![]() |
wireless radi, ethernet ne??
Na t-scumu sam i imam Thomson 780i WL koji je do nekidan radio koliko toliko normalno.
Sa laptopa se uvijek spajam preko wirelessa a to šljaka i sada, dok se sa pc-a spajam preko etherneta. Od prekjučer su mi se na PC-u počele događati čudne stvari. Prvo je nestala internet konekcija iz my network connections. Nakon toga router više ne vidi pc niti pc vidi router (probao sam reinstalaciju drivera i javlja da router nije spojen). Naravno mislio sam da je neka gamad od virusa, skenirao sam sve sa kasperskym, malwarebytes antimalwerom i spybot search & destroy. Našao je par komada ali ništa bitno, a ništa se po pitanju konekcije nije promijenilo. Onda sam skužio da odjednom imam još jedan problem, a to je da ne mogu puštati nikakav video (koristio sam vlc i win mp classic). Pomislio sam da je problem u nforce driverima i ostalo (koristim integriranu mrežnu). Kad god sam mijenjao tcp/ip postavke Lan konekcije ili pokušavao uninstalirati drivere od network adaptera i sl kompjuter se zaštekao. Ponovna instalacija tih drivera sa cd-a od matične nije ništa promijenila. Ustvari je. Sad mi je nestala i Lan konekcija. W T F pišem sa laptopa koji je spojen na router bežično, znači problem mora biti u kompu. ali ja sam bez ideja |
Ako imaš kakav firewall, isključi ga pa probaj ponovno.
Stavi na komp neku live distribuciju linuxa (npr. Knoppix). Ako se s njime uspiješ spojiti na net, hardverski problem automatski otpada. |
tebi steka nesto do windowsa bar tako mislim...si siguran da ti nije radio update od windowsa?reinstalacija windowsa ili reparir i to je to :)... jer skoro pa sam siguran da imas piratsku verziju,pa ti je update zeznuo :D
|
jesi probao u safe mode ući (with networking), pa se tada spojiti?
|
isto je sa firewallom i bez njega, a safe mode sa networkingom sam probao i jedino što sam uspio je vratiti lan konekciju.
da imam piratsku verziju, ali updateovi su isključeni. btw sp2 imam, a na laptopu je sp3 sa genuine ključem i updateovima. probat ću instalirati sp3 i na pc |
Citiraj:
|
probaj ovo prije instalacije sp3
|
Također probaj lap spojit preko Lan kabela na router i tako utvrdit dali mreža radi na routeru.
|
scannow i repair windowsa nisu pomogli, probat ću sp3
samo da dodam da mi je kod repaira bacao neke errore, da fale neki nvidia fileovi (npr nvata.sys), a evo pokušao sam instalirati noviju verziju drivera za nforce4 i opet se kao i prije zaštekao na dijelu 'installing ethernet driver components...' |
meni se to desilo priko lana radio komp a priko kabela nije tija radit u stvari brzina priko kabela bila ocajno spora....kupija novi ruter i sad sve radi
|
sp3 nije kurca pomogao, format...
ipak hvala svima |
nakon formata je ostao isti problem :)
ubacio sam staru mrežnu karticu i spojio se preko nje (umjesto preko integrirane) i sve radi.... meh.......:goood: |
Ček, gore piše nforce chipset / mrežna, da nije problem u onom njihovom sw firewall - u (kod starih nforce treba pri instalaciji odabrat samo goli drv inaće dobiješ sličan rezultat) ?
Ovo sa posebnom mrežnom ti je najbrže rješenje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:53. |