Ne mogu bootati s recovery particije (HP5310m)
Kupio sam notebook hp 5310m sa Win 7. To računalo ima quick web aplikaciju koja omogućava pristup internetu bez bootanja računala (pokreće se putem posebne tipke na računalu). Drugi dan sam odlučio napraviti još jednu particiju uz onu postojeću te sam je napravio iz Windowsa. Nakon toga mi se kod pokušaja pokretanja quickweb aplikacije javlja poruka The Hp bios application selected is corrupt or missing bios application error 501… Nakon toga sam odlučio bootati s sakrivene recovery particije pritiskom na F11 kod bootanja (što je prvi dan radilo), ali javlja mi da ne može bootati i nudi mi opciju da nastavim s pokretanjem Windowsa. Očito je kreiranje nove particije poremetilo nešto s recovery particijom, a očito i ne samo to. Recovery particiju i dalje vidim na računalu i ima otprilike 7Gb. Koliko sam o njoj čitao, ona bi trebala na sebi imati image sa Windowsima i drivere. Ono što mene zanima je kako bootati s te recovery particije? Pronašao sam neki wim (image file)file od 7gb na recovery particiji, ali ne znam kako ga upogoniti…. Rečeno mi je da je moguće da sam kreiranjem nove particije sredil MBR (master boot record). Nisam dobio nikakav DVD s računalom. Ima neko ideju kako to riješiti? Hvala unaprijed….
|