PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Satelitski receiver (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=172246)

Ludy 30.12.2009. 19:58

Satelitski receiver

koji bi bio idealan izbor recivera s kojim bi mogao hvatati sto vise programa ( tipa premiere i to), novci na raspolaganju su oko 1500 kn. I neznam dali mi treba novi tanju posto sad imam neki ( za analogni satelit).

freddie 31.12.2009. 19:39

Ako želiš hvatati programe tipa premiere ( sada je to sky deutschland ) onda trebaš imati bilo koji linux receiver tipa recimo dreambox.Za sada ti ajmo reć bolji programi gledaju se samo putem cs-a , a za to treba ipak malo znanja i truda.Još uvijek se putem emu-a slobodno se gleda Digi tv na 1w.

Ludy 01.01.2010. 23:46

a koji su jos linux reciveri osim dreamboxa, i sta je to cs i emu?

soprano 03.01.2010. 11:10

cs je opcija koja se dodatno plaća i nije baš jednostavno za početnika.
emulator je softver koji se ubacuje u risiver i simulira cam modul i karticu ali kao što je @freddie rekao na taj način ide samo digi tv(nekad bilo svega i svačega).
ako već kupuješ najbolje se drži dreamboxa ili nekog njegovog klona.tanjir može proći i stari ali da bi sve to gledao potreban ti je i DiSEqC motor na anteni.
da bi sve to uskladio i podesio antenu,motor,pozicije,cam,cccam ili g-box treba dosta vremena i čitanja po forumima tako da znaš da nije nimalo jednostavno ali da te ne plašim uz dosta truda ide sve.

freddie 03.01.2010. 11:10

http://perfect-digitalsat.com/forum/

morozinho 15.06.2010. 14:40

evo da malo probudim temu.
Zanima me koji reciver moze ''sam'' skidati kodove sa neta za dekodiranje i gledanje programa koji se inace placaju?

^SuperUnknown^ 15.06.2010. 20:40

Ljudi, pise se receiver, otezavate drugima koji bi htjeli naci slicnu temu preko trazilice.
Citiraj:

Autor Ludy (Post 1668342)
pa tak sam i napiso u naslovu teme :) ?

Nisi :p
Citiraj:

Thread title (original 'Satelitski reciver') changed

Ludy 15.06.2010. 22:33

pa tak sam i napiso u naslovu teme :) ?

sasa76x 15.06.2010. 23:11

Protek 9700hd ili jeftiniji 9600ip. Oni ti imaju nešto kao
besplatan cardsharing. Otvaraju hrpu paketa. Ok stvar ali ako mene pitaš
uzmi dreambox 800hd klon i uplati cardsharing , mjesečno ti je oko 80 kuna. Gledaš u praksi sve programe. Imaš dvb prevode na total tv-u i digi tv-u , filmove na stranim programima prevodiš pomoću jednog plugina (ddamir). Ili ako imaš para uzmeš original , makar ljudi kažu da je klon bolji. A za ostalo :google:

morozinho 16.06.2010. 11:39

Citiraj:

Autor sasa76x (Post 1668368)
Protek 9700hd ili jeftiniji 9600ip. Oni ti imaju nešto kao
besplatan cardsharing. Otvaraju hrpu paketa. Ok stvar ali ako mene pitaš
uzmi dreambox 800hd klon i uplati cardsharing , mjesečno ti je oko 80 kuna. Gledaš u praksi sve programe. Imaš dvb prevode na total tv-u i digi tv-u , filmove na stranim programima prevodiš pomoću jednog plugina (ddamir). Ili ako imaš para uzmeš original , makar ljudi kažu da je klon bolji. A za ostalo :google:

9600 zvuci primamljivo zbog cijene. Zanima me koje programske pakete mogu gledati sa njime. Najvise me zanimaju neki HD programi, mozda bi bilo ok da imaju i nasi programi (da ne moram prebacivati). postoji i druga opcija da kupim mozda neku tv karticu za komp koja ima neke slicne mogusnosti! Jel postoji takvo sta?

sasa76x 17.06.2010. 07:13

Pa ne znam sta trenutno otvara ali mislim da je u igri grčka nova , sct , MCT, SEX View, RedLight, Dorcel, Free-X 1i 2 , Poljska Cyfra + , tps.
A ako hoces preko kompa pikni si za 200 kuna sky star 2 , uplati cs i to je to. Gledas sve zivo. Samo je tu ipak potrebno malo znanja da se porihta.
Imas sve na raznim sat. forumima.

morozinho 17.06.2010. 07:48

Citiraj:

Autor sasa76x (Post 1669142)
Pa ne znam sta trenutno otvara ali mislim da je u igri grčka nova , sct , MCT, SEX View, RedLight, Dorcel, Free-X 1i 2 , Poljska Cyfra + , tps.
A ako hoces preko kompa pikni si za 200 kuna sky star 2 , uplati cs i to je to. Gledas sve zivo. Samo je tu ipak potrebno malo znanja da se porihta.
Imas sve na raznim sat. forumima.

