PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Printanje knjiga (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=170477)

IcyTexx 16.12.2009. 00:38

Printanje knjiga

Pozz...

Imam neke PHP knjige za printati, trenutno je to oko 1200 stranica, možda i više.

Što mislite, da li je bolje kupiti neki pošteniji laser printer i to napraviti doma ili nositi u neku kopiraonu, i ako da, u koju (Zagreb)?
Ili neka treća solucija?

Wrbhhh 16.12.2009. 00:46

Kod Malog Ivice bi te bez uveza došlo oko 260 kuna (0.22kn/str)...
http://www.mali-ivica.hr/index.php?o...mid=59&lang=hr

Ako bi kupovao printer samo zbog tog jednog printanja, onda je bolje dati u kopiraonu. A ako misliš printati deset takvih knjiga po 1000+ stranica, onda si bolje kupi printer. To je moje mišljenje.

IcyTexx 16.12.2009. 01:04

Našao sam ovo:

http://copia.biz.hr/index.php?option...d=49&Itemid=69

Za studente 20lp obostrano, dakle 10lp po stranici.
Neloše.

Wrbhhh 16.12.2009. 01:10

Odlično... To je stvarno jeftino...

mighty 16.12.2009. 17:35

pitanje je samo da li se to odnosi na KOPIRANJE ili bas na PRINTANJE...

reboot 16.12.2009. 17:45

Citiraj:

Autor mighty (Post 1512817)
pitanje je samo da li se to odnosi na KOPIRANJE ili bas na PRINTANJE...

printanje i kopiranje. info iz prve ruke, cesto sam kod njih.

IcyTexx 16.12.2009. 20:22

Odlično... Mislim da me to ispadne jeftinije i nego da kupim laserski printer... Ako pretpostavimo da on košta cca 2000 kn, i printa 2000 stranica za 500 kn. Oni printaju 2000 stranica za 200 kn.

Visage 13.06.2010. 21:57

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1512279)
Pozz...Imam neke PHP knjige za printati, trenutno je to oko 1200 stranica, možda i više. Što mislite, da li je bolje kupiti neki pošteniji laser printer i to napraviti doma ili nositi u neku kopiraonu, i ako da, u koju (Zagreb)? Ili neka treća solucija?

Da imam najrobusniji uredski laser koji postoji, ne bih htio da mi u sobi isprasi 1200 nepotrebnih cestica - osim, ako ne bi imao neki 007 lift, da mi ga nakon klika na pRiNt izbaci nekim cudom na balkon, pa ga vrati u sobu nakon sto zavrsi :)

Nema potrebe doma gnjaviti printer ovolikim izlazom bez obzira. Dobio si dobre preporuke i odi to vanka iskopiraj.

Moram priznati da su me prizemljile cijene kopiranja uz spomenute linkove i preporuke. Otkad postoje, printam notacije i kojekakve knjizurime kod ovih cura. Super mi je prostor, jako su predantni i navike tesko umiru. Ali znam da mi je prijatelj rekao da nisam normalan, kad je vidio koliko sam platio nedavno 500 stranica + uvez :stoopid:

fanATIk 14.06.2010. 16:16

Nekako mislim da je čovjek to već riješio u ovih 6 mjeseci... :D

IcyTexx 25.07.2010. 00:41

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1667236)
Nekako mislim da je čovjek to već riješio u ovih 6 mjeseci... :D

Yep. :D

Fkt prejeftino ispadne kod CopyPrintShopNo1. 10 lp po stranici, 100 stranica je 10 kn. :D I nije ono da su neš štedili na boji (kao što znaju neki koji duplo naplacuju kopiranje/printanje). Sve je apsolutno super ispalo.

marikris 15.08.2010. 23:56

dizem malo temu :)
posto ne volim citati silne kolicine teksta ne ekranu te mi je lakse to s papira
imam isti upit ali za podrucje Rijeke, da li igdje postoji printanje za 10lipa naravno za studente :D ?? a ako ne koliko je najjeftinije ??

