
satelitski radio, sunshine live (konstantno elektronika, svakakva) i najcesce rock antena (konstantno rock i sve izvedenice, racunajuci metal/punk/industrial itd....). i sada evo upravo svira Led Zeppelin - Kashmir.......
fora je sto ne znas sto je sljedece na repertoaru, sprehaju njemacki kojeg lovim svaku devetu rijec i svira od jutra do sutra :goood:.

a da, od lagane zike recimo Mike Oldfield. cisto primjera radi, medu najboljima mi Tubular bells

Baja 001 13.02.2010. 01:37

Citiraj:

Autor Burko (Post 1568607)
mislim da tema nece dugo, ali rijec-dve sto ja slusam.
satelitski radio, sunshine live (konstantno elektronika, svakakva) i najcesce rock antena (konstantno rock i sve izvedenice, racunajuci metal/punk/industrial itd....). i sada evo upravo svira Led Zeppelin - Kashmir.......
fora je sto ne znas sto je sljedece na repertoaru, sprehaju njemacki kojeg lovim svaku devetu rijec i svira od jutra do sutra :goood:.

a da, od lagane zike recimo Mike Oldfield. cisto primjera radi, medu najboljima mi Tubular bells

Da ja često slušam i http://www.deejay.hr/ imaju ok stvari nos stari, većinom lakših. Od ostalih još par stranih stanica, uglavnom trance i to.

Mar 13.02.2010. 01:57

Blues Traveler, Beautiful South, dEUS, My Morning Jacket, Dido, Heather Nova, Jack Johnson itd bi ti se mogli svidit ako ti čista elektronika nije draga.

McG 13.02.2010. 03:20

Citiraj:

Autor ..::Matej::.. (Post 1568581)
Dakle tragam za nekim soft jazzom, mozda nesto klasike ili tako nesto slicno, pa bi molio kakvu dobru preporuku za taj tip glazbe.

Mada postoji več slična tema, ali čim prije počneš koristiti Last.fm (1, 2, 3, 4) - tim bolje. Dok god je muzika u pitanju, Last.fm je prvo mjesto koje se posjećuje i pretražuje.

BladeRunner 13.02.2010. 04:09

Vaya Con Dios, Parov Stelar, De Phazz...

domis 13.02.2010. 05:25

ajme koja tema...
odslušaj sve, pa onda zaključi kaj ti paše, a kaj ne -.-

aekspert 13.02.2010. 10:20

Citiraj:

Autor domis (Post 1568655)
ajme koja tema...
odslušaj sve, pa onda zaključi kaj ti paše, a kaj ne -.-

Haha ajme koji odgovor. No dobro, oprostit ćemo ti, bilo je to pola 6... Pa čovjek je došao tu i rekao što bi slušao, i ljudi su mu naveli artiste. Eto dobio je dosta toga i sad na last.fm ili youtube. Di bi završio kad bi poslušao sve, kako ti kažeš.
Inace, chill muzika kao što je navedeno-Budha Bar, Cafe del Mar... - http://www.last.fm/tag/chill%20out

tOta 13.02.2010. 11:33

Našao sam se u sličnoj dilemi kao autor prije par godina tako da ću pokušati pomoći. Nešto od ovoga se redovno vrti dok radim/učim (čitaj pokušavam):

Ennio Morricone - kada čuješ ovo, onda prestaješ sa svim radnjama i pažljivo slušaš. :)

Vangelis - prvi izbor, par albuma što imam se redovno vrte. Onaj tko je slušao, zna da riječi nisu dostatne za ovog čovjeka.

A Perfect Circle - nažalost ne postoji više kao bend, ali njihov zvuk me uvijek uspio opustiti iako se radi o frontmenu Tool-a.

Earth - primjer teške artiljerije, inače ih ne bi preporučio svakome, ali kad već si u sličnim vodama.

Alex Skolnick Trio - predvođeni gitaristom Testamenta, za mene unikat u kolekciji, tako da obavezno poslušaj ovo. Ako netko zna za nešto slično, neka piše.

Dargaard - dosta mračnija atmosfera od svega gore navedenog, ali ako ti odgovara što da ne.

Mogwai - opičeni Škoti, bio sam i zaboravio na njih do ove teme, moram ponoviti gradivo.

Explosions In The Sky - sličan stil kao Mogwai, ali ni blizu bendu ispod.