Sta znaci to cs? jel se to placa svaki mjesec? i koliko kosta?

chief_wolfinjo 17.06.2010. 08:11

iskreno ti svi paketi gore navedeni su banana :D
satelitsku tv imam godinama, a zadnjih par godina imam CS
CS ti znaši card sharing odnosno djeljenje kartica.
imam dreambox i preko njega pratim sve pakete , gotovo sve
i vjeruj mi da od svih paketa ti je najbolji i najzanimljiviji Sky UK odnosno BSkyB.
ima najbolji program nakon njega ide Sky Italija itd... itd....
CS se plaća odnosno sve ti ovisi o samom ponuđaču usluge.... i bitno je da tražiš
probu jer ima dosta loših ponuđača. :)

morozinho 17.06.2010. 10:15

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1669152)
iskreno ti svi paketi gore navedeni su banana :D
satelitsku tv imam godinama, a zadnjih par godina imam CS
CS ti znaši card sharing odnosno djeljenje kartica.
imam dreambox i preko njega pratim sve pakete , gotovo sve
i vjeruj mi da od svih paketa ti je najbolji i najzanimljiviji Sky UK odnosno BSkyB.
ima najbolji program nakon njega ide Sky Italija itd... itd....
CS se plaća odnosno sve ti ovisi o samom ponuđaču usluge.... i bitno je da tražiš
probu jer ima dosta loših ponuđača. :)

Mene jedino zanimaju programi od Discovery i National Geo. I to ako je moguce da imam HD neki program. Imam ja maxtv i super mi je jedino sto ga moram placat (to zelim izbjeci) i sto nema HD programa. Filmove ionako ne gledam preko tv-a :D jedino bi bilo dobro imati sportskih programa i to je sve. E sad ako to mogu dobiti da kupim neki reciever i odkodiram ga tj da se sam spoji na net odkodirava to bi bilo super (alternativa: tv kartica za komp), zato sam i postavio to pitanje.

sasa76x 17.06.2010. 10:54

Pa baš da ćeš dobiti nešto besplatno , teško. Protek ti je jednokratno ulaganje a imaš više nego na max tv. Kupiš ga i poslje više ništa ne plaćaš. Card sharing ti je puno bolja solucija ali plaćaš od 80 do 100 kuna mjesečno. Moraš uzeti hd prijemnik što ti je još nekih 1500-2000 kuna. Ako hoćeš samo malo sporta i dokumentaraca kupi malo bolju grafičku , i imaš streamova koliko hoćeš. Čak postoji i par hd programa.
hxxp://www.novisf.com/wbb3/satelitski-receiveri-i-dekoderi/dreambox/enigma-2/82532-dm-8000hd-i-internet-tv-rade-bez-pomoci-kompjutera-ne-treba-vlc-player/

morozinho 17.06.2010. 11:07

Malo bolju graficku? Imam! ali gdje se nalaze ti streamovi? Hoces reci da ne postoji niti jedan ''legalan'' nacin za gledanje programa koji se inace placaju, a da ih ne platis?

pero_zdero 17.06.2010. 12:59

"legalno" imaš dvije opcije gledanje što je trenutno otvoreno putem emulacija na receiveru (trebaš samo receiver koji to podržava) ili nabava CS (trebaš receiver i nekoga koji ti daje CS za određenu svotu novaca)

morozinho 17.06.2010. 13:23

Ok. Sad tek imam pitanja. Mozda sam dosadan ali nemam pojma o satelitskim prijemnicima.
Ako kupim recimo Dreambox 800 HD klon onda MORAM imati CS (sto predstavlja mjesecni izdatak) ili?
A ako kupim protek 9600 ip onda mogu skidati kljuceve sa neta direkt bez kartice, jel moze on reproducirati HD format tj sta mu uopce znaci ta HD oznaka?

chief_wolfinjo 17.06.2010. 15:05

Citiraj:

Autor morozinho (Post 1669375)
Ok. Sad tek imam pitanja. Mozda sam dosadan ali nemam pojma o satelitskim prijemnicima.
Ako kupim recimo Dreambox 800 HD klon onda MORAM imati CS (sto predstavlja mjesecni izdatak) ili?
A ako kupim protek 9600 ip onda mogu skidati kljuceve sa neta direkt bez kartice, jel moze on reproducirati HD format tj sta mu uopce znaci ta HD oznaka?

