![]() |
Pitanje u vezi rama,napajanja i coolera?
Pošto sam prije par mjeseci odustao od Bartona mobile, čekao sam DFI nforce4 pljoču i eto doći će uskoro
konfa je sljedeča: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 Cooler Arctic-Cooling Freezer 64, socket 754/939/940 RAM PC-3200, 512MB, DDR, Corsair, Value Select, DDR 400 MHz Leadtek PX6600GT TD EXTREME, GF 6600GT, PCI-X, 128MB, TV-out, DVI HDD HDS722512VLSA80 HITACHI 120GB SATA 7200rpm 8MB Kućište COOLERMASTER Cavalier 3, black, CAV-T03, MIDI, bez PS FORTRON 350W, FSP-60THNP, Super Silent, 12cm vent., ATX2 ver 2.0 Ajmo redom! 1. Zanima me da li je ovaj cooler dostatan za hlađenje ovog proca( da se kloka na 3200+)(što čisto sumnjam. Ali nevidim druge opcije jer mi es čini da Zalman 7700alcu neće stati zbog čudno postaljenir RAM utora na ploči. prijedlog da nije skuplji od zalmana 2. Da li je ovaj ram dosta klokabilan da bi mi proc radio fino na 3200+ (možda nekada i na 3400+ ako je moguče), imate li kaki prijedlog a da nije skuplji od nekih 800kn za 512MB (u budučnosti bi uzoe još 512) 3. Da li je Frotron od 350W dosta jako napajanje da to sve tjera( plus 512 rama i još jedan s-ata disk - u budučnosit) 4. Da li je možda bolje uzeti A-data memoriju od 500MHz umjesto fotrona? 5. Kako je enhance napajanje, jel valja ćemu, jel ima tko iskustva, mislim na ono od 400W? 6. Hvala puno na odgovorima i prijedlozima! |
Memu bi mogo neku drugu uzet.....ima jedan corsair brijem da je 150 kn skuplji i da se bolje klokat od value ...al nemrem se sjetit di ga ima (ima u pcplayu neki test memorija pa tam brijem pise) ....ja sam taj value uspio natjerat do 440mhz da mi radi stabilno...dalje je banana.....
|
Memu bi mogo neku drugu uzet.....ima jedan corsair brijem da je 150 kn skuplji al nemrem se sjetit di ga ima (ima u pcplayu neki test memorija pa tam brijem pise) ....ja sam taj value uspio natjerat do 440mhz da mi radi stabilno...dalje je banana.....
|
Memu bi mogo neku drugu uzet.....ima jedan corsair brijem da je 150 kn skuplji al se da bolje klokat od value...al nemrem se sjetit di ga ima (ima u pcplayu neki test memorija pa tam brijem pise) ....ja sam taj value uspio natjerat do 440mhz da mi radi stabilno...dalje je banana.....
|
Probaj uzeti jace napajanje, barem da ti je oko 400W a ako ne uzmi Tagan koje ti je za malo love dobro a ako ne uzmi Enermax. Bitan ti je stabilan napon kod OC. Isto tako uzmi za OC bolji Corsair, barem onaj 2x256 Black a ako imas love ide na 2x512 za cirka 2.500cuna. Ako vec ides na Antec uzmi Sonatu koja ti zajedno s super napajanjem dodje ukupno 1.100cuna.
|
ZA memoriju bi ti preporucio OCZ performance EL. Svarno se dobro sa njom sve kloka. Corsair je dobar jer ima strava garanciju ali klokerski modeli koštaju pun *****, smatram da je zato tu OCZ koji i nije tako skup a rezultati su odlični. Jedino što je jamstvo 2godine ali nece valjda...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |