![]() |
mkv u avi-kvaliteta
Ovako, imam jedan 720p mkv film koji želim prebacit u avi..e sad moje je pitanje je kako i s kojim programom to obavit a da izgubim što manje na kvaliteti tijekom konverzije?..nije važno kolika će bit veličina konačnog avi fajla..važna mi je kvaliteta..hvala
|
Ja koristim jetAudio za to, kao i za sve ostale konverzije.
|
al mene zanima koje postavke konkretno namjestit kod konverzije, s tim da što manje izgubim na kvaliteti..ako je moguće da uopće ne izgubim na kvaliteti filma..samo mora bit avi
|
A moraš izgubit na kvaliteti, ovisno o codecu jer se radi o manjoj rezoluciji.
|
Kvaliteta slike se neće značajno promijeniti ako kao izlaz odabereš divx u HD rezoluciji.
Kod konverzije mi profil u Any Video Converteru izgleda ovako: Video Codec - xvid Video Size - 1366x768 Video Bitrate - 6000 Video Framerate - AUTO Film od 2 sata mi ispadne oko 4,5 GB To moram redovito raditi za HD ready telku koja ne čita .mkv nego .avi (s USBa) Slika je izvrsna, kao na kompu u originalnom h264. Evo nedavno sam pogledao Star Trek na tu foru :) |
E pa zato i meni treba, hvala na odgovoru.
Edit: Instalirao Any Video Converter, i uopće nemam opciju pod Video Size ništa veće od 480x480... |
Nisam napomenuo, a možda sam i trebao (očigledno) još neke stvari.
Pod "Profile" odabrati "Customized AVI Movie (*.avi)" I onda pod video size (Frame Size u najnovijoj verziji) ili upisati proizvoljno ili odabrati željenu veličinu (može se i jedno i drugo). Radi sigurno, jer sam baš danas prekodirao onaj film "2012" :D |
Aha, skužio :D..promakao mi taj dio prozora, uglavnom jako dobra kvaliteta..ne primjetim neki gubitak na kvaliteti...
|
pozdrav!
evo da ne otvaram novi thread, iskopao ovog. imam problema s konvertiranjem mkv u avi format. već sam svašta probao ali uvijek neki error ispadne ili slično. VirtualDubMod se ruši kad probam otvoriti .mkv, a čak sam i probal s any video converterom kako je gore opisano al počne konvertirat, dođe do 1% i samo javi da je završio, al output file naravno ne radi. mislil sam da nemam kodeke pa sam instaliral Matroska Pack kodeke, al ni to nije pomoglo. važno mi je da se kod konvertiranja u .avi zalijepe titlovi sadržani u .mkv kontejneru, jer to mi je jedini način da gledam hd filmove na tvu preko usb-a, a da imaju titlove. UPDATE uspel sam konvertirati mkv u avi i da se vide titlovi s AVS Video Converterom. i to nakon 5 programa koji nisu pomogli. međutim, evo novog problema. ako taj polazni .mkv fajl u bilo kojem smislu izmjenim u MKVmerge programu (recimo trebam ga mjenjati da dodam hrvatske titlove) onda ga AVS video converter ne želi učitati!. Javlja grešku: File format error. a taj novi .mkv se može bez problema gledati i videoplayeri ga prepoznaju ko .mkv , samo AVS neće... nejde pa nejde.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:22. |