PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Iphone kopija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=172918)

Z-man 05.01.2010. 19:09

Iphone kopija

Pardon ako tema već postoji.
Eto vidim puno ljudi nabavlja to čudo za jeftine pare i prodaju po x puta većoj cijeni....Da li to netko od forumaša ima ? Kakvo je vaše mišljenje uopće o tom mobitelu :chears:

-ELF 05.01.2010. 19:22

kanta...
nema nikakve funkicje.. samo izgledom podseca na iphone

akagirl 06.01.2010. 11:40

Ne bih se složila da nema nikakve funkcije, moj stari ga je imao, ali onaj mini iphone. Možeš zvati, pisati poruke, slušati radio, prenositi podatke preko bluetooth, stavljati nove aplikacije jer ima Javu, igrati igrice, prednost je što se dobiju 2 baterije, ima touchscreen, čak se dobije i ona olovčica, meni je ok bio.
Orginal iPhone je naj naravno, ali mu je zato i cijena takva, ovo je više dostupno svima pa je klon ok obzirom koliko košta.

-ELF 06.01.2010. 12:11

Pa svaki ti klon to moze.
Kolega na poslu ima, cini mi se da je nokia e71, na izgled nista cudno, sem slova na tipkama, koja su japanska.
Isto moze zvati, slati poruke, slikati, slusat radio... Nema wifi... Medjutim, kamera mu je, dal 1.3 ili mozda i slabija a platio ga samo 45€ za razliku od prave nokie koja je €250+...

akagirl 06.01.2010. 15:35

A da, ta razlika u cijeni je većinom razlog što ljudi kupuju klonove raznih mobitela

Z-man 06.01.2010. 22:22

Zanima me najviše ekran...znam da ta kopija iphone ima rezoluciju 240*320 dok pravi iphone ima preko 400*nešto. Uglavnom, zanima me gdje bih mogao nać slike ekrana, mislim kao da je uzet screenshot s mobom ? Na raznim reviewovima se vidi ekran ali ne dovoljna izbliza da procjenim...Nitko od meni poznatih nema pa ne mogu tako provjerit...

akagirl 07.01.2010. 10:23

Evo od mini iphona -> prva
druga

Puno bolje je uživo, ljepše su boje. Ako nisi znao sada već ima iphone klonova sa 16 milijuna boja, to ima I9+++ model

Z-man 14.01.2010. 19:40

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1531499)
druga

Puno bolje je uživo, ljepše su boje. Ako nisi znao sada već ima iphone klonova sa 16 milijuna boja, to ima I9+++ model

To za boje sam primjetio da, ali nekako mi se slika čini "zrnasta" ?
Jel to zbog fotoaparata ili to doista tako je ?

domina 29.05.2010. 18:58

Ne znam dal ima još koja tema vezana uz kopije iPhonea, no zanima me za one zadnje verzije koje imaju wifi i dual sim, na šta to liči, kakve su baterije, kvaliteta plastike i tako to?
Jer rajca me to kaj ima dual sim i wifi, a to bi koristio za skype, i da se rješim dva moba, ovako sve u jednom..
A pošto ne pišem previše poruka ne smeta mi što je touchscreen(makar vjerujem da ću popiz... dok se ne naviknem :) ), ne zanimaju me glupe i nepotrebne aplikacije, mob je jednostavno jeftin kad se uzme u obzir da ima dual sim i wifi, što me fakat rajca :D
Pa ak ima ko da napiše svoja iskustva s kopijom ajfona :)
Al jedini uvijet je da ako ga kupim da mi traje dosta dugo, jer ne volim mjenjat mobitele svako malo..