Dirty Three - posve očaravajuća instrumental trojka, Horse Stories je zlata vrijedan. Tek kad saznaš da su iz Australije, onda ti bude jasno što i kako.

Portishead - nisam ih puno slušao, ali mi je Rip pravio društvo uz dosta kilometara na biciklu.

Planet P Project - one man wonder, često se nađe spomenut Pink Floyd uz PPP, tako ako ti se PF sviđa vjerovatno ćeš uživati uz PPP.

Rodrigo y Gabriela - pošto je riječ o ex-metalcima, sigurno će ti se sviditi ovo, a i ostalima ljubiteljima gitare. Dolaze iz Mexica, tako da znate o kojem se stilu radi.

Bohren & der Club of Gore - neprikosnoveni dark jazz, bezuvjetna preporuka.

Yann Tiersen - mene je oduševio sa Amelie i Monochrome.

Chris Rea - kako u autu, tako i za računalom. Looking For The Summer.

Anathema - za ovu temu najbolji od velike trojke (Paradise Lost, My Dying Bride) - pokušaj nešto sa Hindsight, potom A Fine Day to Exit, stariji albumi više vuku na death/doom tako da si osuđen na ove novijeg datuma.

Paradise Lost - pada mi na pamet Host, meni jedan od prvih albuma od neke tzv. alternativne glazbe.

SunnO)) - za neprospavane noći - The Sinking Bell (Blue Sheep). Ako ti se svide, obavezno njihov Altar koji je split album sa japanskim Boris-om. Iako ne spadaju u neki mainstream, mene su iznenadile pozitivne reakcije osoba koje inače ne slušaju ovakvu tešku glazbu.

Bluemars - online radio postaja, naletio na istu u sigu jednog od članova, nešto novo za mene iako sam par puta prije poslušao Tangerine Dream. Na listi izvođača možeš pronaći pokojeg već spomenutog ovdje, upali ponekad, a postoji i čitav rip stanice na luci svih torrenta. Postoji još Cryosleep i Voices From Within.

Slažem se sa preporukom Cafe Del Mar, čak 1/8 do sad izdatih kompilacija će poslužiti jedno duže vrijeme. Možda da počneš sa Volume 1 i ne zvuči mi loše Best Of. Što se tiče bluesa, odlična mi je suradnja između dvojice velikana - JJ Cale & Eric Clapton - The Road to Escondido.

Mad_Duke 13.02.2010. 11:50

Citiraj:

U danasnjem sve mnostvu svakojekakve glazbe vise neznam sto bi slusao ( znam da cajke ne bi 100% :D ). Generalno sam orijentiran metalu i rocku, ali ta vrsta glazbe mi ne pase u odredenim situacijama. Npr, dok nesto radim na kompu obicno mi to malo prezestoko i htio bi nesto malo laganije.

Hvala ;)

Blues? Bo Didley, Buddy Guy, Albert King, Muddy Waters, Chuck Berry, Johnny Winter, Moody Blues, Stevie Ray Vaugh, Canned Heat, Willie Dixon...

S3arch1ng 13.02.2010. 11:51

dodajem još i MDB's beautiful voices mixeve...50 kompilacija sa više od 10, 15 stvari na svakoj...tematski, lagano...meni odlično

http://mdbmixes.ipbfree.com/index.php?showforum=3

domis 13.02.2010. 11:53

Citiraj:

Autor aekspert (Post 1568722)
Haha ajme koji odgovor. No dobro, oprostit ćemo ti, bilo je to pola 6... Pa čovjek je došao tu i rekao što bi slušao, i ljudi su mu naveli artiste. Eto dobio je dosta toga i sad na last.fm ili youtube. Di bi završio kad bi poslušao sve, kako ti kažeš.
Inace, chill muzika kao što je navedeno-Budha Bar, Cafe del Mar... - http://www.last.fm/tag/chill%20out

em oukej....moram prestat mrtav pijan dolaziti na forum :lol2:

Baja 001 13.02.2010. 12:05

Citiraj:

Našao sam se u sličnoj dilemi kao autor prije par godina tako da ću pokušati pomoći. Nešto od ovoga se redovno vrti dok radim/učim (čitaj pokušavam):
Svako se nađe kad tad u toj dilemi :D
Citiraj:

