![]() |
4 web cam-a za nadzor prostora
evo ovdje sam stavio ovaj topic ali ako moderatori kazu da smeta, prebacite ga u ostalo
naime trazim nacin kako spojiti 4 web cam-a i pomocu kojeg software-a mogu monitor "podijeliti" na 4 djela (kao stare split screen igre) tako da mozes nadgledati neki prostor javlja mi se problem u tome sto cim spojim vise od jedne kamere (recimo 2 ili sve 4) onda mogu imati sliku (video) samo na jednoj dok ostale nekako stoje "smrznuto" ukocene na TomsHardware.com su ovu foru napravili sa 4 web camere na jednom kompu kad je bio onaj Intel vs AMD stress test (2 kamere su gledale u Intel kantu 2 kamere u AMD kantu) pa ste mogli gledati video streaming kako se okrecu cooleri na procesorima :) da li je problem u tome sto kamerice nemoju svoje napajanje nego piju 500mA iz USBa (sto je inace maximum USBa) pa nema dosta struje za sve 4 kamere (4x0,5A=2A) kod nas nema ASUS USB 2.0 kontrolera koji daje 2A na usb portovima... vani toga ima... kao sto je BlackDragon jednom rekao: mi smo drzava kruha i mljeka, ko trazi puter i marmeladu smatra se protu-drzavnim elementom (u prijevodu, katastrofa) ajmo znalci, koji software za ovako nesto, koji dodatni USB pci kontroler, ili kako vec ovo izvesti? svi korisni i pametni odgovori su welcome, a najboljem (najkorisnijem odgovoru) placam pice :beer: |
Postoje USB hubovi sa eksternima napajanjem ako je u tome problem
|
e Rak spasio bi me kada bi znao da li to radi? da neuzimam USB hub ako nece sljakati...
a koji software za tako sta koristiti? |
Eto imadem ja jedan na stolu. Ima ti stvarčica eksterno napajanje za uređaje koji sisaju previše juicea.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |