![]() |
ulovi.hr
|
Lol, moja draga se registrirala pa smo probali ulovit one licitacije da imamo sa čime početi, na kraju nismo uspjeli.
Gle, možda se i može šta ulovit, ali tu trebaš jaaako puno strpljenja i trebaš si odmah uzeti dovoljno licitacija, i zapeti za komad onoga što ti se sviđa. Sranje je u tome što trošenjem licitacija trošiš lovu, pa na kraju ako odustaneš od daljnjeg licitiranja, ostao si i bez proizvoda i bez love, a nitko ni nemože garantirati, čak dapače, vrlo je izgledno da tamo negdje iza sjedi par stričeka koji drže tu stranicu i stalno licitiraju na tvoju licitaciju dok ne podignu cijenu na onu koju oni smatraju prikladnom. Možda se varam naravno, volio bih i ja čuti nekakvo mišljenje iz prve ruke, kao što rekoh, ja sam probao samo ulovit one dodatne licitacije sa onih 5 komada koje dobiš u startu međutim nisam uspio, dalje nisam ni htjeo pokušat. |
lopovluk
|
jel to jos jedan Cosmito? :D
|
A neznam, nemogu za sigurno potvrdit dali je lopovluk ili ne, pratio sam stranicu nekih 3-4 dana, i ako je vjerovati onome što se tamo licitira, cijena neke robe zna biti poprilično niska, čak i preko 30% niža od recimo najjeftinije cijene na nabava.net, samo opet kažem, ako je to iole vjerodostojno, dok npr zna biti i neke robe koja završi svega par kuna jeftinije nego što se može naći po dućanima, ponekada zna čak izaći i skuplje.
U proncipu čak i da rade pošteno, takvom šemom se može zaradit, jer fora je u tome što uvijek ima više licitatora na jednom proizvodu, i svaki od njih troši svoje licitacije, znači svoje kune da bi dobio taj proizvod, tako da ako govorimo npr o nekakvom laptopu koji u trgovini košta 5 000 kn, i sad imam 10 licitatora koj se natječu za laptop, na kraju laptop završi sa npr cijenom od 3 000kn, ali fora je u tome što je od tih 10 licitatora svaki od njih potrošio otprilike toliko love za taj laptop, što na kraju dovodi do okvirne cifre od 30 000kn koje su oni zajedno potrošili ,a samo jedan od njih je dobio laptop za te 3 000kn, i on je u dobitku za nekih 2 000 kn, ali su svi ovi ostali koji su odustali u gubitku za tu cifru koju su potrošili licitiranjem. Šema nije loša ako je sve pošteno i ako se igra pametno moglo bi se svega okrenut pojeftino, samo opet napominjem, AKO je to poštena igra, a ne da tamo neki majmuni sjede iza kompova i nabijaju cijenu. |
Evo jedan izračun: upravo je u tijeku aukcija na jedan Sony DSLR fotić. Uvjeti za ovu konkretnu aukciju su slijedeći:
- početna cijena svih aukcija je 1kn - svaka licitacija povećava cijenu za 8 lipa i produljuje vrijeme za 15s - svaka licitacija košta 1kn (OK, dobijete prvih 5 besplatno kad se registrirate na site, ali onda morate kupiti paket od 10, 50, 100 ili 200 licitacija za isto toliko kuna) Trenutna cijena je cca. 951kn. Matematika: Da bi povećali cijenu proizvoda za 1kn mora se potrošiti 12,5 licitacija (12,5x8lp = 1kn). Cijena proizvoda je kroz licitacije povećana za 950kn (951 - početna 1kn). Kao što napisah, svaka licitacija košta 1kn. Dakle, 950kn x 12,5kn = 11.875,00 kn Znači, aukcija nije još ni gotova, a firma koja stoji iza ulovi.hr već je zaradila trostruku vrijednost aparata (piše da je tržišna vrijednost 3.869,00kn). Tome treba pridodati i krajnju cijenu koju fotić postigne. Nije pljačka, nego samo dobra matematika koja ide u prilog firmi koja stoji iza ulovi.hr ;) |
kad spucam 5 besplatnih ću se pozdravit s njima,sad baš pratim hp compaq za 50 kn.čim neko podigne aukcija se produžuje tako može unedogled.
|
Citiraj:
A ne bi me iznenadilo da su proizvodi fiktivni i da neki admin samo lupi najvišu cijenu i da nitko još nije ništa dobio :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
edit: Lol baš gledam, za sonyev DSLR se platilo 1200kn+ (3,5k prava cijena) što znači da su u dobitku od nekih 15k XD |
A jbg, ali da si npr ti osvojio taj fotić sa 200 kupljenih licitacija, ti bi ga dobio za tih 200kn, dok bi ostali spušili lovu, u tome i jest poanta, ako nema varanja od strane admina, sve što je potrebno je malo pameti i odabir pravog trenutka za uključivanje u licitaciju nekog proizvoda.
