PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Internet za studente (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=171052)

martin22 20.12.2009. 18:37

Internet za studente

Posto sam student, problem mi je sad taj internet.U stanu imam samo uklucen telefon pa bih zelio i prikljuciti internet.Htio bih prikljuciti internet bez potpisivanja ugovora (ako ima) jer neznam koliko cu biti u stanu uopce.
Uglavnom trazim jeftinij internet jer ipak sam student, znate kako je, pa ako ima netko kakav prijedlog bio bih mu zahvalan.

The Comedian 20.12.2009. 19:10

cini mi se da ovo nije lose za studose

pasanac 20.12.2009. 19:12

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1516204)
cini mi se da ovo nije lose za studose

Ja imam.. sporo je i ugovor je 24mjeseca..

Big Guy 20.12.2009. 19:13

pitanje je za što ti internet treba
jer ako je za skidanje nekoliko GB dnevno i više onda će ti trebati ADSL (t-com, optima, iskon....)
možeš i platiti nešto više pa ideš bez ugovora na 1, 2 godine više ovdje
za 200 kn je T-com dosta jeftiniji prema ostalima, a ako se preseliš samo nazoveš i veliš da ti premjeste i priključak za 99 kn

@pasanac
da, trebaš se spojiti na UMTS ili HSDPA inaće je jako sporo :(

Campeonato 20.12.2009. 19:31

Optima:
Mjesecna naknada za 2.048/256 kbps 38,31 kn

Osnovni paket prometa u koracima od 2 GB 15,12 kn
ili
FlatRATE 50.41 kn

Cijena: 53,43kn ili 88,72kn
+ telefonska pretplata koju ionako placas...

Eh, da je bar meni optima dostupna...

martin22 20.12.2009. 19:31

@Big Guy
Uglavnom trebao bi mi adsl, ocito je onda da je najisplativije po tome uzeti t-com, nego me jebu ti glupi ugovori.

Zvijerko 20.12.2009. 20:21

Citiraj:

@pasanac
da, trebaš se spojiti na UMTS ili HSDPA inaće je jako sporo :(
spor je kako god okreneš, upload je katastrofa. Npr., na području Osijeka i šire okolice (50 km radijus) gdje god ima 3G signala upload skaće između 30 kb/s pa nekada jedva do 120 kb/s, relativno često puca veza i slično.

Rebbit 21.12.2009. 00:32

Citiraj:

Autor martin22 (Post 1516223)
@Big Guy
Uglavnom trebao bi mi adsl, ocito je onda da je najisplativije po tome uzeti t-com, nego me jebu ti glupi ugovori.

kolko ja znam on je najneisplatljiviji...
i pogledaj si u vezi dsla duo carnet, optima carnet i te opcije,....
jer cu oni medju najjeftinijima, samo ne znam jel ima tam di ti studiras...

i p.s. nema neta bez ugovora, cak je i onaj vip il tele2 na ugovor :) i to godinu i pol ili 2...
studiro ti il ne studiro..

martin22 21.12.2009. 01:24

Citiraj:

Autor Nikola K. (Post 1516444)
kolko ja znam on je najneisplatljiviji...
i pogledaj si u vezi dsla duo carnet, optima carnet i te opcije,....
jer cu oni medju najjeftinijima, samo ne znam jel ima tam di ti studiras...

i p.s. nema neta bez ugovora, cak je i onaj vip il tele2 na ugovor :) i to godinu i pol ili 2...
studiro ti il ne studiro..

Hvala, imao sam dvojbe ali sad si me definitivno razuvjerio.Nista od T-coma.
U Rijeci inace studiram, tamo bi trebalo imati...

Ovaj put x-ica ne pali :D

sibica 21.12.2009. 07:07

Citiraj:

Autor martin22 (Post 1516465)
Hvala, imao sam dvojbe ali sad si me definitivno razuvjerio.Nista od T-coma.
U Rijeci inace studiram, tamo bi trebalo imati...