Edit: evo link: http://www.youtube.com/watch?v=A9DzhKNWhUM

Roby-V 29.05.2010. 19:03

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1531499)
druga

nisu baš bitne boje neko rezolucija ekrana . a iphone kopije imaju sve male rezolucije ..ako se nevaram imaju rezoluciju ko k800i

akagirl 30.05.2010. 15:37

da, na kraju je ispalo da kinezi krivo napišu specifikacije i da kopije uglavnom imaju 260 000 boja

joolka 31.05.2010. 00:19

Citiraj:

Autor domina (Post 1655000)
Ne znam dal ima još koja tema vezana uz kopije iPhonea, no zanima me za one zadnje verzije koje imaju wifi i dual sim, na šta to liči, kakve su baterije, kvaliteta plastike i tako to?
Jer rajca me to kaj ima dual sim i wifi, a to bi koristio za skype, i da se rješim dva moba, ovako sve u jednom..
A pošto ne pišem previše poruka ne smeta mi što je touchscreen(makar vjerujem da ću popiz... dok se ne naviknem :) ), ne zanimaju me glupe i nepotrebne aplikacije, mob je jednostavno jeftin kad se uzme u obzir da ima dual sim i wifi, što me fakat rajca :D
Pa ak ima ko da napiše svoja iskustva s kopijom ajfona :)
Al jedini uvijet je da ako ga kupim da mi traje dosta dugo, jer ne volim mjenjat mobitele svako malo..

Edit: evo link: http://www.youtube.com/watch?v=A9DzhKNWhUM

ja sam imao zadnju tj najnoviju kopiju pod imenom 3gs clone 32gb ,kutija je indenticna kao pravi iphone i pise na njoj Iphone gs,mobitel je indenticne velicine cak ima appleov logo na zadnjoj maski,ekran je 3.2 a ne 3.5 kao u iphonea,kabeli punjac sve je isto za nepovjerovat,sto se tice samog uredjaja radi dosta brzo tj odaziv mu je odlican bolji od vecine samsunga i sonyericsona do 1500kn,jack za slusalice nije velicine kao u iphonea vec manji...touch screen nepati od slabog hvatanja jednom rijecju vrlo dobro za uredjaj od 1000kn,wi-fi radi takodjer odlicno i bez problema mi se spojio na ruter...ovo nema veze sa prvim modelima i68,i9++ koji su tesko sra*e prema ovom sto sam ja imao,doduse prodao sam ga ali ugodno iznenadjen kao radi i funkcionira ,java 2.0 takodjer radi kako treba,jedino nisam skuzio kako promjenit zvuk dolazne poruke jer je izbornik malo kompliciran,inace radio se o ovom modelu :

http://www.youtube.com/watch?v=hKnkydhhRX8

Rahter 06.06.2010. 01:57

Gdje se mogu nabaviti takve IPhone kopije u hrv ?

coconut 06.06.2010. 06:54

U oglasnicima

chomli 09.06.2010. 15:59

Jel ima uopce kakav servis kod nas za te kineske kopije?

Deno 09.06.2010. 17:32

Pa imas,ali to kada se pokvari tesko je popraviti

djohum 09.06.2010. 17:49

Popravljanje kineskog iphonea ili vam "HIFONA" .... Moguće ne... 0 bodova! ... Radio sam u servisu imao stalno upite za punjače i popravke, pokušali, ali ti softweri, nisu dostupni uopće... Displeyi... hm... tak šta kinezi samo imaju... baterije... hajde mogu se još nekako iskemijat zbog miliamperaže i dimenzija... ali inače... nema šanse...

telefon jeste dobar, može radit BT hack i vidi svaki telefon na koji se spoji kao folder tree i vidi sistemske datoteke, ima tv, 80% takih telefona ima utor za 2 sim kartice znači duo sim, ali daleko je od originala.

Original je original to vam mora biti jasno.