gledanje kanale putem "ključeva" ti nije tolko sigurna opcija kao i CS
jer kolko sam upoznat Digi tv negdje u 9mj. odlazi u novi sustav kodiranja....
a što se tiče CS neznam baš tko bi ti dao gratis, ja sam kod lika koji traži 60 eura za 6mj. a inače Sky UK ima najviše HD kanala pa poslje sky italija itd..
imaju on sporta, diskoveria itd... :D

sasa76x 17.06.2010. 18:38

Cs ti je najbolja opcija. DM800HD klon ti je takoder po meni najbolja opcija.
To ti je izdatak od 1800 kuna + 80 kuna mjesecno za cs.

Kristijan1 17.06.2010. 19:25

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1669480)
gledanje kanale putem "ključeva" ti nije tolko sigurna opcija kao i CS
jer kolko sam upoznat Digi tv negdje u 9mj. odlazi u novi sustav kodiranja....
a što se tiče CS neznam baš tko bi ti dao gratis, ja sam kod lika koji traži 60 eura za 6mj. a inače Sky UK ima najviše HD kanala pa poslje sky italija itd..
imaju on sporta, diskoveria itd... :D

Digi je počeo od prije par dana zaključavati svoje programe , prelaze na nagru 3 .
Kako bude vrijeme odmicalo svi programi na digiju biti će zaključani.
CS je najbolja opcija , pogotova ako se uzme receiver koji podržava HD signal , može se uhvatiti preko 80 HD programa .

chief_wolfinjo 17.06.2010. 20:10

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 1669690)
Digi je počeo od prije par dana zaključavati svoje programe , prelaze na nagru 3 .
CS je najbolja opcija , pogotova ako se uzme receiver koji podržava HD signal , može se uhvatiti preko 80 HD programa .

točno. :)
a mislim da će uskoro sky uk imati oko 50 HD kanala. :respekt:

sasa76x 18.06.2010. 11:23

Mene hebe signal na sky uk. Poludit cu. Veci tanjur i motor , nema druge.

chief_wolfinjo 21.06.2010. 08:39

Citiraj:

Autor sasa76x (Post 1670051)
Mene hebe signal na sky uk. Poludit cu. Veci tanjur i motor , nema druge.

s 90cm možeš hvatati cijeli paket Sky uk... neke kanale tipa bbc i na nižim frekvencijama ipak bih trebao imati veći tanjur ali po meni ne treba
ja s 90cm tanjurem imam 92 do 98% signal na sky uk paketu

josip23os 21.06.2010. 08:48

da se prikljucim temi.... inace cs je zamisljen tako da funkcionira na principu koje samo ime i sugerira, card sharing, sto bi znacilo djeljenje kartica i nikad nije zamisljeno u tom obliku da netko nekome plaća za te usluge.
al eto vidimo dokle je to doslo...
a sto se tice emu-a tome je uskoro kraj kad digi ode i nema smisla ulagat u neki emu receiver.
moj savjet dm800hd ili vu+ duo + cs i miran si za cjeli zivot.... ako zanemarimo cinjenicu da je to sve ilegalno :)

a i netko je spomenuo da treba znanja za cs.... apsolutno netreba... ima dovoljno foruma na kojima ce ti ljudi pruziti i vise pomoci nego sto trebas...

sasa76x 21.06.2010. 09:34

Ma sve se nauci kroz razne upute po forumima. Sto se tice sky uk uspio sam dobiti
95% , malo sam se igrao sa antenom i uspio. Samo kaj me sad hebe trzanje.
Hop 2 i lag svakih 20 sekundi. A toliko muke. Fuj.

darkijas 21.06.2010. 11:31

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 1669690)

Znači zbogtog više nemam hbo adria i kusur ostalih programa. Ja mislio da mi nešto ne štima u postavkama sky star kartice ili loš signal sa antene

Jaye 21.06.2010. 11:49

Da se ubacim u temu malo, koliko HD programa je dostupno preko satelita trenutno kod nas? Pri tome ne mislim na one reklamne programe, nego na nešto tipa Sky, Premiere, Eurosport...

Dizel 21.06.2010. 11:50

Kolko sam ja skužio, od 01.07. je digitv byebye za emu. Svi kanali prelaze na nagra3 kodiranje.

Jablan 21.06.2010. 13:21

A ovaj puta nema šale, već je dosta kanala prešlo u Nagru3 i ovo su zaista zadnji trzaji. Nema druge nego preći na CS, a za one plićeg džepa postoji i DM500S i Optibox550 (cijena oko 700kn). Nemaju HD, ali za CS su odlični.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:16.