![]() |
Najjeftiniji mobitel sa WiFijem?
Koji model uzeti, a da ima wifi...pikirao sam na Nokiu E51 polovnu za okolo 500kn, a ako zna netko nesto bolje a za iste ili manje novce nek predlozi.
|
pa evo moj prijedlog bi bio mozda MDA Vario. Ima ih otkljucanih u dosta dobrom stanju za otprilike tu cifru.
Posto trazis WiFi, pretpostavljam da ti treba radi surfanja, a Vario ima qwerty tipkovnicu, sto je predobro za surfanje i po netu. Drugi prijedlog bi bio Sonyericsson P1i, ima ih vec po 550-600 kn, a po meni bolji izbor nego E51... |
Ta Nokia mi se i ne svidja zbog malog displaya...uglavnom zelim cuti neke preporuke, treba mi nesto brzo i donekle jednostavno i sa solidnim displayem, a opet ne zelim dati puste pare za mobitel koji cu slepati po firmi u raznoraznim uvjetima (citaj: prasina, vlaga, vrucina, hladnoca itd itd)...
|
Još jedan glas za SE P1i, po običaju najbolji omjer uloženo dobiveno...
|
ako ti treba samo za wireless, probaj upiknuti neki polovni PDA, mislim da je to puno bolje od mobitela sa wlanom
|
Prvenstveno mobitel, tek druga opcija je wireless...i treba biti glasan zvucnik, jer na ovom W810i kojeg sad imam ne cujem nista u pogonu kad me netko zove od buke strojeva.
|
Mislim da ni na jednom mobitelu neces nac zvucnik dovoljno glasan da ti rijesi problem buke, upotrijebi slusalice pa preko njih razgovaraj kad je buka oko tebe! s tim da ako se na to odlucis, onda izbjegavaj sony ericsson jer se onaj njihov konektor voli u džepu otkačit.
|
Citiraj:
Kao sto sam i gore preporucio, potrazi p1i na newsima ili forumu, bilo ih je za 600 kn sto je izvrsna kupnja za takav telefon. |
Uzimao sam te neke mobove s WiFijem zbog kao jelte ne surfanja,dop*zdilo mi nakon 2 min buljit u tavak ekran,još gore tipkat s penkalom ili navigirat nekakvim imitacijama joysticka. Jedino korisno je bilo na moru na plaži u mojoj vuko*ebini al tamo ionako nema Wirelessa nikakvog vec 3G...
|
Citiraj:
|
SE P1, ts, wifi -600kn
u vecini slucajeva super ocuvan(polovnjak) btw ne isplati ti se uzeti mobitele bez podrške flash 3.0 - a to na zalost imaju samo noviji mobiteli. internet je sporiji bez flasha..po meni presporo. za pregled mailova/IM je ok. |
Ok, onda je P1 way to go.
|
ima sada na trznici cini mi se neki hp sa wifijem za 350kn.
|
hp514vm? kaže dizel da ne želi mali display...
|
Ako želiš veliki display uzmi Nokiu 5800, ima sad i jeftinijeg brata 5530 XM.
Malo je skuplji nego gore navedeni ali imaš velik ekran :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
internet je sporiji samo zbog davatelja usluge ( problemi ) Imam ja E61i i najmanje godinu dana surfam PCE bez problema. ide fino i čitljivo. traje 3 dana uz korištenje WIFI i UMTS. pregledavanje svih foruma,e-mail,slike i chatanje rade bez problema. za nedostatak flash aplikacije jednostavno doma pregledajte. mobiteli služe za privremeno pregledavanje a ne onako kako će zasjeniti PC. SE P1i je kompliciran ( isprobao i nije me nikako oduševio nespretnim tipkama i trajnočću baterije - jedva 1 dana ). nema boljih stvari od smartphone s qwert tipkom |
Citiraj:
usporedjivao sam internet explorere.. skinuo sam Skyfire(ima ugradjen flash u sebi)..stranice su se ful brze ocitavale, nego na orginalnom mobilnom internet exploreru ili na operi. Citiraj:
usnimis na p1 najnoviju operu.. imas osjecaj kao da surfas na iphoneu. -fingertouch prilagodba. Na tipkovnicu treba vremena, ali naviknes se. |
Neznam što ste toliko zasrali s malim ekranima za surfanje. Nokiom 6300i surfam netom prek wlana već više od pola godine bez da mi je ikada i igdje zasmetala veličina ekrana. A i surfao sam na raznim blackbarryima, n95, e71, 5800xm, čak i na ipod touchu... I ovaj post pišem s moba. Jedino mi smeta to što nemogu gledati video na jutubu i sličnim stranicama. Da se mogu vratiti u vrijeme kad sam kupovao mob, sigurno bih uzeo e51 samo zbog s60 i real playera. Dizel, ak ti ne smeta "mali" ekran uzmi e51.
|
Citiraj:
|
Uvijek sam imao mobove s "malim" ekranima, tak da mi nije bio problem naviknuti se. :)
|
Uzmi si mobitel sa touch screenom. Nemoj šparati na tome. Imao sam Nokiu e66 i zamijenio sam je sa 5800xm. Preporodio sam se u pogledu surfanja. Preporuka je i da mob ima stajlus. ;)
Znam da sam ti dao primjer za dosta više novaca al isplati se. Svaki put kad se zavalim u krevet uzmem si mob i prosurfam na kućnom wlanu. Na e66 mi je to recimo bila muka al na 5800 je odlično. |
Da malo dignem temu.
Kakva je situacija sada sa najjeftinijim Wi-Fi mobitelom. Vidio sam negdje reklamu za Bonbon-ov paket Sony Ericsson Xperia X8 za 1000kn (ima Wi-Fi). Jel ima šta jeftinije? |
Citiraj:
|
Ja si na kraju nabavio Nokiu E65, nije nešto posebno, ali je bila turbojeftina i služi svrsi...
|
Citiraj:
EDIT: Gledam malo, apoeni bonova, način obračuna (nigdje ne mogu nać cijene minute), paketi prometa/minuta/sms su čudni, tj. šareni da privuku klince. |
Citiraj:
|
Isitna, ali kvaliteta izrade je dosta loša, ako moram birati između performansi i build kvalitete, biram ovo drugo.
|
Citiraj:
|
Čuo sam od par ljudi da se plastika ispod ekrana odvoji i počne škripat, možda je bio samo loš batch, ali takve stvari su za mene deal breaker.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:02. |