![]() |
Komp u kvaru
Ovako prijatelju se komp kad ga upali non stop resetira znači vjerovatno je neki virus a on bi htio sačuvati neke podatke ili ga upaliti da mu opet radi sve po starom bez reinstalacije windowsa pa jeli postoji kakva opcija za to sredi?
|
Citiraj:
|
pito sam ga i provali smo sve moguće sheme koje ja znam i tu za safe mode sam ga pito kaže da mu je ista stvar i da se stalno reseta komp?
|
Citiraj:
I ako ti nije teško navedi o kojoj se konfiguraciji radi pošto su takva pravila i lakše ćemo tako riješiti problem. Hvala :) |
nez ti ja toćnu cijelu konfu njegovu znam samo da ima neki dual core mislim 2.6,grafa mu je nVidia 7600,2gb ram,i matična s.775 a bili mi mogo malo pojasni kako da testiram to preko biosa šta i kako jer nisam nikad to radio pa neznam
|
:google:is your friend :)
http://www.hirensbootcd.net/ Sprži na bootabilni CD, podesi u biosu da je first boot device CD ROM, nađi/pokreni sljedeće: - testiraj memoriju (memtestom) i - disk (toolom ovisno o proizviđaču). memtest pusti bar 2 passa da prođe. |
Čovjek ti je lijepo rekao. Sprži Hiren's Boot CD, u BIOS-u namjesti da je optika prvi boot uređaj, restartaj komp sa umetnutim cd-om u optici. Na njemu imaš brdo alata pa udri testirati. Prvo probaj Memtest, bar 2 passa i to svaki keks posebno, pa onda zajedno.
|
ok hvala provam pa javim
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:33. |