![]() |
Imam nekog crva i komp je usporen
Pozdrav svekolikom pucanstvu..
ovo inace nije forum na kojem ja ordiniram, pa sam i vise nego sigurna da ova tema ima neko bolje mjesto, te ujedno molim modove da to po potrebi premjeste.. hvala! :zubo: moj problem, dakle, je vrlo jasan, jel.. imam crva koji mi jede do 99% mojih kopjuterskih mogucnosti i sve radi ko crknuto pseto.. pomozite mi, molim vas.. vec sam ocajna.. jer je spor. inace, od zadnje instalacije windowsa, I shit you not, proslo je cca 2 godine (jebiga, prekinula sam sa deckom :fiju: ), a instalacija nova nije moguca jer A) nemam cd B) komp mi, kao sto rekoh rikava C) nebih bas ja to radila sama, a momche koji bi trebalo, well.. vremenski je indisponirano Zahvaljujem unaprijed.. modovi, imajte milosti i ako ovo micete, sibnite mi pm jer to inace nikad necu naci.. ostale ifo saljem po potrebi.. hvala.. :care: |
Ja mislio da je iam crva muški problem, al očito da i dame muči:D.
Ne znam kako si sigurna da si pokupila crva, al za početak bi trebala probati maknuti ga sa nekim antivirusnim programom, ako ga nemaš instaliranog probaj s nekim online scanom. Probaj recimo s http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html pa ti ga možda makne. |
Citiraj:
probala sam s ovim bitdefenderom, erm.. reko mi je da imam dva trojanca.. which was not that helpful.. :hitthewal: jos ideja..? :care: |
Malwarebytes' Anti-Malware, safe mod i killl kill kill the worm ;)
|
Pokreni task menager i pod processes pogledaj što ti ima najveće zauzeće procesora i memorije pa probaj to ugasiti. Ali stvarno, probaj formatirati disk i staviti svježe windowse i po mogućnosti instalitrati antivirus i antispyware program.
|
Citiraj:
|
Spybot S&D, Avira AntiVir Personal, Hijack This, KillBox, ima načina bez format C:, ovdje sam napisao samo programe koje ja koristim. Ako je potrebno može se raditi u Safe Modu (čišćenje), a može i Repair Windowsa nakon čišćenja (ako je potrebno), prije novih Winsa. Kako dalje ? Neka drugi odgovore !
|
Skini NOD32 ili Kasperskog trial licence i mislim da bi oni to trebali riješit. Ak oni neće onda jako teško da nešto osim formata hoće.
Meni to sve smrdi na brontoka, a njega ćeš se jako teško riješit. |
joj, kak ste vi svi meni super.. :beer:
enihu.. trenutno skeniram sa malwarebytes-om.. i neznam jel se nesto desilo ili je to samo zbog toga sto trenutno nemam nikakav antivirus aktivan (hmmm..), ali kompche kao da zivlje radi.. jubaf moja.. :banana: i zasad imam 14 infected objects na malwarebytes-u.. yup yup. budem javila kako ce taj slucaj zavrsiti.. vrlo je napeto. ponaosob: @centaur; mili.. da znam kako da bez kobnijih posljedica udjem u i izadjem iz safe mode-a, bih li zaista bila ovdje..? :mig: @sinisa; ne budi tako pesimistican.. ;) |
Citiraj:
Bilo bi poželjno da u safe modu brišeš nametnike, samo pritišći F8 kad upališ komp pa ćeš ući u safe mode ;) |
Citiraj:
a to sto je kome i koliko "najlakse", o tome cemo kasnije.. Citiraj:
ali dobro.. naucili smo uci u sejf mod.. sto je super, pod uvjetom da ne udjem (opet) u bios.. zadnji put, it ended tragically.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
will do. iako.. nije bas da sam sigurna da sam te razumjela.. ali boze moj, ne.. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
a za pivo, well... just point the direction.. |
Koliko spama i nepotrebnih hormona u zraku.
čeljade.žensko - molim lijepo da prilikom otvaranja topica poštuješ naša pravila Pravila i pomoć - iam crva.. :kme: je - je naslov koji ulazi u uži izbor za zatvaranje topica. Ostali; hormone zauzdati, prste na tipkovnici zaposliti s nečim drugim, a ne spamom po forumu. Ovo nije chat rooms, facebook ili LJES. Spam i ostalo nepotrebno sam obrisao, nadam se da će to ostati jedina sankcija za sad. |
a jebote koja drama nastala ovdje..
tor, svaka ti je na mjestu.. neznam samo kako mozes od tako ranog jutra biti toliko ozbiljan i strog, ali ajde.. :D ( i da, lojalnost mi nalaze da ti kazem da ne koristis sveto ime LJES tako olako ;) ) uglavnom.. moj problem nije bas nestao, ali vasi savjeti su pomogli da barem prezivim do instalacije.. hvala svima, posebno klaunu na programcicima i centauru na motivaciji. i toru, bez kojeg bi ova tema bila zachatana i offtopic do besmisla.. pa se cujemo kad opet nesto sje.. zeznem. :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:40. |