![]() |
MB Gigabyte K8NF-9, s939, nForce4-4x
misljenja o ploci,neko isprobao?
specs: Processor Socket 939 supports AMD Athlon64/ 64 FX Chipset NVIDIA nForce4 4X MCPs (media and communication processors) Super I/O: ITE IT8712 chip Integrated peripherials T.I. IEEE1394b controller CICADA8201 Gigabit LAN PHY chip Realtek ALC850 Audio AC'97 Codec Memory Type: Dual channel DDR400/ 333/ 266 -184pin Max capacity: Up to 4GB by 4 DIMM slots Internal I/O Connectors 4 x Serial ATA connector 2 x UDMA ATA 133/100/66 Bus Master IDE connectors 1 x FDD connector 3 x USB 2.0/1.1 connectors (supports 6 ports) 2 x IEEE 1394b connectors (supports 3 ports) 3 x cooling fan pin headers CD/AUX in Expansion Slots 1 x PCI-Express X 16 slot, supports PCI-Express interface Graphics card 2 x PCI-Express X 1 slots 3 x PCI slots (PCI 2.3 compliant) Rear Panel I/O 4 x USB 2.0/1.1 ports 1 x RJ45 ports Audio (4 x Line-out/ 1 x Line-in/ 1 x MIC) connector Coaxial S/PDIF input/ output function PS/2 Keyboard/ Mouse 1 x COM port 1 x LPT CPU/AGP/DIMM setting CPU HT / Multiplier / Vcore Voltage adjustable via BIOS PCI-ExpessX16 Voltage / Clock adjustable via BIOS DIMM Voltage / Clock adjustable via BIOS Power ATX power connector and ATX 12V connector Power-off by Windows 98/ Me/ 2000/ XP shut down and switch Form Factor ATX form factor 30.5 x 24.4 cm H/W Monitoring System health status auto-detect and report by BIOS Hardware detecting and reporting for case open, CPU voltage, and fan speed BIOS 4M bit flash ROM Other Features Support NVIDIA Firewall Norton Internet Security XpressTM Installation XpressTM Recovery Q-FlashTM ŽBIOSTM mislim da je za nezahtjevnog usera koji zeli pci-x i nf4 odlicna! |
u ve milu imas bolju za iste pare...:beer:
ak si ovo gledao u linksu ofkors... |
meni je žao što dižem ovu temu iz naftalina,ali nisam uspio ništa drugo naći nigdje drugdje,a gledao sam dosta.
naime treba mi par informacija o oc-anju ove ploče, pošto sam amater u oc-anju tj. nisam se dosad time bavio a htjeo bih probat. čitao sam vucin post(čak sam si ga i isprintao) ali tamo ima dosta stvari koje mi se ne poklapaju sa mojim biosom pošto su različiti proizvođači,ono je asrock a ovo gigabyte. daklem moj bios ima slijedeće komande: HT freq. ratio: auto-1-1.5-2-2.5...i tako do 5 CPU Freq.: auto-200 pa do 400 K8 CPU Clock ratio: auto-x5-x5.5 pa do x10 u koracima od 0.5 CPU/DDR Clock ratio: 2/1 pa do 2/2.5 CPU SPread Spectrum: center spread ili disabled PCIE Clock: 100 pa do 150Mhz-a u koracima po 1Mhz e sad, ja sam skužio kako mjenjam frekvenciju memorije,tj skužio sam da CPU Freq. služi za dizanje brzine memorije i da onda moram smanjivat preko CPU/DDR Clock ratia da opet dobijem brzinu što bliže 400Mhz-a, sad me zanima gdje da vidim kad dižem CPU Freq. koliko mi se podigao htt da ga mogu opet smanjit da mi ne prelazi 1000Mhz i isto tako za procesor kako da vidim na koliko sam trenutno podigao procesor ako npr stavim CPU Freq. na 250 umjesto na defaultnih 200. znam da je ovakvih tema sigurno već bilo ali eto malo me bune ti različiti pojmovi u bios-u a nebih želio nešto s***at prčkajući sam po tome. bios sam flashao još davno sa verzijom f11,tako da mislim da nebi smjelo bit problema sa ocanjem,jer čitao sam da je bilo nekih problema. hvala unaprijed i oprostite ako je ovo već negdje bilo. EDIT: sad više neznam tko je tu lud, u biosu kad palim komp mi lijepo piše da mi je verzija bios-a f11 ilitga ona zadnja koju sam ja instalirao, a evo sad sam si skinuo cpu-z i on mi ispisuje da mi je verzija bios-a f2 ilitiga ona prva koja je bila na matičnoj. kome sad da vjerujem?? |
Gees... :hitthewal:
Ovako... HTT dobiješ tako da pomnožiš "HT freq. ratio" i "CPU Freq", dakle npr 4x200=800 ili 4x250=1000 - za ovaj čipset drži ga ispod 1000 i iznad 700 IMHO... CPU množitelj mjenjaš sa "K8 CPU Clock ratio" i to možeš mjenjati između min i max za svoj proc dakle to ti određuje klok jezgre npr 9x200=1800... Memorijski djeljitelj od 2/1 znači da kad je CPU (FSB) sabirnica na 400 ram je na 200 dakle stavi na omjer koji ti ram može podnjeti ovisno o tome koji CPU klok oćeš imati... Traži malo testiranja... Spread spectrum stavi na disabled a PCI-e clock na 100 i ne diraj ga - nek uvjek piše 100... |
Imao sam tu ploču i na njoj nisam uspjevao clockati Athlona 3000+ niti za 50MHz. Koliko sam ja uspio nać po netu samo sa nekim biosom koji ja nisam uspio nigdje naći se može clockati. Dal to ovisi o reviziji ploče ili čemu ali ja nisam nikako uspjevao.
|
znači ovako,ja sam sad napravio cpu frek. sam stavio na 220,množitelj na 10 to ispada 2,2ghz umjesto 2,01 na kojima je dosad bio,ali sam spistio ht na 4x tako da sam dobio ht880 jel tako?
isto takosam spustio dpu/ddr sa 2/2 na 2/1.886 čini mi se,uglavnom izračun kaže da je memorija sad na 404Mhz a inače bi bila na 440. koliko je poznato da se x2 3600+ manchester može dizati bez diranja u voltažu i te fore? memoriju za sada nebih dirao,još nisam prokužio skroz čemu te latencije služe i šta je bolje,veće latencije a manja frekvencija,oboje manje ili obrnuto. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58. |