Ovaj put x-ica ne pali :D

Razmisli malo o opticarnetu, 100 min telefona + flat internet 129 kn, brzina 3mbit/sec

sasuke_the_king 21.12.2009. 20:12

frendice u rijeci imaju onaj iskon carnet, 5mbita flat rate za 100 kn mjesečno. žive u jednom od onih nebodera na zametu.
a vip/tele2 mobilni net ne mora nužno bit na ugovor, kupi usb modem od nekoga na forumu ili ako imaš mobitel sa hsdpa modemom. ja sam ovo ljeto uzeo tele 2 mobilni net i mogu ga raskinut kad god hoću. koristim mobitel sa umts modemom.

olly 22.12.2009. 13:47

ja vec dugo vremena trazim nesto za sebe pa nikako naci. ja NEMAM pristup telefonu u stanu gdje sam sada. a kakvi su oni stickovi od vipa ili T-coma ? vise ni sam ne znam:stoopid:

Rebbit 22.12.2009. 16:17

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 1517208)
frendice u rijeci imaju onaj iskon carnet, 5mbita flat rate za 100 kn mjesečno. žive u jednom od onih nebodera na zametu.
a vip/tele2 mobilni net ne mora nužno bit na ugovor, kupi usb modem od nekoga na forumu ili ako imaš mobitel sa hsdpa modemom. ja sam ovo ljeto uzeo tele 2 mobilni net i mogu ga raskinut kad god hoću. koristim mobitel sa umts modemom.

tocno ovo, samo sto ja isto imam doma, samo nije carnet, nego za obicne (jer tog nije bilo kad sam uzimao net)..

http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_sp...zba_duo_carnet

vamo si provjeri...

100kn i bolte uvo :)

Citiraj:

ja vec dugo vremena trazim nesto za sebe pa nikako naci. ja NEMAM pristup telefonu u stanu gdje sam sada. a kakvi su oni stickovi od vipa ili T-coma ? vise ni sam ne znam:stoopid:
služe svrsi, rijeka je mislik grad sa ok signalom, ak trebas za surfat gledat mail, mal jubito i tak te gluposti, je i vise nego koristan (al je skup mamu mu.. )..
ja i frend smo prek vipovog derali SOF na netu danima i nije presao racun.. tak da je ok sto se tice brzine i tog.. .al u zg, za ri nisam siguran.

sasuke_the_king 22.12.2009. 18:03

ri je OK pokrivena, na potoku unutar onih kućerina za zidovima od pol metra uspije se spojit na hsdpa (iako, to vrijedi za vip, mislim da je tele2 signal u puno lošijem stanju, u indexu nemam uopće tele2 signal ili ga jedva ima, a vip bude skoro full, osim ako nisu u skorije vrijeme montirali neki repetitor). iako, vip se najviše i isplati, 150 kn za 10 gb. a to je sasvim dosta, ionako za sva skidanja koristiš wireless od faksa. za torrente ti lako neki frend na adsl-u pomogne.

olly 02.01.2010. 02:08

ufatili ste se rijeke ko pijan plota.

kakvi su oni karnetovi stickovi? cuo sam 1 GB za 50 kuna, jeli to istina ?

The Comedian 02.01.2010. 15:28

Citiraj:

Autor olly (Post 1526084)
ufatili ste se rijeke ko pijan plota.

pa ufatili su se rijeke zato sto korisnik martin22, koji je otvorio ovu temu, studira u rijeci i zanima ga neki sto jeftiniji internet u rijeci :p

Citiraj:

Autor olly (Post 1526084)
kakvi su oni karnetovi stickovi? cuo sam 1 GB za 50 kuna, jeli to istina ?

da istina je, 1gb je 50kn, imas na drugom postu link sa svim informacijama ;)

olly 02.01.2010. 19:12

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1526404)
pa ufatili su se rijeke zato sto korisnik martin22, koji je otvorio ovu temu, studira u rijeci i zanima ga neki sto jeftiniji internet u rijeci :p

da istina je, 1gb je 50kn, imas na drugom postu link sa svim informacijama ;)

to je ok ,meni treba 1Gb to mi dosta.
samo 50 kuna ? i to je to?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:37.