![]() |
HP 6735b problem
Sestra ima dotični lap. Specifikacije:
AMD Athlon X2 Dual-Core QL-60 (1.9 GHz, 1 MB L2 cache) 4 GB 800 MHz DDR2 SDRAM ATI Radeon HD 3200 Graphics (integruša) 250 GB 7200 rpm SATA II Win 7 ultimate 64 bit Nakon paljenja nema nikakve slike na ekranu, čini se da ostatak lapa normalno radi, ali nema slike. Ja sam ga pokušao spojiti preko VGA izlaza na monitor, međutm rezultat je isti, slike nema. Moj laički zaključak: riknula grafa - pošto je grafa integrirana: riknula matična? Ima li netko neki savjet/prijedlog? |
Hm... meni isto "smrdi" na to sta i sam kazes ukoliko ti se cini da se laptop "normalno" pokrece. Najgora situacija je ako je osla maticna iako mi nije bas najjasnije kako znas da ostatak laptopa radi ok ako je maticna osla? Ako je pod garancijom salji na servis!
|
Ma najgore kaj je gara istekla pred mjesec i pol. A čini mi se da normalno radi jer čak i windowse digne, čujem onaj zvuk podizanja winsa kod ulaska na desktop.
Ako je riknula grafa/matična nema baš smisla opravak bez gare? |
A onda ti je najbolje prodavat u dijelove, jer nova maticna kod nas je bolesno skupa, jedino kad bi nasa na ebay-u negdi jeftino ali to je malo vjerovatno. Samo bi bilo dobro da prije nekako sa sigurnoscu utvrdis da je problem bas u maticnoj (iako je po svemu sudeci u njoj problem).
|
hmmm, ako ulazi u windowse onda nije ni matična ni grafa...
monitor možda? |
Sumnjam da ne bi radio ni screen na njemu, a ni VGA izlaz preko kojeg sam pokušao spojiti na monitor koji inače radi. Odnijet ću ga na servis da vidim kaj ekipa veli....
|
Jesi probavao kombinaciju FN+neka od funkcijskih tipki, neki laptopi imaju kombinaciju za prebacivati između monitora.
|
ako ne radi na vga izlaz ne drugom ekranu kad je u windowsima onda je definitivno grafička.
|
Kod HP-a se za aktivaciju vanjskog monitora mora stisnuti "FN + F4" -sam neće sigurno dati sliku ako je ekran otvoren!
|
Probaj promijeniti rame.. ja sam imao identican problem na hp 6735s.. kreno prodavat.. i dao frendu rame na posudbu kad njemu isti takav problem.. promijenio si rame i laptop radi super.. a isto tako sliku nisam imao a laptop je podizao cijeli sustav normalno.. probavao i sa monitorom pa nije radilo tako da sam pomislio da je maticna crkla.. a na kraju rami...
|
isti problem,upali se ali nema slike.
Izvadio sam jedan ram i sve radi ok. Proble je bio u neispravnoj memoriji. |
jel ti zasvjetlucaju lampice 5 puta kada ga upalis, to ti je njegova dijagnostika da je riknula maticna ili nesto na njoj, kod tog modela masovno crkavaju maticne tako da ti je mala sansa da je nesto drugo oslo
|
To treba uzeti s rezervom jer 5 puta zna blicati i kad je RAM i kad je CPU. Dosta ljudi tako pomisli da je krepala ploča, a zapravo je CPU...
|
al na ovom modelu je u vecini ploca jer im je to mana!
|
Probaj prvo proc ako možeš, to te ništa ne košta. Ako nije do proca onda se pozdravi s njim.
|
Imam isti problem sa 6735b. Izvadio sam sve što se izvadit da. Maknuo hdd, optiku, rame, monitor odspojio, wlan maknuo, bateriju držao vani pol sata, spojio na drugi monitor i ništa. Stalno se ponavlja sekvenca: paljenje-->blinkanje capsa 5 puta-->vrtnja svega i svačega i tako stoji. Jel ima netko u blizini Belišća proc za taj laptop da ga isptobam, da barem znam jel ploča ili proc?
|
da si blize posudio bi ti ja za probu, ako uspijes nekog naci ja ti imam proc za prodaju isproban na drugom lapu
|
koji proci ide gore, imam ja možda
|
imao taj lap , tjedan dana nakon isteka garancije isti problem. Maticna krepala =) ocito taj model treba izbjegavati.
prodao ga za 900kn |
Ja sam za svog izvukao 1000, u 2. mjesecu lani.
Taj tip lapa je nevjerojatan, crkne redovito mjesec dana nakon isteka garancije. Ja znam za bar 5 slučajeva istih ko mojih. U svim slučajevima se radilo o grafičkom čipu, ja sam svog nekoliko puta presložio, probao grijati čip, ali ništa nije pomoglo. Ako netko ima dotično sranje od lapa, neka odmah produži garanciju, a ako je istekla neka počne molit Boga..... |
ja kada bi ovome jos prodao punjac koji je novi ostalo sve bi dao za sicu samo da prode, hdd i rame sam odmah rijesio, al ostalo nikako kada svima crkaje!!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45. |