Ennio Morricone - kada čuješ ovo, onda prestaješ sa svim radnjama i pažljivo slušaš. :)
Najsara iz nekog filma, samo se sjetit nemogu :(
Citiraj:

Vangelis - prvi izbor, par albuma što imam se redovno vrte. Onaj tko je slušao, zna da riječi nisu dostatne za ovog čovjeka.
Možda malo prejak za opuštanje, ali definitivno majstor svoje klase. Baš sam nekidan nadopunio kolekciju albuma koji su mi falili, a mislim da nema čovjeka koji nije čuo za Conquest Of Paradise :)
Citiraj:

A Perfect Circle - nažalost ne postoji više kao bend, ali njihov zvuk me uvijek uspio opustiti iako se radi o frontmenu Tool-a.

Earth - primjer teške artiljerije, inače ih ne bi preporučio svakome, ali kad već si u sličnim vodama.

Alex Skolnick Trio - predvođeni gitaristom Testamenta, za mene unikat u kolekciji, tako da obavezno poslušaj ovo. Ako netko zna za nešto slično, neka piše.

Dargaard - dosta mračnija atmosfera od svega gore navedenog, ali ako ti odgovara što da ne.

Mogwai - opičeni Škoti, bio sam i zaboravio na njih do ove teme, moram ponoviti gradivo.

Explosions In The Sky - sličan stil kao Mogwai, ali ni blizu bendu ispod.

Dirty Three - posve očaravajuća instrumental trojka, Horse Stories je zlata vrijedan. Tek kad saznaš da su iz Australije, onda ti bude jasno što i kako.

Portishead - nisam ih puno slušao, ali mi je Rip pravio društvo uz dosta kilometara na biciklu.

Planet P Project - one man wonder, često se nađe spomenut Pink Floyd uz PPP, tako ako ti se PF sviđa vjerovatno ćeš uživati uz PPP.

Rodrigo y Gabriela - pošto je riječ o ex-metalcima, sigurno će ti se sviditi ovo, a i ostalima ljubiteljima gitare. Dolaze iz Mexica, tako da znate o kojem se stilu radi.

Bohren & der Club of Gore - neprikosnoveni dark jazz, bezuvjetna preporuka.

Yann Tiersen - mene je oduševio sa Amelie i Monochrome.
Ove nisam baš čuo budem probao, inače nisam za neki metal/dark brutal i te šeme.
Citiraj:

Chris Rea - kako u autu, tako i za računalom. Looking For The Summer.
Ima jok dobrih pjesama, meni isto ok kad nešto radim ;)
Citiraj:

Anathema - za ovu temu najbolji od velike trojke (Paradise Lost, My Dying Bride) - pokušaj nešto sa Hindsight, potom A Fine Day to Exit, stariji albumi više vuku na death/doom tako da si osuđen na ove novijeg datuma.

Paradise Lost - pada mi na pamet Host, meni jedan od prvih albuma od neke tzv. alternativne glazbe.

SunnO)) - za neprospavane noći - The Sinking Bell (Blue Sheep). Ako ti se svide, obavezno njihov Altar koji je split album sa japanskim Boris-om. Iako ne spadaju u neki mainstream, mene su iznenadile pozitivne reakcije osoba koje inače ne slušaju ovakvu tešku glazbu.

Bluemars - online radio postaja, naletio na istu u sigu jednog od članova, nešto novo za mene iako sam par puta prije poslušao Tangerine Dream. Na listi izvođača možeš pronaći pokojeg već spomenutog ovdje, upali ponekad, a postoji i čitav rip stanice na luci svih torrenta. Postoji još Cryosleep i Voices From Within.

Opet ništa.
Citiraj:

Slažem se sa preporukom Cafe Del Mar, čak 1/8 do sad izdatih kompilacija će poslužiti jedno duže vrijeme. Možda da počneš sa Volume 1 i ne zvuči mi loše Best Of. Što se tiče bluesa, odlična mi je suradnja između dvojice velikana - JJ Cale & Eric Clapton - The Road to Escondido.

Eric isto ima odličnih pjesama, a za Cafe ni ne treba navodit (jer sam već reka).

Ja još zavrtim ovako i Blues Brothers koji imaju živ stil i isto poznatih pjesama meni su baš lajk :)

Od ostalih Phill Colins, Andrea Bocelli, Pavarottim, Barry White, Bebel Gilberto (koju sam nekidan otkrio), Johnny Casha. A od klasike imam masu glazbe koja mi je sortirana po jačini, tako da stvarno nemam volje nabrajat.

