![]() |
(riješeno) Zvučna prestala raditi (dogodilo se već jednom)
Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly.
ovo mi je drugi put da mi se to dogodilo,prvi put je pocela radit zvucna sama od sebe nakon ovog,a sad ne pomaze nista. Mozda sam prvi put nesto slucajno napravio po opcijama,mislim da mi je cak nesto na opcijama zvuka bilo na disable,sada mi je sve na enable kada idem na test tonove dobijem ovo: failed to play test tone ovaj dio mi nije jasan na sta bi se to moglo odnositi: it might be in use by another program ovo je drugi put da se to dogada pa sumnjam na neke konflikte u kompu....ili je stvarno krepala zvucna:hitthewal: |
Jel ti se događa samo pod W7 ?
Jesi probao obrisat zvučnu tj. uninstallat i Driver Sweeperom pomest ostatke Realteka,pa skinuti zadnje drivere sa site-a za w7? Teško mi je odgovoriti pošto ne koristim taj OS,pa ne znam izgled control panela za zvuk i opcije,ali Realtekov bi morao biti isti kao i na Vista 32/64 OS-ovima. Gledajući tvoju matičnu to bi mogao biti ALC889A,znači jedan od,ako ne i najjači Realtekoov codec sa DolbyDTS podrškom. Pokušaj sa brisanjem kompletne zvučne s kompa,i disableanjem u BIOS-u neko vrijeme, čak i da isprobaš neku zasebnu ne bi bilo loše, da vidimo jel do W7, i da li će ti i sa drugim karticama praviti isti problem. Ako ti se ne da,i nemaš od koga nabavljati zasebnu zvučnu,onda samo obriši ovu,pometi sve Driver Sweeperom,i stavi zadnje drivere za W7, moguće da si nešto sprčkao sa tim enabled,disabled postavkama. |
probat cu to sada.
to enable/disable sam napravio prije tjedan dana kad se prvi put dogodilo,nakon toga sve ok do danas,ujutro je sve bilo ok. Nemam od koga nabavit zvucnu pa cu pomest drivere i onda nanovo. I DA,taj realtek ima DTS na sebi javim kroz neko vrijeme sta je bilo EDIT: Nije pomoglo. Kada sam maknuo drivere usao sam u win bez drivera i probao stavit nesto da svira i nije htjelo,a trebalo bi i bez realteka jer win7 automatski podesi zvuk,i tako sam prije i slusao,bez realteka. Sad nece ni tako. |
Jesi obrisao Realtek drivere? I onda ručno još ostatke,sa Driver Sweeperom?
Kad to napraviš,restartaj komp,jer će te DS to tražiti..uđi u BIOS,i disableaj zvučnu karticu,skroz. Onda uđi u W7,bez zvuka, restartaj komp, i enableaj u BIOS-u zvučnu. W7 bi ju sami trebali onda instalirati ako je sve obrisano kako spada, možda kod tebe i nije. Ali svakako pokušaj,pa javi..nemaš šta izgubiti..prvo automatizirano brisanje uninstallerom od Realteka,onda nemoj restartati ako te traži,nego nastavi ručno brisati D.Sweeperom, i tek onda restartaj, ali disableaj zvučnu u BIOS-u,da vidiš kako W7 reagiraju. Tih par restartova te neće ubiti,a možda riješimo.:) Nakon 1,2 restarta bez zvučne,enableaj ju u Biosu i dopusti W7 da ju pronađu na netu, ili kako već,sami instaliraju driver koji imaju. Sad baš da je IRQ adresa zdrkana,ne znam,trebala bi biti automatski dodijeljena,imaš dosta PCI stvari? TV tuner i to? Ne bi bilo loše da ga možda premjestiš u drugi PCI slot,ili bilo koji device koji imaš/ako išta imaš uopće na PCI slotu. Možda se nešto kolje,u biti ako je takav krkljanac ili je zvučna odapela,šta sumnjam,jer su to žilavi mali stvorovi,ili se kolje sa nekom komponentnom na PCI slotu. |
Napravljeno i nista od toga.
Driver sweeper mi je nasao samo jedan file i to je bio neki .dll file u system32 koji nije mogao nikako maknut a probao sam ga maknut u safe modu,tamo ga nema. Instalirao natrag drivere i nista. disejblao sam zvucnu takoder u meduvremenu |
Sranje..ne pada mi ništa na pamet više,uopće ju OS više ne detektira? Ne nalazi ju nikako? Garanciju imaš?
|
Detektira on nju svaki put,ona meni uredno stoji u taskbaru instalirana,ali kad pali bsplayer ili media polayer nece da svira i pokazuje mi onaj tekst koji sam napisao u prvom postu.
A u realtekovom test kad kliknem na zvucni test pise da ne moze reproducirati zvuk. sad sam instalirao itunes jer sam ocito osuden na ipod neko vrijeme za muziku i on je automatski izbacio upozorenje da nesto nije u redu sa sound deviceom i da necu moc slusat muziku preko itunesa.driveri su svi instalirani. tako da ocito da je zvucna otisla bogu za kurira garanciju imam,nadam se da je valjana,al trebam slat u zg jer tog ducana nema u ri,a znas i sam koliko se ceka da se vrati sa servisa neki komad hw-a |
Uzmi ti lijepo sebi ono govno AudigySE,čini mi se da ima drivere i za W7 lijepo,100kn su ti polovne,moraš cijeli komp ovako rastamburati i bez matične si,a zvuka ni za lijek.
Dok ne skupiš volje neko vrijeme,nek ti to bude privremeno rješenje. http://support.creative.com/download...ype=11#type_11 Beta driver ti je 29.5.2009. za W7, kartica ti je polovna 80,ili 100kn, i riješi se muke,nema dolby DTS,ali EAX radi za igre,i zvuk će ti ipak biti jači dosta nego na onboardu,vidjet ćeš,za 100kn se isplati. Bar kažem,dok ne rastamburaš komp i pošalješ matičnu put pod noge. Sretno..potrudili smo se,al neće. |
tnx
tu zvucnu sam i gledao bas |
Problem je bio u windowsu koji mi se debilira od kad sam ga stavio prvi put,cak ni ova extreme edition r1 verzija glumata nesto.
ponovno sam ju instalirao i zvuk se pojavio |
Super.:)
|
Citiraj:
|
Meni su pomogli novi windowsi... dogada se svasta sa tim windowsima kad nisu orididi
|
Citiraj:
otkad koristim origigi win, nijedno rušenje me nije zadesilo :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58. |