imam laserski printer ali toner za 1500str je nekih 400-450kn, punjenje je mislim 270 ( ako se nevaram ) sto opet izade 33 odnosno 18 lipa po stranici, a najvaznije zao mi nepotrebno toliko muciti printer

FRipper 15.09.2013. 09:34

Našao temu pa da oživim :D

Zna netko koji dobar program za printanje knjiga? znaci, imam knjige u wordu koje bi trebao isprintati 4 stranice na jedan a4 papir...printer imam ip4950

probao sam preko worda, ali ne kuzim, uredno mi printa kako hocu veličinu ali stranice kada se to spoji, ubaci jedan u jedan, naravno ne ispadaju dobro jer npr 1 i 2 budu ljevo a onda 2 i 4 desno i kada se tu ubaci drugi papir ide 1-2 pa 5-6 pa 7-8 pa 3-4. Ako me kuzite :D

Neki program ili postavke worda da to printa kako treba? i da baš baš bude ko knjiga?

Forace 15.09.2013. 10:26

Stavi si bilo koji pdf printer napravi print u pdf, i onda iz adobea ponovno printaj po potrebi. ne kužim kako hoćeš da bude za uvez po kraćoj stranici (1 i 2 sujedi te na leđima 3 i 4) ili želiš uvezivat pa ti onda treba malo složeniji layout?

FRipper 15.09.2013. 11:11

isprintao sam u wordu...

izračunao sam po stranicama i onda to tako printao...evo slike

http://upload.slike.com/slike/2013/0...-x-612px-1.jpg
http://upload.slike.com/slike/2013/0...-x-612px-2.jpg
http://upload.slike.com/slike/2013/0...-x-612px-3.jpg
http://upload.slike.com/slike/2013/0...-x-612px-4.jpg

Forace 15.09.2013. 11:19

Svaka čast :D, skidam kapu za ručno preračunavanje.

FRipper 15.09.2013. 11:20

žena mi dala oko100 knjiga za printati...fak je moš misliti kako hocu sve :D

mozda dobije jednu mjesecno ako bu darežljiva :D

fanATIk 15.09.2013. 11:36

jeftinije ti je kupit tablet pa čitat s njega. :D

FRipper 15.09.2013. 11:40

Pokusano, nece

prileee 15.09.2013. 12:33

A da je uclanis u knjiznicu? :D

burmuz 15.09.2013. 12:48

Malo je licemjerno kako je na forumu zabranjeno širiti razne crackove, torrente i sl., a ok je "krasti" knjige. Ok, ako se govori o tome da se knjiga kupi u elektroničkoj verziji pa se isprinta ili ako se radi o knjigama starijim od 70 godina na koje više nema autorskih prava onda ok i ja se ispričavam. Makar sumnjam da se o tome radi.
Intelektualno vlasništvo je pravna kategorija, radilo se o knjigama, glazbi, filmovima i sl. pa bih molio da se na to obrati pozornost. :)

FRipper 15.09.2013. 12:55

ukoliko te knjige postoje u prodaji u tiskanom izdanju, ja sam najviše sretan da to mogu kupiti...ali nažalost ove što ja trebam tj ona želi nemaju nigdje za kupiti :S ili ja ne mogu naci :S

jer bio sam u npr super knjižari i rekli su to se više ne tiska...ne znam onda šta i kako

npr Intervju s vampirom kronika od Anne Rice...to nemrem ni kupiti ni klonirati :D a spreman sam odvojiti lijepe novce za to :S

IcyTexx 15.09.2013. 13:35

Niti Kindle ne dolazi u obzir? To je za citanje milijardu puta bolje od bilo kojeg (pa cak i hiDPI tableta).

