![]() |
Naslov je da vas malo zavaram :D
Ovako muku mucim vec mjesec i kusur dana . moja muka je sto uzeti od mobitela to jest koji operativni sustav uzeti... Prvi izbor mi je bila i jos uvjek je NOKIA E 72 symbian os, baterija traje tjednima doslovce, mogu ga koristiti jednom rukom i mob nije touch screen ono idealan mob ali symbian HTC HERO android, ima kuglicu za navigaciju sto mi je brutalan plus. ostalo nis neznam pa ako imate kakav info iz prve ruke raspisite se :D IPHONE 3gs sta rec o njemu kad se sve zna. nisam nasao nigdje u safariju da moze imati vise od 8 otvorenih stranica, dali netko ima operu za jafon da vidi jel moze imati cca 30 otvorenih tabova ? i isto tako koliko vam traje baterija kad vam je upaljen gps. e sad idealan mob bi bio e72 sa kuglicom od htca, mac os jednostavnoscu i sa androidnom slobodom.. :D n900 sam gledao i nevalja mi ocu brick mob. Dajte neke prijedloge da vise zavrsim tu potragu :D nevjerujem da nitko nema nikakav prijedlog... |
i meni istice pretplata za 20 dana i uzet cu si definitivno HTC Hero.. do sad sam sve probao WM,iphone, symbian a ovaj me vuce od kad je izasao.. veliki plus je taj sto je uredjaj otvorenog tipa,mislim na to da se moze razvijati, a ne kao npr. iphone (ogranicen ako ga ne JB)
evo ti jedan osvrt na android OS Android operativni sustav, odnosno neki ga vole zvati i Google Android OS je operativni sustav baziran na Linux kernelu, odnosno Linux bazi. Pokrenut je u Google-u a kasnije je predan Open Handset Alijansi na razvoj i koristenje. Kako je baza Android OS-a Linux, to znaci da je veci dio njegovog koda otvoren za developere kako bi mogli razvijati aplikacije. Nesto slicno se dogodilo sa kodom Symbian OS-a. Android OS se oslanja na programski jezik Java, te je svo programiranje vrlo slicno Java programskom jeziku. Android OS predstavljen je javnosti prvi puta 05.11.2007. godine kada je Google otvorio Android kod pod Apache licencom. Zanimljivo je reci da su clanovi Open Handset Alijanse: Texas Instruments, Broadcom Corporation, Google, HTC, Intel, LG, Marvell Technology Group, Motorola, Nvidia, Qualcomm, Samsung Electronics, Sprint Nextel i T-Mobile. Specifikacije uredjaja (opcenite) za Android OS (na engleskom jeziku): Handset layouts The platform is adaptable to larger, VGA, 2D graphics library, 3D graphics library based on OpenGL ES 1.0 specifications, and traditional smartphone layouts. Storage The Database Software SQLite is used for data storage purposes Connectivity Android supports connectivity technologies including GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, Bluetooth, and Wi-Fi. Messaging SMS and MMS are available forms of messaging including threaded text messaging. Web browser The web browser available in Android is based on the open-source WebKit application framework. Java support Software written in Java can be compiled to be executed in the Dalvik virtual machine, which is a specialized VM implementation designed for mobile device use, although not technically a standard Java Virtual Machine. Media support Android supports the following audio/video/still media formats: H.263, H.264 (in 3GP or MP4 container), MPEG-4 SP, AMR, AMR-WB (in 3GP container), AAC, HE-AAC (in MP4 or 3GP container), MP3, MIDI, OGG Vorbis, WAV, JPEG, PNG, GIF, BMP.[34] Additional hardware support Android can utilize video/still cameras, touchscreens, GPS, accelerometers, magnetometers, accelerated 2D bitblits (with hardware orientation,scaling,pixel format conversion) and accelerated 3D graphics. Development environment Includes a device emulator, tools for debugging, memory and performance profiling, a plugin for the Eclipse IDE. Market Similar to the App Store on the iPhone OS, the Android Market is a catalog of applications that can be downloaded and installed to target hardware over-the-air, without the use of a PC. Originally only freeware applications were supported. Paid-for apps have been available on the Android Market in the United States since 19 February 2009.[35] Multi-touch Android has native support for multi-touch but the feature is disabled at the kernel level (possibly to avoid infringing Apple patents on touch-screen technology[36]). An unofficial mod has been developed that enables multi-touch, but requires superuser access to the device to flash an unsigned kernel.[37] Svatko se moze ukljuciti u razvoj aplikacija za Android, za vise informacija predlazem http://developer.android.com/index.html Ono po cemu se Android OS razlikuje od Windows Mobile-a i Symbiana je po tome sto je puno laksi za developere, odnosno za razvoj besplatnih aplikacija. Uz to, hardverski nije zahtjevan poput Windows Mobile-a, te omogucava izvrstan multitasking. edit: zaboravio ti reci par bitnih stvari o Hero-u..fotoaparat mu je katastrofa i baterija ako se surfa, goristi GPS, igra igre i slično traje oko 1 dan, ako se koristi samo za zvanje i sms-anje u umjerenoj količini bterija može dogurati 2 dana, i to ako. ;) |
ja bi uzeo symbiana jer mi je ok
|
Iskreno.
Mislim da u današnje doba kada je kriza, tržište mobitela diktira previsoke cijene za uređaje koji hardware-om to ne zaslužuju pitanje kaj uzeti jednostavno presloženo da bi ti netko drugi mogao odgovoriti. Ja bi osobno išao na Android zbog slobode i automatski community-a koji je priceless. (ako je ista situacija kao kod "linuxa vulgaris", jer neznam iz prve ruke). Ali to sam ja. Mislim da nećeš puno pogriješiti sa symbian/android/mac riješenjima. Svi su jako dobri. Krajnji odabir bi trebao potražiti u "malim stvarima", a na to možeš samo ti odgovoriti! |
Hero ili iPhone, symbian je mrtav i drago mi je da je mrtav...
|
uzeo sam nokiu e72 i mogu reci samo sve najbolje o telefonu.
HEAVY usage moba tipa wlan 2-3h, gps 1h, skidanje mejlova razgovor cca 2h sve to na dnevnoj bazi a baterija drzi 4 i pol dana. Osim sto je mob jako brz tipa instant ulazenje u mail inbox sa 200 mejlova ili otvaranje galerija slika od 400 slika, izrada mobitela predstavlja drugu sferu za sve ostale mobitele. Mob je hebeni terminator :D (iphone je jako dobro napravljen al ovaj je jos duplo bolje) Moja preporuka svima kome treba ozbiljan poslovni mob koji moze posluziti u svako svrsi. |
dobro si uzeo, osobno sam veliki fan e serije i nikada me nije iznevjerila, doduse imam e61i i e71, mobovi su odlicni i funkcioniraju sasvim brzo i bez ikakve greske...
ako budes prodavao svoj e72 javi, trenutno me dosta zaintrigirao e75, bas mi se cini ok mob...mozda ga i uzmem |
I ja sam bio fan nokiinih symbiana dok se nisam prije par godina usrecio s E65. Govno od mobitela da vece nisam imao, spor do boli, slide se raspada od prvog dana, ogulio se sav, svjetlo na tipkovnici em zuji em rikava,... da dalje nabrajam?
Nakon UIQ-a i S60 dosta mi je symbiana, vrijeme ga gazi. Nego, jel zna netko da li su ovi HTC Hero u VIP-u zakljucani? Pitao u dva vipa i jedni tvrde da nije, a drugi prvo da nije, onda provjeravali s centralom i ispada da je? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:02. |