PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   FIREWALL-ovi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17107)

BmwMPower 02.02.2005. 19:51

FIREWALL-ovi

Mogu li i smijem li koristiti 2 firewalla istodobno- Primjera radi- Norton Firewall i Zone Alarm?

Tooma 02.02.2005. 20:13

nisan proba ali bi u teoriji to trebalo radit
praksa je vec druga stvar i treba isprobat

upitno je koliko ti u stvarnosti to treba
ukoliko imas racunalo sa osjetljivim podacima onda ni zonealarm ni norton firewall ni kombinacija nisu rjesenje

BmwMPower 02.02.2005. 20:20

Sta je onda najbolje rjesenje?
Znam! Nikad se vise necu spojit na net :D

Cataphract 02.02.2005. 20:44

usb ladica s diskom na kojem su ti važni podaci, a kojeg ištekaš kada ideš na net. :)

BmwMPower 02.02.2005. 20:47

Ili otvoren case, pa sam iskopcam hdd :D

Tooma 02.02.2005. 20:52

za kucnu upotrebu ZoneAlarm ti je vise nego dovoljan

za napredniju hardverski firewall

BmwMPower 02.02.2005. 21:02

True, true... Jest da su hardverski "MALO" skuplji :rambo:

Nebelwerfer 02.02.2005. 23:18

Re: FIREWALL-ovi

Citiraj:

Originally posted by BmwMPower
Mogu li i smijem li koristiti 2 firewalla istodobno- Primjera radi- Norton Firewall i Zone Alarm?
meni istodobno i savršeno rade BitDefender i Kerio firewalli...nikakvih problema nisam do sad imao :)

BmwMPower 03.02.2005. 20:08

A ne znam više.... Stalno mi se naseru trojanci i slične gamadi

horza 03.02.2005. 21:58

Re: Re: FIREWALL-ovi

Citiraj:

Originally posted by Animal Mother
meni istodobno i savršeno rade BitDefender i Kerio firewalli...nikakvih problema nisam do sad imao :)
zašto? ako si blokiro, onda ništa ne prolazi, tako da uopće ne dođe do sljedećeg firewalla, zar ne?

BmwMPower 03.02.2005. 22:01

Ocistim komp sa ad-awareom, spojim se na net- budem pola sata i pokupim trojanca, a firewall niti da zucne nešto niti sprječava... Pa sam mislio da puknem još jednog... :clap:

Nebelwerfer 04.02.2005. 14:23

Re: Re: Re: FIREWALL-ovi

Citiraj:

Originally posted by Horza
zašto? ako si blokiro, onda ništa ne prolazi, tako da uopće ne dođe do sljedećeg firewalla, zar ne?
istina, ali u današnje doba dodatni oprez ne škodi :)

Citiraj:

Originally posted by BmwMPower Ocistim komp sa ad-awareom, spojim se na net- budem pola sata i pokupim trojanca, a firewall niti da zucne nešto niti sprječava... Pa sam mislio da puknem još jednog...
Ti si u firewallu dopustio svom browseru da se može spojit na net, tako da mu je sve dozvoljeno, samim time i da primi trojanca. Koristiš li još uvijek Internet Explorer? Ako da, vrijeme je da prijeđeš na Firefox pa te ovakvi problemi više neće mučit...

munst0r 04.02.2005. 20:55

Odlicna kombinacija su navodno ZoneAlarm i BlackIce...
Procitao sam to na nekoj web stranici... ne znam kojoj...

BmwMPower 04.02.2005. 21:00

Morat cu ipak isprobat kombinaciju NORTON FIREWALL I ZONE ALARM, Naravno, ak se svi slažu :beer:

BmwMPower 04.02.2005. 21:50

Jaaako loša kombinacija :grrr: :grrr: :fuming: :fuming:
Zone mi je ubio nortona skup sa njegovim firewallom- ugasio je firewall, e-mail skeniranje njegovo, a antivirusnom je zgasio auto- protect, ne može se upaliti uopće... Uninstall hitni :rambo:

RAK 04.02.2005. 21:54

A glupostiiiiiiii.

Predlažem ti da staviš najmanje 5 firewallova. Tako da nas zabaviš u stilu Mr.Beana.

BmwMPower 04.02.2005. 22:04

Citiraj:

Originally posted by RAK
A glupostiiiiiiii.

Predlažem ti da staviš najmanje 5 firewallova. Tako da nas zabaviš u stilu Mr.Beana.

Uglavnom... ZA ANTIVIRUS: Auto-Protect is off ( ne da se upalit),Email scanning Error, Automatic Live Update is off ( također se ne da upalit), ZA FIREWALL : Security is off ( ne da se upalit),Ad blockin is disabled. A popupovi iskaču ko ludi
:fuming: Očito se ne slažu baš- Uninstall + Restart nisu upalili

munst0r 04.02.2005. 22:35

Meni su se isto Zone Alarm i Outpost poklali...
Al Zone Alarm i BlackIce sigurno rade zajedno...
Bar su radile verzije koje su bile pred godinu dana...
U BlackIceu nisam imao ukljucen onaj neki vrag koji pazi na fajlove, nego samo firewall...

ßellerophon 05.02.2005. 03:01

2 firewall nema svrhe... jedino mogu jedan drugog zbunjivat...
stvar je jednostavna... prestani posjecivat neke stranice

munst0r 05.02.2005. 03:32

Zasto ne bi dva firewalla imala svrhu?
Ni jedan firewall nije savrsen, nisu ni dva savrsena, ali su blize savrsenstvu od jednog...

Ako su obadva firewalla dobra, a ne kolju se medjusobno... onda sigurno bolje rade svoj posao zajedno, nego svaki sam...

Vjerojatno bi se povecanje sigurnosti s dva firewalla izrazavalo u promilima... ali ipak je neko povecanje... :)

BmwMPower 05.02.2005. 11:22

Ali se ništa ne da upalit! :rambo:

RAK 05.02.2005. 12:45

Citiraj:

Originally posted by munst0r
Zasto ne bi dva firewalla imala svrhu?
Ni jedan firewall nije savrsen, nisu ni dva savrsena, ali su blize savrsenstvu od jednog...

Ako su obadva firewalla dobra, a ne kolju se medjusobno... onda sigurno bolje rade svoj posao zajedno, nego svaki sam...

Vjerojatno bi se povecanje sigurnosti s dva firewalla izrazavalo u promilima... ali ipak je neko povecanje... :)

WRONG. I to je to što imam reći o tome.

Druga je stvar o serijskom povezivanju više računala sa firewallom. Onako kako je to zmajček objasnio. Ili Internet - router (sa firewallom) - router (sa firewallom) - komp (sa firewallom) - JA. Ubacite tu i ADSL modem (sa firewallom) i Linksys (sa firewallom). I sve je to drek bez Privacy-a na firewallu i Browseru.

BmwMPower 06.02.2005. 18:39

Kad pokušam ući u opcije Norton Firewalla kaže mi ACCESS DENIED, ONLY THE SUPERVISOR CAN VIEW/CHANGE THE OPTIONS- Šta sad?

MasterX 06.02.2005. 19:18

nije problem u firewall-u nego u antivirusu... firewall treba sprijeciti napade na tvoje racunalo a antivirus treba sprijeciti infekcije tvog racunala

probaj NOD32, bolji je od Nortona cca stotinu puta...

BmwMPower 07.02.2005. 13:37

Ako netko zna kako da ispravim tu gresku u Nortonu neka NAPIŠE :confused:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00.