Dawar 13.02.2010. 12:09

Od chilla preporučujem Thievery Corporation, St Germain, Groove Armadu.
Inače ako ti se sluša nešto a neznaš što bi odi na www.di.fm pa idi od channela do channela dok ne nađeš nešto tebi zanimljivo :)

Codiac 13.02.2010. 12:18

new age.

tOta 13.02.2010. 12:51

Citiraj:

Najsara iz nekog filma, samo se sjetit nemogu :(
Le professionnel (1981)
Gledao ga davno, krajem '90-tih, inače tih godina naletiti na film sa Jean-Paul Belomondom je bio običaj, nažalost tog Francuza rijetko viđam na malim ekranima, možda je do mene pošto je skoro i ne gledam. Inače na film sam naletio kad sam skupljao kolekciju za gledati sa zvucima u kojima E.M. ima glavnu riječ. :)
Citiraj:

Možda malo prejak za opuštanje, ali definitivno majstor svoje klase. Baš sam nekidan nadopunio kolekciju albuma koji su mi falili, a mislim da nema čovjeka koji nije čuo za Conquest Of Paradise :)
Meni je odličan ama baš uvijek, pošto sam sa Cafe Del Mar-om ljetos umalo nisam zaspao za volanom vraćajući se iscrpljen i ošamućen od morskog sunca. Sjećam se kad sam prvi put čuo iz svog 2.1 zvučnika Vangelis-ovu Antarticu da sam se istog trenutka sjetio HRT-ove emisije koja je imala ovo kao uvodnu špicu, mislim da je emisija bila vezana uz more. Sjeća li se tko? :)
Citiraj:

Ove nisam baš čuo budem probao, inače nisam za neki metal/dark brutal i te šeme.
Od navedenih ako već ne voliš ništa teže zaobiđi Earth, Daggard, Explosions In The Sky, Bohren & der Club of Gore. Ostalom daj jednu šansu, za neke sam stavio pokoji link tako da te ništa ne košta.
Citiraj:

Ja još zavrtim ovako i Blues Brothers koji imaju živ stil i isto poznatih pjesama meni su baš lajk :)
Stevie Ray Vaughn? Ovo me pratilo nekih 18 sati do srednje Njemačke. Tek sad znam što ekipa iz ATi tabora sluša :)
Citiraj:

Od ostalih Phill Colins, Andrea Bocelli, Pavarottim, Barry White, Bebel Gilberto (koju sam nekidan otkrio), Johnny Casha.
Čovjek u crnom ima uvijek svoje mjesto na playlisti, ali ne kada pokušavam nešto uraditi. Isto tako i sa SRV-om... gdje li je taj FKT član nestao? :)
Citiraj:

Autor Dawar (Post 1568804)
Od chilla preporučujem Thievery Corporation, St Germain, Groove Armadu.
Inače ako ti se sluša nešto a neznaš što bi odi na www.di.fm pa idi od channela do channela dok ne nađeš nešto tebi zanimljivo :)

Meni je totalno legao Radio Retaliation od TC, kasno poslijepodne, širom rastvoren prozor, sredina ljeta, a svira El Pueblo Unido. Što bi rekli u Bosni - merak. ;)

..::Matej::.. 13.02.2010. 15:08

Huh, neocekivano dosta kvalitetnih odgovora. Pogotovo od tOta, kojemu se ujedno i zahvaljujem, jer gotovo sve sto je naveo mi se jako svida. Pronasao sam si dosta zanimljivih stvari. Slozit cu si jednu finu kompilaciju od svega ovoga. Puno hvala svima ;)

Dawar 13.02.2010. 15:50

Citiraj:

Autor tOta (Post 1568844)
Meni je totalno legao Radio Retaliation od TC, kasno poslijepodne, širom rastvoren prozor, sredina ljeta, a svira El Pueblo Unido. Što bi rekli u Bosni - merak. ;)

Ma svaki album je njihov dobar Thievery su jedini glazbenici za koje znam a da im je svaki album jednako odličan kao i prošli... :goood:

Jelc 14.02.2010. 15:06

Citiraj:

Hvala ;)

Moja preporuka je korištenje tražilice prije postanja:)

http://forum.pcekspert.com/showthrea...=115123&page=3

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25.