![]() |
Texas holdem. Pitanje oko pravila?
Pozdrav svima koji čitaju.
Igrajući poker sa ekipom naišao sam na par problema oko pravila, gdje je pola ljudi imalo jedno mišljenje a pola drugo. Nadam se da na forumu ima neki poker znalac :) Slučaj 1: "A" ruka ) K J "B" ruka ) A 10 Na stolu su ) 8 8 8 8 7 Koja ruka nosi pot? Dali se kod pokera na stolu, gleda i 5 karta odnosno "kicker"? Slučaj 2: "A" ruka ) K Q "B" ruka ) A 10 Na stolu su ) A K 2 Q 2 Koja ruka nosi pot? Ja bi rekao B) B), jer mislim da poznajem pravila, ali puno ljudi se nebi složilo :) Šta vi mislite? Hvala na pomoći :chears: |
1. - ja bi rekao B jer ima jaču kartu sa strane (A).
2. - rekao bih A jer u tom slučaju ima 2 jača para E sad, igram rekreativno pa ovo ne mora biti točno, ali vjerujem da je. |
gleda se najjaca kombinacija 5 karata
tako da u oba slucaja A nosi |
U Texas Holdem pokeru 5 najjačih karata pobjeđuje.
U prvom slučaju to su 8 8 8 8 A pa bi odgovor bio B U drugom slučaju K K Q Q A pa bi odgovor bio A Nisam siguran ali mislim da je. Još provjerim ovu tvrdnju sa jednim znalcem pa javim... EDIT: Uf, krivo sam rekao za drugi slučaj. Oba igrača imaju dva para ali B igrač ima jača dva para (A A 2 2) i on dobiva. Najjača kombinacija sa 5 karata je A A 2 2 K Da rezimiram: B) B) |
1. b jer ima jači kicker (A)
2. b isto jer ima dva para A i 2 ovo šta sam napisao je 100% točno tako da ne slušaj ove gore što baljezgaju napamet ;) |
Slučaj 1:
Ruka "B" Objašnjenje: gleda se kicker. Slučaj 2: Ruka "B" Objašnjenje: obojica imaju dva para. Ruka "B" ima AA što je jače od KK |
Klokan i timmy ja mislim da ste u pravu, ali kako sam naveo puno ljudi se nije složilo samnom. Igra se za lovu i nije mi baš bilo svejedno :)
|
Prejako :D
Igraju za pare a ni pravila neznaju :D |
Citiraj:
Kad igraš za đabe onda bezveze igraš jer nemaš kaj izgubit. |
Citiraj:
i da igra se aktivno ;) |
Citiraj:
Kad igraš za đabe onda igraš Belu koja je apsolutna majka svim kartaškim igrama i zabavljaš se ko nikad prije :D http://www.youtube.com/watch?v=KYR5s...layer_embedded :D :D |
1. B zbog jačeg kickera (A)
2. opet B jer je prvi par jači: AA i 22 vs KK i QQ, ovdje je bitno samo da je jedan par jači i taj nosi pot. |
u slucaju dva para VS dva para, gledaj se jaci VS jaci. ako je jaci par isti kao kod protivnika, gleda se jacina drugog para. ako su i oni isti, pot se dijeli.
cist' normalno, jedino sto je gadno kad sa dva kralja i dve babe puknes od dvije dvojke i dva keca........... |
Citiraj:
|
B i B :)
sve su momci rekli :) |
čitaj pravila i hintove do mile volje...
http://www.pokerstrategy.com/ ps. ovo za 50$ je čru :) mogel sam staviti refferal link, ali ipak nisam...tak da mir |
Di se da u Zgb kupit postene karte za Texas, po mogućnosti jumbo index, ja sam jedino nasao PokerShop ?
|
Ako ti nije bad uzimat sa ebaya, možeš si uzeti nešto kao ovo za 120 kuna sa dostavom. To sam ja napravio... Karte su odlične...
|
Land of Magic prodaje Copag karte, plastificirane su, cijena je ako se dobro sjećam oko 70 kn, u svakom slučaju se isplate.
|
Je zna netko di u Rijeci ima za kupit žetone??
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06. |