![]() |
Ovi Maps (ex Nokia Maps) postaje besplatna
http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps
Za sada samo za određene,a od 28.1. navodno za sve modele sa integriranim gps-om. |
jako dobro :)
|
Citiraj:
|
odlicno malo sutra... pokrenes mape na n95, trebas cekat godinu dana da se spoji a u 5min crkne baterija...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovi mape 3.0 meni na n95 rade fenomenalno, a koristim ih otkako su izasle. Jako su tecne i refresh-aju se trenutno, a sajanje na satelite traje manje od minute;
dok s druge strane Garmin mi je katastrofa. Spor je i trom do bola, spajanje na satelite traje duze, ali opet nista strasno .... |
mh... još ništa od proširenja ovi maps-a na ostale modele sa gps-om...
Ac angry!! :grrr: ima li mozda netko kakve informacije o tome? |
Citiraj:
|
akhm... malo sam pomutavio... ide i za E71. samo treba odabrati tamo u izborniku na gornjem linku "other devices", skinuti i instalirati ovi maps i map loader i updatetat sve i to je to! :rolleyes:
|
N95 je jedan od prvih ako ne i prva nokia sa ugrađenim GPSom te je bar meni znao ponekad naći signal iz prve a ponekad bi 3 sata tražio. No možda će ti olakšati ako kao server za gps upišeš adresu supl.nokia.com (ne troši puno prometa možda 4-5kb)
Ovu novu besplatnu verziju sam instalirao i jako mi se sviđa na N97mini, sve radi bez beda |
Danas od Senja do Pule se vozio i sve super radi.
|
jel zna netko reći radi li glasovna navigacija na e71 ?
besplatno, naravno... |
Citiraj:
|
Sve radi kako treba. Samo treba skinuti ovi maps i to od 3.0.3 pa kako će dolaziti.
Starije inačice se neće moći koristiti, tj. moći će se al će tražiti da se kupe karte. |
garmin xt vs. maps 3.0? ima tko iskustva kakvih?
nikako da malo istestiram oba, pa da vidim jel mi se uopće isplati testirati. |
Imao sam XT i nakon što me odveo u pripizdinu, koju sam sam tražio baš da vidim jel zna kud idem i kad sam nije znao di je i kad si je obračunavao rute svakih par sec više ga nisam koristio. Po meni je isti k... i xt i ovi maps. I jedan i drugi će te bez ikakvih problema navigirati po većim i poznatijim mjestima. S OVI maps nisam do sad imao neugodnih iskustava, štoviše u nekoliko navrata me veoma ugodno iznenadio svojom točnošću.
Probaj OVI maps, instalacija ne traje dugo. Program je free i nema hebade sa crackom. Nego kod instalacije ovi suita (ako ga do sad nisi instalirao) možda ćeš imati probleme. Ako ti neće dati instalirati onda disablaj win firewall i antivirus. Nakon toga ide bez problema. ;) |
imam već ovi maps, ali ga nisam potestirao, garmin xt mi radi najnormalnije i nema nikakvih problema.
ovi suite je fail žešćih dimenzija... srećom je kolega stavio na poslovni komp, pa sam vidio koji je to junk i ostao na zadnjoj verziji pc suite-a. |
Jep, nešto su ga gadno shebali. Ja ga na poslu ni ne mogu istalirati. Stalno bi se debugirao :D
Nego, garmin je ipak ime u navigacijskom svijetu pa ga se na tvom mjestu ne bi tako lako odrekao. |
Citiraj:
syss, koju verziju imaš? Trenutno koristim 5.00.40, a vidim da ima novijih pa mi reci ako imaš novije, jel ima kakvih značajnih promjena? |
Imam i Garmin-a i Ovi Maps i oba rade super što se tiče navigfacije, Garmin mi je nekako bolje riješen, ali mi se na E52 smrzava povremeno.
|
Nisam nikad imao Nokiu s njihovom navigacijom (imam garmina) ... Pa imam jedno banalno pitanje: jel se mape skidaju na mob (preko 3G-a) dok vozim i sl. ili su učitane na samom uređaju? Tj, sam odabirem za koju državu ili regiju mi treba. Jel se troši prijenos podataka na mobu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
E tu imaš više opcija. Može bit uključen, a i nemora. Imaš u postavkama uređaja metode za gps. Imaš određivanje lokacije putem integriranog gpsa, putem mreže (bazne stanice) i gps potpomognut internetom (spajanje na net). Osobno koristim samo prva 2, s 3. je pronalaženje satelita brže, naravno, ali troši kuniće :)
I 4. opcija ti je Bluetooth gps, znači spajanje na neki vanjski prijemnik putem bt-a |
Ma to što potroši je zbilja sića, mislim na potpomognuti a-gps. Što se tiče mapa, skineš sa kompom i maploaderom mape koje želiš i miran si. Naravno ako otiđeš van zone koju si skinuo sa kompom onda će te prvo pitati dal želiš skinuti a tek onda će krenuti skidat sa mobilnim internetom. Jedino što zamjeram ovi mapsu je da nema mog mjesta na navigaciji a i iza mog mjesta nema još nekih 10km ceste, nedopustivo :D
|
Citiraj:
|
imam 5.00.50 + ona fora da ne guta trilijon baterije i radi sve oke, nikad problema.
Citiraj:
|
Hmmm do sada sam imao "modane" ovi mape 3 pa reko da probao ovu besplatnu inacicu.
Kod navigavanja trazi me da se spojim na net, a ako odbijem iskljuci mi navigavanje i baci me na obicno pracenje ?! Zasto to ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48. |