PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Imam nekog crva i komp je usporen (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169685)

čeljade.žensko 09.12.2009. 18:46

Imam nekog crva i komp je usporen

Pozdrav svekolikom pucanstvu..

ovo inace nije forum na kojem ja ordiniram, pa sam i vise nego sigurna da ova tema ima neko bolje mjesto, te ujedno molim modove da to po potrebi premjeste.. hvala! :zubo:

moj problem, dakle, je vrlo jasan, jel..
imam crva koji mi jede do 99% mojih kopjuterskih mogucnosti i sve radi ko crknuto pseto..

pomozite mi, molim vas.. vec sam ocajna.. jer je spor.

inace, od zadnje instalacije windowsa, I shit you not, proslo je cca 2 godine (jebiga, prekinula sam sa deckom :fiju: ), a instalacija nova nije moguca jer A) nemam cd B) komp mi, kao sto rekoh rikava C) nebih bas ja to radila sama, a momche koji bi trebalo, well.. vremenski je indisponirano

Zahvaljujem unaprijed.. modovi, imajte milosti i ako ovo micete, sibnite mi pm jer to inace nikad necu naci..

ostale ifo saljem po potrebi..

hvala.. :care:

d4rk_ch1ld 09.12.2009. 19:20

Ja mislio da je iam crva muški problem, al očito da i dame muči:D.
Ne znam kako si sigurna da si pokupila crva, al za početak bi trebala probati maknuti ga sa nekim antivirusnim programom, ako ga nemaš instaliranog probaj s nekim online scanom. Probaj recimo s http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html pa ti ga možda makne.

čeljade.žensko 09.12.2009. 19:43

Citiraj:

Autor d4rk_ch1ld (Post 1507381)
Ja mislio da je iam crva muški problem, al očito da i dame muči:D.
Ne znam kako si sigurna da si pokupila crva, al za početak bi trebala probati maknuti ga sa nekim antivirusnim programom, ako ga nemaš instaliranog probaj s nekim online scanom. Probaj recimo s http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html pa ti ga možda makne.

a jebiga, neke su stvari unisex..

probala sam s ovim bitdefenderom, erm.. reko mi je da imam dva trojanca..

which was not that helpful.. :hitthewal:

jos ideja..? :care:

Doink the Clown 09.12.2009. 19:46

Malwarebytes' Anti-Malware, safe mod i killl kill kill the worm ;)

d4rk_ch1ld 09.12.2009. 19:53

Pokreni task menager i pod processes pogledaj što ti ima najveće zauzeće procesora i memorije pa probaj to ugasiti. Ali stvarno, probaj formatirati disk i staviti svježe windowse i po mogućnosti instalitrati antivirus i antispyware program.

Doink the Clown 09.12.2009. 19:56

Citiraj:

Autor d4rk_ch1ld (Post 1507403)
Ali stvarno, probaj formatirati disk i staviti svježe windowse i po mogućnosti instalitrati antivirus i antispyware program.

Polako, format C: je zadnja opcija, neka prvo Malwarebytes' pokuša locirati štetočine :)

centaur 09.12.2009. 20:03

Spybot S&D, Avira AntiVir Personal, Hijack This, KillBox, ima načina bez format C:, ovdje sam napisao samo programe koje ja koristim. Ako je potrebno može se raditi u Safe Modu (čišćenje), a može i Repair Windowsa nakon čišćenja (ako je potrebno), prije novih Winsa. Kako dalje ? Neka drugi odgovore !

sinisa1989 09.12.2009. 20:40

Skini NOD32 ili Kasperskog trial licence i mislim da bi oni to trebali riješit. Ak oni neće onda jako teško da nešto osim formata hoće.
Meni to sve smrdi na brontoka, a njega ćeš se jako teško riješit.