Mad_Duke 15.09.2013. 16:16

Nego, kad smo kod teme, printanje kod kuće... Na kaj vi printate te knjige. Meni je običan A4 papir jednostavno predebeo i kad vidim isprintane "knjige" na tome mi padne mrak na oči. Jedini korak iznad je kada sam morao posuditi u osnovnoj školi u knjižnici knjigu za slabovidne osobe jer su ostale bile vani :D

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2461264)
npr Intervju s vampirom kronika od Anne Rice...to nemrem ni kupiti ni klonirati :D a spreman sam odvojiti lijepe novce za to :S

Pa barem Vampire Chronicles ima uvijek u Algoritmu, Profilu tam u Bogovićevoj. Ili tražiš na HR? Ako tražiš na HR prijevode onda mi jasno gdje je problem. Probaj Kindle ozbiljno.

FRipper 15.09.2013. 16:30

ja sam printao ovu prvu na 80g, nema se drugoga

i da trebam na hrvatskom, jer žedna ne zna engleski

i bilo kakve tehničke naprave ne dolaze u obzir, jedino da ja čitam naglas,ali da da da moš misliti

za sada jedino riješenje vidim ovako, isprintati, i odnjeti da mi uvezu...i to je to,nek čita i uživa sam nek prestane gnjaviti

tor 15.09.2013. 19:24

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2461261)
Malo je licemjerno kako je na forumu zabranjeno širiti razne crackove, torrente i sl., a ok je "krasti" knjige. Ok, ako se govori o tome da se knjiga kupi u elektroničkoj verziji pa se isprinta ili ako se radi o knjigama starijim od 70 godina na koje više nema autorskih prava onda ok i ja se ispričavam. Makar sumnjam da se o tome radi.
Intelektualno vlasništvo je pravna kategorija, radilo se o knjigama, glazbi, filmovima i sl. pa bih molio da se na to obrati pozornost. :)

Nije "OK krasti knjige", pa stoga molim sve da obrate pažnju na moguće kršenje autorskih prava, kako je to burmuz već spomenuo.

Mad_Duke 15.09.2013. 19:34

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2461346)
ja sam printao ovu prvu na 80g, nema se drugoga

i da trebam na hrvatskom, jer žedna ne zna engleski

i bilo kakve tehničke naprave ne dolaze u obzir, jedino da ja čitam naglas,ali da da da moš misliti

za sada jedino riješenje vidim ovako, isprintati, i odnjeti da mi uvezu...i to je to,nek čita i uživa sam nek prestane gnjaviti

A eto, sam si odgovorio na pitanje :) Printaj i šuti :P I isprintaj Vampire Lestat, bolja knjiga od intervjua! :P

Forace 15.09.2013. 19:56

Citiraj:

Autor tor (Post 2461414)
Nije "OK krasti knjige", pa stoga molim sve da obrate pažnju na moguće kršenje autorskih prava, kako je to burmuz već spomenuo.

Pa ... savjeti oko printanja (općenitog) neke knjige nemaju veze sa kršenjem autorskih prava. Čak ni spominjanje konteksta da printa ženi knjige nema veze, pa čak ni spominjanje određenih knjiga jer nigdje nije napomenuo da baš njih printa.

Isto tako ja printam tone skripti (knjiga) vezanih za faks koje imam potpuno pravo u tu svrhu printati :D.

Svi smo mi svjesni što je kršenje autorskih prava pa ne vidim baš potrebu za ukazivanjem na isto ako je sve u hipotetskoj domeni ili u domeni legalnih knjiga.

Što se tiče papira, a isto 80 gramski iako na malo više stranica to ispadne dosta nezgrapno.

p.s. da ne spominjem da uz neke uređaje više ne dolaze manuali nego ih možemo čitat na računalu ili isprintat, a moš mislit kako ću kod konfiguracije rutera ili switcha alttabirat prozore ....

tor 15.09.2013. 20:02

Citiraj:

Autor Forace (Post 2461433)
Svi smo mi svjesni što je kršenje autorskih prava pa ne vidim baš potrebu za ukazivanjem na isto ako je sve u hipotetskoj domeni ili u domeni legalnih knjiga.

eh, da mi je po 1k za svaku ovakvu situaciju :D
Sve ok za sad, samo je skrenuta pozornost da tako i ostane ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32.