![]() |
HP Pavilion dv6-2160em problemi s driverima
Kupio sam ovaj komp:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...5-4126572.html i bio sam prisiljen reinstalirati windowse 7 x64 (ne pitajte) i sad ne mogu na netu naći drivere potrebne za ovaj komp uključujući HP-ove aplikacije tipa wireless i touchscreen. Što je najbolje, pošto je serija relativno nova, na HP-ovim stranicama nema nikakvih informacija o ovoj vrsti laptopa, a neki proizvođači dijelova (npr. nVidia) imaju istu tromu podršku. Već se satima mučim oko traženja informacija i jednostavno ne znam što više napraviti. Pa ono, može pomoć? Kako naći i instalirati drivere? Hvala :) |
Nema veze, našao...
...uglavnom, za one koji će kasnije naletit na ovaj topik, u SAD-u ovu seriju ne gledaju kao dio DV6 serije, nego kao dio DV6t serije gdje je "t" oznaka za intel (brijem). Pa samo treba tamo gledati... Tnx enivej |
sta ti nije bilo jednostavnije ustekati ga na lan kabelom i stisnuti windows update? :)
|
Citiraj:
|
bok
|
Citiraj:
|
nvidia, kao i ATI, ima generičke drivere koji pokrivaju sve modele tako da ti je apsolutno svejedno koju grafu imaš u laptopu. Skini driver za bilo koju nvidiu i riješio si problem. Isto tako nema veze jel' driver američki ili tunguzijski - svi su isti.
http://www.nvidia.co.uk/object/noteb...2_whql_uk.html |
Citiraj:
Npr. na mojoj tošibi ne rade driveri direktno skinuti sa nvidine stranice, moraju biti tošibini jer u nvidinima ne postoji podrška za taj model iz nekog razloga. Ja sam to riješio modificiranjem nvidinog drivera. |
coconut nisi tu u pravu. driveri za ovaj hp moraju biti bas od hp-a i to za tu fantomsku gt 320m a ne bilo koji. ja sam probao nvidia original i sa hp stranice i sto je najbolje nijedni ne rade. najgore od svega je sto ne rade ovi sa hp-ove stranice koji su bas za moj model. u ovom slucaju pavilion dv7-3170em.
|
Probaj extractirati Nvidijin driver koji skineš, pa preko device managera updateat driver iz foldera u kojemu je extractiran. Tako je kod mene radilo. Preko instalacije ne želi drivere koji nisu HPovi.
|
Za Nvidiu imate www.laptopvideo2go.com s modificiranim infovima, Ati driveri rade i s mobilnim grafama.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@svaboxxl Očito HP ima grešku u support bazi pa za tvoj dv7-3170em model kad je ugrađena NVIDIA GeForce GT 320M navode i daju dl. za NVIDIA GeForce GT 230M. Ako je Nemesis - ova informacija točna (od dv6t modela) onda je drv: NVIDIA GeForce Video/Graphics Driver sp45339.exe, (1/1 , 176.66M) Released: 2009-09-25 Version: 8.15.11.8644 A W7 32/64 bit Nisam provjeravao šta je u paketu, previše je za suvišni dl. |
Možda i je kriva tvrdnja, ali rade s Acer 5738ZG i HD4570, na Win 7 x64 :/
Što se laptopvideo2go.com tiče, oni uzmu službeni Nvidia driver i u inf dodaju sve mobilne grafe tako da bi trebalo radit s svim mobilnim nvidia grafičkim karticama, sad tko zna jel Toshiba nešto zajebava dodatno. |
evo ja sam nazvao hp i rekli su mi da ce popravit driver da su krivo valjda stavili umjesto 320M stavili 230M da ce u roku 10 dana to promjenit hvala na pomoci
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:26. |