PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Kupoprodaja internet stranice - savjet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=176633)

Mike00 01.02.2010. 16:56

Kupoprodaja internet stranice - savjet

Pozdrav!

Molio bih vas savjet vezan za kupoprodaju internet stranice. Dakle, radi se
o web stranici sa portalom i forumom koja je otvorena prije nekih tri godine
i na kojoj sam ja bio administrator, medutim nakon sto je vlasnik od iste
odlucio odustati, ista je ponudena meni na otkup.

Naravno, ja sam cijenu platio i sve je prebaceno na moje ime (hosting,
domena...) te se sa bivskim vlasnikom vrlo dobro znam, no volio bih imati
ipak nekakav ugovor o kupoprodaji cisto reda radi da ne se ne bi sutra tko
zna sto dogodilo a ja da sam bez vlasnickih dokaza.

Unaprijed vam zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci i informaciji o tome kako se to inace rjesava!

zlatko 01.02.2010. 18:20

no volio bih imati
ipak nekakav ugovor o kupoprodaji cisto reda radi

Pa napravite ugovor, potpišite se i gotovo. Ako hoćete, ovjerite ugovor kod javnog bilježnika i amen.

Codiac 01.02.2010. 19:57

kupoprodajni ugovor i kod javnog biljeznika. jedino je problem sto ce ti on to prodati jer se neprodaju stranice vec firme na koje glase te stranice...

b.b. 28.05.2010. 20:48

Pozdrav,
mišljenja sam da se može prodati i web stranica, ne mora se samo firma prodavati. Ugovor jeste možda malo specifičan, ali izvediv (doable :D )
lp

Garko 03.06.2010. 01:29

Citiraj:

Autor Mike00 (Post 1557259)
Naravno, ja sam cijenu platio i sve je prebaceno na moje ime (hosting,
domena...) te se sa bivskim vlasnikom vrlo dobro znam, no volio bih imati
ipak nekakav ugovor o kupoprodaji cisto reda radi da ne se ne bi sutra tko
zna sto dogodilo a ja da sam bez vlasnickih dokaza.

Kakvi ti jos dokazi trebaju i sto se to moze dogoditi ako je sve prebaceno na tvoje ime i pod tvojom je kontrolom? Ne bacaj pare bezveze...

Cyber Junkie 03.06.2010. 17:34

Citiraj:

Autor Garko (Post 1658873)
Kakvi ti jos dokazi trebaju i sto se to moze dogoditi ako je sve prebaceno na tvoje ime i pod tvojom je kontrolom? Ne bacaj pare bezveze...

Ja mislim da je dobro imati neki pismeni dokaz, pa ako ne i ugovor,
bar neki račun i potvrdu o uplati, nikad ne znaš kad će ti trebati...

knocker 03.06.2010. 17:47

gledaj jedina stvar kod koje bi trebao napravit ugovor je iz razloga da navedete u tom ugovoru koje je tematike ta internet stranice, da ti ovaj sto ti je prodao ne bi to prodao isto nekom drugom na nekom drugom serveru. radi takvih stvari se radi ugovor, da ti ne bi nakraju zavrsio s stranicom koju ima jos par ljudi.

Garko 04.06.2010. 11:58

ako su domena i podaci prebaceni pod kontrolu kupca jedino sto prodavac moze napraviti da proda jos jednom stranicu je to da kupi drugu novu domenu i kopira podatke

ako on to zeli to moze napraviti sa i bez ugovora, ugovor ga bas nikako ne moze sprijeciti u tome

svasta bi bilo "dobro imati" ali u vecini slucajeva je to ipak samo bacanje para (kao u ovom slucaju)... provjerite malo kako se odvija prodaja velikih stranica na sitepointu npr

Mar Chi 09.06.2010. 23:08

Ako prodaje firma firmi ne morate ovjeravat kod javnog bilježnika. Druga je priča ako je prodavatelj fizička osoba.... Od 1. srpnja o.g. bit će vjerojatno promjena oko tretiranja vlasništva domena, zato bi bilo bolje da imaš bilo kakav papir s kojim ćeš moć Carnetu (ili nekom drugom) dokazat vlasništvo i/ili posjed. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27.