![]() |
hp armada e500 par pitanja
dobio sam ovaj prijenosnik i našao sam na netu drivere ali nikako nisam našao specifikacije pa ako mi netko može reći:
-koliko maksimalno se može staviti u ovaj prijenosnik memorije(RAM)i koja -koji najbrži procesor ide na njega,sada je u njemu pentium 650mhz coppermine,mislim da li postoji neki brži i koji pa da probam ga naći na netu ako ga netko prodaje -da li se može staviti u ovaj projenosnik 80gb hdd 2,5",sa 4200RPM -da li se može staviti dvd pržilica bilo koja ili mora biti baš od njega,sada je u njemu dvd cdrw combo znači |
Jako teško ubacit u :google: i dobit:
http://www.google.com/search?q=hp+ar...&oe=utf-8&aq=t |
Svako ulaganje (novi proc, hard ili prža) u tu prastaru kramu je bacanje love.
|
ma znam da je prastari komp meni treba samo za net,a jer zna tko gdje se nalazi memorija RAM pa da je promjenim bar malo da ga ubrzam tražio sam svugdje ali je nikako ne mogu naći i ispod i iznad,sa strane ali uistinu ne znam gdje se nalazi
Nikky-pa normalno da sam bio na netu i tražio sve ali nisam našao baš specifikacije,a ovo što si mi dao web to sam i sam našao i to su driveri |
Digni tastaturu pa ćeš doći do utora za ram
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...Fc01124713.pdf |
Citiraj:
Najbrže se može staviti max 700Mhz i 512MB memorije. Pošto je prijenosnik star , zamjena procesora nema nigdje i vrlo jako teško naći. S obzirom tih 50Mhz nečeš osjetiti u radu nikako. Zaboravi na to. Memorija - ako uspiješ nabaviti model PC100 SDRAM onda imaš sreće Hard disk- stavi bilo koji ali bolje 5400rpm. Za sada su cijene skupe :/ početan model 60Gb dođe 420kn cca. Optika- postoji ali opet skuplje nekih 400kn. Nema potrebe promjeniti. Pretpostavljam da i baterija ne drži kako treba :) Na tom laptopu najbolje ići Win2000 NT , može ići Win XP ali samo SP1. Bez ikakvih zakrpi jer užasno usporava . Samo isključi update i udri miško. Users Manual (PDF, 800 KB) Technical Specifications (PDF, 192 KB) Ako patiš na fensi šmenci izgled kao Vista i 7 jednostavno zaboravi. Samo češ ga mučiti i jače će zagrijati. Svrha ovog laptopa je pregledavanje e-mail i dopisivanje messenger ponešto pregledavanje foruma. |
Memorija (nova) može biti i brža od deklarirane samo će radit na sporijem taktu, bitno je da je odgovarajućeg tipa i pakovanja.
|
a daj mi recite jer ima možda kakva zamjenska RAM memorija pa da nju stavim nema veze i ako je veća samo da pašu utori za nju na matičnoj od prijenosnika
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52. |