Tom matematikom lako možemo doći do slijedećeg, naravno opet ukoliko je to fer igra a ne namještaljka. Kupimo paket od 500 licitacija, sačekamo za taj fotić dok mu cijena ne dođe do nekakvih 1200-1300kn, i onda se uključimo u licitiranje istog, pod uvjetom da osvojimo fotić, kasnije ga prodamo za npr 1000kn negdje u oglasniku i zaradili smo 500kn kojje opet ulažemo u kupovinu licitacija u nadalje igramo sa novcima od zarade. Moglo bi se tu zaradit, samo tko ima vremena i pogotovo živaca cijele dane buljit u ekran i imat prst na okidaču. Ja bogami nemam :D |
Al ja to nebi iz principa, znajući da ako sam ja dobio da sam time pomogo "lopovima" da zarade bar trostruko više.
|
ideja je dobra, drustvo je kapitalisticko sve je transparentno..
tako da se nebi slozio da su lopovi... |
znaci mogu li ja kad bude recimo 10 sec prije karaj licitacije licitirati i povisiti cijenu za 0,8 lipa te vrijeme za 15 sec i to je to ukoliko nitko ne povisi ponovo
edit: sad sam isao malo licitirat..po meni najbolja taktika je sljedeca: prije nego se odlucim licitirati bilo bi dobro pogledati sta ce doc i onda ako mi to treba odredim recimo 2k kn za recimo neki lcd i tek kad dode oko te cijene pocet licitirat jer sve ono prije toga je po meni bacanje para i licitacija.. uvijek se moze otvorit xy fake mail adresa i dobit 5 besplatnih licitacija pa se s tim nadmetati... |
Citiraj:
|
Ne budite blesavi, obična igra na sreću sa mutnim pravilima i tko zna dali je sve to po zakonu legalno... Pročitajte malo njihov forum, baniranje bundžija, zaleđivanje "servera" pri kraju atraktivnih aukcija, autolicitiranje od tko zna koga i sve se svodi na običnu navlakušu u vidu kupovanja tj. mužnja vaših novčanika.
Evo i kao sjedišta firme: http://maps.google.com/maps?q=Nad%20...N&hl=hr&tab=wl |
skužio sam na teži način da je ULOVI .hr sve već gore navedeno....
izbjegavati u širokom luku Nek se javi čovjek koji na ovom forumu ima preko 200 postova i kaže da je nešto dobio, spreman sam promijeiti mišljenje.. |
Najjača mi je izjava njihovog admina da im server radi u load balancing-u, te da imaju 6 servera upravo iz razloga što ne žele da su svi korisnici na jednom serveru, koji bi kad se smrzne onemogućio svim korisnicima daljnje nadmetanje, nego ovako samo korisnici na onom serveru koji pukne nisu u mogućnosti nadmetati se.
Mislim LOL :D Copy/Paste sa njihovog foruma: Citiraj:
Nisam uopće do sada čitao taj njihov forum, sada sam ga na brzinu prelistao, i kad sam pročitao tu i još par sličnih izjava shvatio sam da sam imao sreće što nisam pokušao igrat za ozbiljno, premda me je moja bolja polovica nagovarala da uplatim 200-300 licitacija pa da probamo lovit kakav laptop pošto joj je potreban zbog posla :) |
Uvjek me fascinira kako ljudi brzo dodju do raznih "teorija urote".
Ajde prvo probajte njihove usluge pa onda recite jesu losi ili dobri. Naravno da postoji 100 nacina da se na takvoj stranici vara, ali tesko da im je to cilj kad ionako imaju veliku zaradu. |
Ja sam potrošio 500 kn, proveo ne sate nego dane "loveći" i imao samo priliku bidati u zadnjoj sekundi nakon čega je meni oduzet bid ali predmet dan drugoj osobi ne prikazivajući moj bid na listi ...već je ispalo kao završeno...
A druga stvar, gledao tamo na njivhom stranicama jedno vrijeme imali slike dobitnika...kad ono na deset slika ista osoba..(koja izglea nema život) pošto za jedan televizor treba dva dana sjedit pred kompo pod stalonmo budnosti... Istina da je računica i ideja fer, i odlična te donosi profit...ali kada se već može varati zašto ne, u krajnju ruku i donosi profit tek kada dosegne određeni iznos bidova (što u 99 posto donosi dobiz za vrijedne predmenete) ali nikako ne mogu reći iz iskustva da nema nekoga tko iza njihov da forsa nas običnih korisnika.. Ovaj forum je vrlo posjećen od velikog broja korisnika, u većini slučajeva nešto informatičkih pismenih pa ajde neka se neko javi tko je već duže ovdje da je dobio nešto.. |
Meni se cini da to nije urota, vec vrlo dobra ideja za zaradu.
Citiraj:
Sad naravno sve je moguce, samo zavisi od nekoga koliko je pohlepan, kao i u masi drugih stvari. Meni se ista stvar o uroti cinila i na davnoj aukciji na hg spotu, ali eto, bio sam uporan i vrlo povoljno sam dobio grafu i mbo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:43. |