![]() |
Internal USB kabal, gdje kupiti?
Treba mi ovo ili nešto slično, ako netko zna gdje kupit ili ako ima neko viška od nekog starog kućišta da mi pošalje :goood:
|
Zar nitko nezna?
|
Da bumpam malo ovu temu možda se našla neka dobra duša da ima ovako šta viška ili je netko negdje vidio za kupit!
|
Pretpostavljam da ovo ne spada u kategoriju tražene robe..?
http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/2-...-oglas-1240341 |
[GOW]Nec, ovo sto si linkao je USB bracket, za izvesti USBe na straznju stranu kucista na mjesto za kartice.
mene zanima nesto drugo. @ShebY, za sto ti tocno treba ovakav kabel? treba ti duzina od izvoda USB-a sa ploce do prednje ploce kucista? trebaju ti prednji USB-i komplet ili straznji? ako ti trebaju straznji, eno za 10 kuna. ako ti treba prednji, kako ga mislis ucvrstiti? ne postoje univerzalne velicine, osim u obliku 3.5" i 5.25", na mjesto flopija ili optike. ako imas postojece tvornicki postavljenje USB-e na prednjoj strani kucista, i kratki su kablovi - napravi ih kao ja ;). najbolji nacin - mrezni kabel koji ima taman 8 zica koliko ti treba za dva USB-a, taman koliko ih ide s jedne tocke maticne i najcesci broj vanjskih USB-a na kucistu. srezes jedan USB kabel i produzis cetiri zice, naneses malo tinola da spoj bude cvrst, i (barem sa ja tako radio) navuces izolaciju preko spoja. ja sam koristio izolaciju od nekog debljeg kabla, taman prede preko spoja, nikakva izolirka koja otpusta ljepilo i slicne stvari nisu ovako prakticne. nakon sto si sredio obje strane jednog kanala, srezes drugi i napravis isto. bolje raditi odvojeno jer se lako zice pomjesaju, ne ove originalne toliko koliko ove za produzetak. crna je na zutu produznu, na drugoj strani je zuta i zuta sa bijelom crtom........i jos jedna crna, koja je od kojeg kanala? inace sam si radio vec dvaput ovakve produzetke, sve za prednju stranu na kucista. i sljaka 5/5, nikakvih problema. **ako budes radio ovakav produzni, obavezno nakon sto zalemis svih 8x2 zica (tj spojeva) i nakon sto navuces izolacije - provjeri sa multimetrom da li je svaka zica u odgovarajucem spoju sa pripadajucom, i niti jednom drugom. inace riskiras i lako spalis USB na ploci, ja sam uspio na jednoj slot1 ploci tako spaliti jedan kanal :). |
Znam, ali ako obratiš pažnju na one vijke koji ga drže za lim, nije problem malo produžiti kabel pa to zakucati na prednju stranu kućišta. Isto radi.
|
Citiraj:
Edit: I netrebam mi bracket imam 8 usb-ova iza sam se gadno kad god se neki stick uštekava naginja preko stola i svjetlit s nečime da ga ubodem :( Edit2: Inače hvala burko na ovom prijedlogu i trudu za pisanje :D |
ja svejedno ne kuzim sto tocno imas, a sto tocno trebas. ako trebas cijeli USB x vise komada sa kablovima nabaviti i staviti na kuciste - poludit ces i nazivcirati, ali se moze.
ako trebas kablove - casak posla. uzmi onakav USB bracket, sredi ovaj dio koji ide u maticnu (tj konektor) i koliko ti treba zice do ovih postojecih konektora od USB-a na kucistu - nadostukaj ovako kako sam ti rekao. ako ti bas treba - poslikam ti sutra/prekosutra ovaj kabel sto sam si radio. nikakva prevelika pamet, treba ti samo lemilica, tinol-zica, stari mrezni kabel i 20tak cm izolacijske zice. radi potpuno jednako kao ovaj produzetak sto si stavio sliku, jedino sto ne izgleda najljepse. ali mene zaboli, tako svejedno je unutar kucista......... |
E pa vidiš to, napravio bih ja kabal al opće nemam konektora ;D, skoknem sutra do trgoviner i kupim taj bracket, tj trebat će mi 2 al ok
|
nemas na kucistu, od USB-a, nikakve konektore? cak pojedinacne, 4 komada po jednom USB-u?
treba ti 4 dupla? zasto, imas 4 prednja USB-a? |
Imam muške konektore na kućištu a treba mi 4 konktora(ženska), 2 na svako kraj kabla. Jer kolko sam vidio onaj bracket je 2x usb, ovisi kaki nađem za kupit. Uglavnom treba mi 4 konektora, x2 na svaki kraj kabla :D
Edit: Znači treba mi neke male izolacijske žice za sve male žičice+ jedan veći za sve to skupa zaštitit? Pošto su šžice u mrežnom sve različite boje, spajam jedan po jedan na svakom kraju i nebi trebalo bit problema. Edit2: evo našo u jednoj trgoini mi dali od starog kućišta na kojem je na jednom kraju bile žice jedna po jedna, a na drugom kraju konektor od 12 ulaza od kojeg su 8 bile za usb a ostali za audio, otpilio višak konektora spojio(prvo sam zamjenio data +/- ali lako ispravio) i sad rade obadva front panel usb-a JEJ :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:57. |