![]() |
Dva računa u outlooku 2007
Pitanje, imam dva mail računa na outlooku, želio bih nariktati da sve mailove koji stignu na jednu adresu automaski stavlja u odvojeni folder u inboxu (kojeg sam već napravio) i tako da sve poslane stavlja u odvojeni folder u send itmes koji sam napravio. Sada ja to ručno radim ali ako može automatizmom bilo bi super. Zna li možda netko? Hvala unaprijed.
|
Nemam outlook, ali onako napamet:
- novi filter - "to" polje koje odgovara mailu kojeg oces strpat u drugi folder - opcija "move to folder" i upises folder koji oces :beer: |
Citiraj:
EDIT: Inbox je rješen preko tools - rules & alerts, i to riješenje isprobano radi dakle svi mailovi pristigli na zadanu adresu automatski idu u predviđeni folder. No zeza me sent items, tamo nikako nemrem postaviti odgovarajuće pravilo (rule). |
Jutro je pametnije od večeri, dakle ovako sam riješio odvajanje u inboxu (možda nekome pomogne):
tools -> rules and alerts-> move messages sent to a distribution list to folder (opcija treća po redu) -> u koraku 2 odabrati adresu na koju se pravilo odnosi, meni je nudio samo kontakte na izbor tako da sam sebe morao dodati u kontakte - > tu se odabire i folder u kojem želimo poruke -> nakon ovoga nudi želimo li neke iznimke, ja ih nisam stavio -> finish No još uvijek ne mogu slično napraviti za sent items sa te adrese, ako itko znak kako neka pomogne. Radi se o outlooku 2007 updatanom. Hvala |
Isto kao i za dolazne. Desni klik na bilo koji mail sa te i te adrese --> Create Rule, podesiti Move the item to folder, odabrati Advanced Options i to isto podesiti unutar wizarda i to je to.
Zaboravih napomenut, da bi to i funkcioniralo taj account mora bit aktivan u outlooku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42. |