PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Ne mogu koristiti TV-izlaz (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17324)

Costa 08.02.2005. 10:22

Ne mogu koristiti TV-izlaz

Vec duze vrijeme nemam tv-izlaz. Prvo sam mislil da mi se nekaj grafi desilo al onda sam uzel drugu i ista stvar.
Probal sam i prek TVToola al banana.

Sa softverom je sve 100% u redu tako da preostaje ili hardver ili eventualno nesto u BIOSU??

Totalno sam zbunjen u vezi ovoga. Da mi nije maticna malo zabrijala.

Grafe su GF2 i 4, a maticna Biostarova M7MIA (AMD 760 chipset).

Bran 08.02.2005. 10:32

Ja na starom kompu (Celeron 600, Matsonicova matočna, GF4 MX440) bez problema gledam film na TV-u bez ikakvog TV toola. Jednostavno u propertis stavim opciju za TV out. To mogu staviti i tako da u taskbaru kliknem na nvidijinu ikonu desnom tipkom i odaberem. Mogu odabrati i opciju Clone koja mi pokazuje sliku na monitoru i televizoru. Ako meni radi ne vidim razloga zašto ne bi i tebi. Ja u biosu imam default postavke. Probaj grafičke kod nekih prijatelja. :beer:

BrunoZG 08.02.2005. 10:33

ne znam kak je sa GF2, al sjecam se svoje TNT2, di je TV out radil samo na won98/ME..

bili su neki unoficial toolovi da proradi TV out i pod win 2000/XP al to nsam probaval jel sam već prodal karticu..

GF4 definitivno ne bi trebala imat tih problema, barem mislim.

Na maticnoj fakat ne moze bit greska za taj problemčić...

Costa 08.02.2005. 10:36

Radio je na Win98, Xp, XP+SP1 i XP+SP2 bez i sa koristenjem TVToola.

Odjednom prestao.

Napominjem da je sve sa softverom 100% OK.

EDIT: Grafe su isprobane kod drugih ljudi i TV izlaz im sljaka.

Bran 08.02.2005. 10:38

E da, imam Windows 98 SE. Uskoro (zanekoliko dana) ću formatirati disk i staviti XP, pa ću onda vidjeti da li radi.

Bran 08.02.2005. 10:40

Citiraj:

Originally posted by Costa

EDIT: Grafe su isprobane kod drugih ljudi i TV izlaz im sljaka.

Meni se čini da je problem u nečem drugom. Možda je matična ili bi nešto drugo moglo utjecati na grafičku. Možda je nešto overclockirano?

choby 08.02.2005. 10:40

da li si kojim slučajem iskopčavao kabel prema telki dok ti je signal još bio uključen? mislim da je bilo nekih priča da u tom slučaju možeš skurit tv-izlaz na grafi. ak ti to kenja za obje grafe, možda ti je na strani telke nekaj otišlo. nisi napomenuo koji kabel koristiš, s-video ili composite...pa da probaš zamijenit

ko i uvijek, moraš probat kod nekog drugog

Costa 08.02.2005. 10:41

Gle SVE JE RADILO pod svim uvjetima i odjednom prestalo.

Sa softverom sve stima a u hardver se ne kuzim tak da mogu samo glavom u zid :D

Radilo pa prestalo.

Costa 08.02.2005. 10:45

Citiraj:

Originally posted by choby
da li si kojim slučajem iskopčavao kabel prema telki dok ti je signal još bio uključen? mislim da je bilo nekih priča da u tom slučaju možeš skurit tv-izlaz na grafi. ak ti to kenja za obje grafe, možda ti je na strani telke nekaj otišlo. nisi napomenuo koji kabel koristiš, s-video ili composite...pa da probaš zamijenit

ko i uvijek, moraš probat kod nekog drugog

Gafu sam uzeo drugu tak da kurenje otpada osim ako se nesto nije desil maticnoj.

S TV-om je sve OK. Kablove nisam spominjao jer i oni rade (cinc).

Grafa je isprobana i radi.

Bran 08.02.2005. 10:45

Moja sućut. :( Vjerojatno je otišlo nešto drugo. Potraži pomoć nekih hardware stručnjaka.

BrunoZG 08.02.2005. 10:46

Well, in this case...

Probaj kabel, od TV kartice do TV-a promijenit ili provjerit

najvjerojatniji scenarij...

Costa 08.02.2005. 10:47

Budem ja to se hitil i kupil drugo :beer:

Bran 08.02.2005. 10:49

Citiraj:

Budem ja to se hitil i kupil drugo :beer:
Ako ti financije dopuštaju zašto ne?? Ako to misliš hititi moreš i u moju kantu za smeće. A kakvu uopće konfiguraciju imaš?

BrunoZG 08.02.2005. 10:58

Ak kartice rade na drugim kompovima moze bit samo:

1) Neispravan kabel
2) Neispravan TV in na Televizoru

Bran 08.02.2005. 11:05

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Ak kartice rade na drugim kompovima moze bit samo:

1) Neispravan kabel
2) Neispravan TV in na Televizoru

Fakat to se nisam sjetil. : hitthewa

choby 08.02.2005. 11:13

Citiraj:

Gafu sam uzeo drugu tak da kurenje otpada osim ako se nesto nije desil maticnoj.

S TV-om je sve OK. Kablove nisam spominjao jer i oni rade (cinc).

Grafa je isprobana i radi.

kak znaš da je sa tv-om sve ok, pa ak ti radi prijem sa antene, ne znači da ti je tv-ulaz preko činčeva preživio...

Costa 08.02.2005. 14:48

Citiraj:

Originally posted by choby
kak znaš da je sa tv-om sve ok, pa ak ti radi prijem sa antene, ne znači da ti je tv-ulaz preko činčeva preživio...
Ili sam vidovit ili taj isti ulaz i onaj isti kabel koristim i u druge svrhe. A mozda cak imam i jos jedan komp ;)

Vec sam 100 puta ponovio da je sve u redu s kablovima, TV-om, softverom i karticom. I mene ovo zbunjuje ali sta je tu je. Budem jos probal nekaj skemijat.

Jelc 08.02.2005. 15:17

Citiraj:

Ili sam vidovit ili taj isti ulaz i onaj isti kabel koristim i u druge svrhe. A mozda cak imam i jos jedan komp ;)

Vec sam 100 puta ponovio da je sve u redu s kablovima, TV-om, softverom i karticom. I mene ovo zbunjuje ali sta je tu je. Budem jos probal nekaj skemijat.

Ma to ti se kolje Bugzzila sa Nvidiom:D :D :D
Zemi ti fino ATI-cu i nećeš imati problema:)

terminator 08.02.2005. 16:15

osvrni se na one kaj su ti prije rekli. pogledaj jel ti dobar kabel i TV(u cjelini i izlaze). meni je kod radeona 9200 samo bilo krivo to sto se slika pokazivala u cb izdanju . preporuka: nabavi novu grafulju :D :burn: :gringo: :smoke: :eek: :p :cool: :o :( :) ;)

Costa 08.02.2005. 22:36

Zel sam ja novu maticnu. Sve pospojil, reinstaliral... i sad radiiiii. BTW ova GF4 mi ima puno ljepsu sliku od one stare ;)

BrunoZG 08.02.2005. 22:51

super da radi, iako nikako ne mogu povezat maticnu i da ne radi samo tv out na grafickoj...ak je ploca sve drugo radila OK.

Costa 08.02.2005. 23:01

Ni ja ne mogu nikako povezati ali tako je bilo. Ona je inace stara preko 3 godine, a i Biostar je ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22.