![]() |
hp pavilion maticna ploca
eh pokvario se laptop hp pavilion dv9000, izgleda crkla graficka i nema mu pomoci bez nove maticne ploce.
Interesuje me da li ovaj laptop vrijedi ista ovako pokvaren i da li neko ima neki savjet kako doci do maticne ploce ovaj laptop: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...653643&lang=en HP Pavilion dv 9000 laptop 17" CENTRINO core 2 duo 2,2 GHZ; 500 GB HDD (2x250 GB); 3 GB RAM; NVidia 8600M |
Po mojem mišljenju vrijedi onoliko koliko vrijede komponente koje iz njega možeš izvući i prodati (ako nema garanciju, a vjerojatno nema jer u protivnom nebi ni postavio ovo pitanje).
Što se ploče tiće, teško da ćeš je naći igdje osim u servisu ili http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...All-Categories |
Ako je crkla grafa, može se zamijeniti tako da nije potrebno mijenjati matičnu ploču. Nju se isto može nabaviti na ebayu za sitnu lovu. Hint: ne kupovati takve grafe koje su namijenjne Acer lapovima jer imaju poseban Acerov BIOS koji ne paše za druge lapove.
|
Dv 9000 ima integriranu grafu
|
Na linku piše da ima 8600GS, a ona u 90% slučajeva nije integrirana.
|
integrirana je grafička....
|
Popravak je moguć, ako je samo GPU u pitanju.
|
Citiraj:
|
GPU ili ti grafički procesor.
|
Prijatelj mi je donjeo navedeni laptop.
Grafička je pretpostavljam problem jer laptop radi a nema slike. Ekran kao blago svijetli. Sad sam spojio na externi monitor i stisnem Fn+F4 i ima kao neku sliku koja je sa artefaktima. Kako bi se to moglo popraviti? Laptop je rastavljen trenutno :D |
Reball. Kontaktiraj Alvina.
|
Još jedno pitanje
Na vanjskom daje neku sliku, a kad je na ekranu laptopa onda ekran sav blago svijetli. To je inverter, lampa ili sta? |
Citiraj:
|
Problem je definitivno u grafičkoj kartici.
Na vanjskom monitoru dobijaš sliku samo zato jer riječ o analognom signalu. Nvidija je loše dizajnirala čipove 06-08g, reball će otkloniti problem ali jasno ne može otkloniti grešku od strane Nvidije te se može očekivati isti problem za u prosjeku od godinu dana, ovisno o dizajnu hlađenja prijenosnika. Nvidija je ipak taj problem otklonila na novijim revizijama čipova pa je naravno preporuka ugraditi takav čip čime se u potpunosti otklanja problem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |