PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   IBM bios password recovery. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17741)

spawn 18.02.2005. 20:48

IBM bios password recovery.

Postoji li neki nacin za citanje passworda od IBM laptopa. Klijent se zajebavao u biosu i upisao password a nema pojma koji. Ovi nije neki illegal unlock jer je kompjutor njegovo vlasnistvo. Ima neki zamjenski bios chip za 800kuna ali nije bas da mi se da otvarat i lemit po ploci.Reset baterije i sve ostalo sto inace pali,u ovom slucaju ne pali.

Bubba 18.02.2005. 21:30

Re: IBM bios password recovery.

Citiraj:

Originally posted by Bruno_Rv
Postoji li neki nacin za citanje passworda od IBM laptopa. Klijent se zajebavao u biosu i upisao password a nema pojma koji. Ovi nije neki illegal unlock jer je kompjutor njegovo vlasnistvo. Ima neki zamjenski bios chip za 800kuna ali nije bas da mi se da otvarat i lemit po ploci.Reset baterije i sve ostalo sto inace pali,u ovom slucaju ne pali.
User, HDD ili supervisor password? Koji je model u pitanju uopce?

Tooma 18.02.2005. 23:34

1 privitaka
probaj ovo

spawn 19.02.2005. 11:23

U pitanju je R50. i nemam pojma dali je user pass ili nesto drugo. Kad ga upalim,ispise mi boot logo,i nakon toga mi se pojavi mali lokot gore lijevo i kursor zmiga. Izvadio sam HDD i ista stvar.

@tooma

Koliko vidim ovo se koristi u dosu,a ja uopce ne mogu izbootat.To ce me malo zahebavat koliko vidim.

IceFisherman 19.02.2005. 22:51

kužim se h laptome kolko h gramatiku hrvatskog jezika

Clear cmos - works fine na desktop kompovima , barem pri meni :)

Bubba 20.02.2005. 00:31

Citiraj:

Originally posted by Bruno_Rv
U pitanju je R50. i nemam pojma dali je user pass ili nesto drugo. Kad ga upalim,ispise mi boot logo,i nakon toga mi se pojavi mali lokot gore lijevo i kursor zmiga. Izvadio sam HDD i ista stvar.
Ako je user password, jos i ima sanse u IBM servisu. Ako se radi o supervisor, obicno se mijenja cijela maticna ploca o trosku vlasnika, iako... Well, ne bi sada o tome, no ukoliko se covjek moze sjetiti passoworda, ustedio bi i sebi i mnogim drugima puno vremena i zivaca.

Bubba 20.02.2005. 00:32

Re: kužim se h laptome kolko h gramatiku hrvatskog jezika

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
Clear cmos - works fine na desktop kompovima , barem pri meni :)
Da, no problem je u tome sto svaka ploca koja drzi do sebe, a tu spadaju i brand desktop ploce, password drzi u NVRAMu...

spawn 20.02.2005. 14:16

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ako je user password, jos i ima sanse u IBM servisu. Ako se radi o supervisor, obicno se mijenja cijela maticna ploca o trosku vlasnika, iako... Well, ne bi sada o tome, no ukoliko se covjek moze sjetiti passoworda, ustedio bi i sebi i mnogim drugima puno vremena i zivaca.
Nije stvar u tome sto je covjek zaboravio,nego je isao tipkati nesto BEZ VEZE i jebiga. A za mjenjanje maticne,nije bas toliko potrebno jer postoji druga mogucnost. Ali kao sto sam naveo ranije,nije bas da mi se da lemiti po ploci. Hvala na odgovorima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39.