Z-man 09.06.2010. 17:53

A koliko odprilike traje baterija ?

domina 04.10.2011. 15:48

LJudi čitao sam malo po netu o ovim zadnjim kopijama iphona 4 i ljudi ga hvale.. Na njuškalu sam vidio da taj model prodaje user pod imenom 'hercegm'. Jel tko kupovao od njega?
Uzeo bi tu kopiju jer mi trebaju 2 sima(neda mise imat 2 moba), a i s njim dobiš 2 baterije..
Jedino me brine što djohum kaže, di servisirat takav mob :(.
Il ću ja morat bit prvi pa napisat svoje doživljaje s mobitelom :D?

coconut 04.10.2011. 17:18

Imao sam neki Kiphone4 na kratko jer sam ga prodao. Sa 2 SIM-a radi ok s time da možeš birati hoćeš li raditi samo s jednim (i s kojim) ili s oba. Imenici su odvojeni za svaki SIM. Problem je što ima neki svoj OS koji se ne može nadograditi niti možeš instalirati neke aplikacije jer ne postoje. Dakle, ono što si dobio na njemu imati ćeš zauvijek. Shodno tome, ne preporučam ga.
Daleko bolje bi bilo izvana nabaviti (kod nas se ne prodaju) dual SIM mob sa Androidom.

domina 04.10.2011. 22:45

Znaš li možda dal gore ima aplikaciju za čitanje pdf-a? Jer jedino bi mi to trebalo uz sms-anje i razgovor s dvije sim kartice.

coconut 05.10.2011. 08:38

Nisam probao tako da ti ne mogu reći.

Ivo_Strojnica 05.10.2011. 10:58

Nemoj zaboraviti također da ti mobiteli ne zadovoljavaju direktivu ograničavanja zračenja od max 2 W/kg. Većina tih mobitela, pogotovo dual sim, zrače više od 3 W/Kg, što je vrlo važno imati na umu.

spawn 06.10.2011. 17:27

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 1991726)
Nemoj zaboraviti također da ti mobiteli ne zadovoljavaju direktivu ograničavanja zračenja od max 2 W/kg. Većina tih mobitela, pogotovo dual sim, zrače više od 3 W/Kg, što je vrlo važno imati na umu.

Zato su i zabranjeni za uvoz u HR ali i EU. Vecina ovih dual sim kopija se zakonski ne moze uvest. Osim po sistemu "ako prodje" preko ebay-a ili nekog drugog shopa.

Z-man 06.10.2011. 17:50

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1992775)
Zato su i zabranjeni za uvoz u HR ali i EU. Vecina ovih dual sim kopija se zakonski ne moze uvest. Osim po sistemu "ako prodje" preko ebay-a ili nekog drugog shopa.

Oglasnici su puni, tako da očito prolazi bez problema :D. Ma....što dalje od njih :chears:.

Ivo_Strojnica 07.10.2011. 00:40

Zašto je zračenje važno?
Prvo, ovisno o tome gdje držite mobitel, može doći do mutacije stanica (a još ako vozite i biciklu...ne trebaju kondomi više) :D
A dok pričate, to je posve druga priča:
Mobitel, budući da ima dvije antene, dvostruko zrači, te zagrijava mozak u području uha.
0.5 W/Kg zagrije područje za nedi 0.3 stupnja u roku 2 minute. Temperatura se linearno povećava sa povećanjem zračenja, a zagrijavanjem mozga povećava se obujam tog područja (širenje materijala) te drastično pogoduje stvaranju upala. A neki sumnjaju i da se pogoduje stvaranje tumora, iako to nikad nije dokazano, no dobra glavobolja je zagarantirana.

Hrvoje xyz 07.10.2011. 09:43

A Kinezi to koriste jer je to jedan od nacina provodenja prirodne selekcije , ionak ih previse ima , ili bas i nije tak dramaticno to zracenje?

Big Daddy 25.10.2011. 20:10

Ovo ljeto sam dobio iz kine iphone 3 kopiju...nai zgled je bio isti iPhone..medjutim...ekran...slike...neznam kako da to opisem...bolja je bila slika na najstarijem mobitelu u boji...a tek touch...katastrofa...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:08.