čeljade.žensko 09.12.2009. 21:39

joj, kak ste vi svi meni super.. :beer:

enihu.. trenutno skeniram sa malwarebytes-om.. i neznam jel se nesto desilo ili je to samo zbog toga sto trenutno nemam nikakav antivirus aktivan (hmmm..), ali kompche kao da zivlje radi..

jubaf moja.. :banana:

i zasad imam 14 infected objects na malwarebytes-u.. yup yup. budem javila kako ce taj slucaj zavrsiti.. vrlo je napeto.

ponaosob:
@centaur; mili.. da znam kako da bez kobnijih posljedica udjem u i izadjem iz safe mode-a, bih li zaista bila ovdje..? :mig:

@sinisa; ne budi tako pesimistican.. ;)

Doink the Clown 09.12.2009. 21:46

Citiraj:

Autor čeljade.žensko (Post 1507499)
i zasad imam 14 infected objects na malwarebytes-u.. yup yup. budem javila kako ce taj slucaj zavrsiti.. vrlo je napeto

Samo ti pokolji tu infekciju Malwarebytesom, format particije je zadnje rješenje i ujedno najlakše :)
Bilo bi poželjno da u safe modu brišeš nametnike, samo pritišći F8 kad upališ komp pa ćeš ući u safe mode ;)

čeljade.žensko 09.12.2009. 21:52

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1507504)
Samo ti pokolji tu infekciju Malwarebytesom, format particije je zadnje rješenje i ujedno najlakše :)

vec jesam, i restartah si kanticu jerbo neke nije mogao samo tako..
a to sto je kome i koliko "najlakse", o tome cemo kasnije..

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1507504)
Bilo bi poželjno da u safe modu brišeš nametnike, samo pritišći F8 kad upališ komp pa ćeš ući u safe mode ;)

e vidis.. to da je to pozeljno si mi mogao i prije reci.. :D
ali dobro.. naucili smo uci u sejf mod.. sto je super, pod uvjetom da ne udjem (opet) u bios.. zadnji put, it ended tragically..

Joke 09.12.2009. 22:02

Citiraj:

Autor čeljade.žensko (Post 1507510)
ali dobro.. naucili smo uci u sejf mod.. sto je super, pod uvjetom da ne udjem (opet) u bios.. zadnji put, it ended tragically..

Nakon POST-a tuci po F8, jer na plocama F8 bude boot meni, pa da ne "lutas" bzvz..

čeljade.žensko 09.12.2009. 22:05

Citiraj:

Autor Joke (Post 1507518)
Nakon POST-a tuci po F8, jer na plocama F8 bude boot meni, pa da ne "lutas" bzvz..

o.k.

will do.

iako.. nije bas da sam sigurna da sam te razumjela.. ali boze moj, ne..
:D

Doink the Clown 09.12.2009. 22:06

Citiraj:

Autor čeljade.žensko (Post 1507510)

Citiraj:

Malwarebytes' Anti-Malware, safe mod i killl kill kill the worm ;)
Pa rekao sam... Ajde pa javi ishod kad dovršiš tamanjenje :beer:

čeljade.žensko 09.12.2009. 23:01

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1507565)
I'll, take you up on that offer ;)
Dakle još proskeniraj sistem s Avirom pa ako nakon toga sve bude OK count your blessings, i možeš si tu kombinaciju (Avira, Malwarebyres) ostaviti na kompu da ne bi opet bilo problema. Cheerio :beer:

proci cu avirom, javim ako bude problema..
a za pivo, well... just point the direction..

tor 10.12.2009. 09:40

Koliko spama i nepotrebnih hormona u zraku.
čeljade.žensko - molim lijepo da prilikom otvaranja topica poštuješ naša pravila Pravila i pomoć - iam crva.. :kme: je - je naslov koji ulazi u uži izbor za zatvaranje topica.
Ostali; hormone zauzdati, prste na tipkovnici zaposliti s nečim drugim, a ne spamom po forumu. Ovo nije chat rooms, facebook ili LJES. Spam i ostalo nepotrebno sam obrisao, nadam se da će to ostati jedina sankcija za sad.

čeljade.žensko 10.12.2009. 18:51

a jebote koja drama nastala ovdje..

tor, svaka ti je na mjestu.. neznam samo kako mozes od tako ranog jutra biti toliko ozbiljan i strog, ali ajde.. :D ( i da, lojalnost mi nalaze da ti kazem da ne koristis sveto ime LJES tako olako ;) )

uglavnom.. moj problem nije bas nestao, ali vasi savjeti su pomogli da barem prezivim do instalacije.. hvala svima, posebno klaunu na programcicima i centauru na motivaciji. i toru, bez kojeg bi ova tema bila zachatana i offtopic do besmisla..

pa se cujemo kad opet nesto sje.. zeznem. :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:40.