![]() |
IPTV i ethernet switch
Pozdrav,
zanima me može li se ona škatulja za gledanje TV (IPTV) spojiti na ethernet switch pa onda taj switch spojiti u router. Ili baš mora ta škatulja biti direktno uštekana u router. Naime imam 2 računala, svako u jednoj sobi, te sam od AMIS-a sam dobio IPTV. Pa me sad zanima dali mogu kroz jedan UTP kabel pustiti i internet i IPTV pa ih kasnije razdvojiti switchem ili moram još posebno kabel provlačiti kabel za IPTV. |
Jedan kabel iz routera u switch i onda iz switcha na iptv i comp? Nece ici. Zapravo neznam kako ide kod amisa ali sanse su minimalne. Ak okrenes ruter na straznju stranu pretpostavljam da imas podjeljenje ethernet portove za internet i iptv, ne? Pretpostavljam da su ih VLAN -ovima odvojili kao i vecina. Tako da neces sam tako oba vlana isfuras prek jednog kabela. Barem ne bez nekakvih dinamickih vlanova...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Uf, fakat neznam kako je to rijeseno onda. Pa sto jednostavno ne probas ak vec imas opremu? :) :) :)
|
Citiraj:
|
Cek neg sada me fakat interesira, kako spajas IPTV? Ubodes u bilo koji port i on odmah radi?
|
Citiraj:
|
Zanimalo me isto pitanje, al s obzirom da ni nakon duuuugog traženja nigdje nisam mogla pronaći konkretni odgovor, otišla sam u dućan s računalnom opremom i pitala čovjeka koji ondje radi.
Uglavnom, rekao je da (ukoliko imaš router) radi, tako da sam kupila ethernet switch, uključila u njega lan povezan s routerom, lan povezan s iptv-om i lan povezan s kompjuterom i sve radi savršeno. :goood: Nadam se da pomaže :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22. |