Citiraj:
Autor Visage
(Post 1555787)
Da je DW1650 ili DW1670, uvalio bih ti na poklon Plextor ili Teac vanjsku przilicu i jos dao dopunski novi DVD-RW da imas kao zamjenu za DVD. Teskom mukom ga nadjoh i onda mi rikne. Slab sam na taj model :)
|
Hmm... 1650 itekako, ali 1670?! 1650/1655 su posljednji modeli s legendarnim Nexperia čipsetom, a 1670 ima Panasonic čipset (dodana podrška za DVD-RAM, ali izgubljena za solidburn, overspeed i ostale "điđe" iz Qsuite paketa).
Citiraj:
@Igorba
blokirah se na trenutak pri spomenu modela :stoopid: da ne rekapituliram po webu, nije li 1650 isti drive + novi chip i firmware?
|
Ha, ne mogu 100% tvrditi... DW1640 je prema mojim saznanjima i iskustvu postojao u dvije revizije. Primjerak prve revizije imam na poslu, a druge doma. Dizajn maske i šasije se razlikuju, a ovo drugo sugerira i određene preinake u unutrašnjosti pogona. Kvalitativno nisam primijetio razlike (što je najbitnije). E sad, ova druga "revizija" DW1640 mi izgleda gotovo ista kao DW1650/1655, pa pretpostavljam da je samo mala razlika u verziji čipa (plus dodan LS senzor kod modela 1655).
Citiraj:
ali... treba biti posten i reci da je 1640 itekako spadala u sam vrh modela a i korekcija CD-iranja je nista za skrivati. Tako da imas vise nego dobar rekorder i za potrebe koje si spomenuo, zasigurno ces "prezivjeti" sa CD brisevima koje ce 1640 ištrikati. Mada priznajem, kad bih na kucnoj przi stancao CD-e, isto bih isao na dediciranu CD varijantu. Ali uz dobre CD medije, mislim da mozes i "puno gore" proci od onoga sto ce ti dati tvoj 1640 :)
|
Apsolutno. Uz malo eksperimentiranja s Qsuite-om (SolidBurn, QScan, WOPC, Test Write...), može se doseći izvsna razina kvalitete. Istina, koliko me sjećanje služi, moj još uvijek "živi" Teac CD-W540E je bez ovih opcija pržio Verbatim Pastel (TY) CD-ove u izuzetnoj kvaliteti kojoj se BenQ samo mogao približiti, nikad potpuno doseći. :beer:
|