PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ecc Memorija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16938)

BmwMPower 29.01.2005. 16:31

Ecc Memorija

Maticna mi podrzava ECC memoriju, a moram si kupiti neku novu pa, pa sam razmisljao bas o ECC-u. Znam da je sporija dosta, ali cemu je onda skupa? Bilo bi zgodno imati Error Corecting Code u racunalu :D

Bubba 30.01.2005. 00:10

Re: Ecc Memorija

Citiraj:

Originally posted by BmwMPower
Maticna mi podrzava ECC memoriju, a moram si kupiti neku novu pa, pa sam razmisljao bas o ECC-u. Znam da je sporija dosta, ali cemu je onda skupa? Bilo bi zgodno imati Error Corecting Code u racunalu :D
Sporija je zbog samog ECC koda, koji ima kompleksnije algoritme pa to iziskuje dodatnio ostajanje podataka u memoriji, obicno za jedan ciklus. U praksi, gubis oko 5% maksimalno, i to samo kod pisanja. O tome kako bi bilo zgodno imati, bi, no upitaj se jeli ti uistinu potrebno. O ozbiljnom koristenju ECCa se razmislja kod servera s iznimno velikim kolicinama memorije, no kako ECC kod ispravlja samo jednobitne pogreske "on the fly" te detektira cak i cetribitne (a koristi od tog bez dodatnih tehnologija, kao Chipkill, je kao od muske sise), prilicno je beskorisna i u razno raznim workstationima. Opet, ostaje na tebi da vidis isplati li ti se, jer s malim kolicinama memorije kojim PCi barataju memorijske greske se bas ne desavaju svaki dan...

BmwMPower 30.01.2005. 00:14

A koju cu onda uzet, pa da sam miran neko vrijeme... :gringo:

tor 30.01.2005. 11:00

Citiraj:

a koristi od tog bez dodatnih tehnologija, kao Chipkill, je kao od muske sise
Ajde, nemoj tako. Muška sisa meni baš dobro dođe:D
BMW; uzmi običnu memoriju. Pljuničeš manje para a imati više (količinski)...

BmwMPower 30.01.2005. 11:56

A koju to da "obicnu" memoriju uzmem? Trebalo bi mi 1Gb. Razmisljeo sam o Corsairu ili GeiLu

Bubba 30.01.2005. 12:58

Citiraj:

Originally posted by BmwMPower
A koju to da "obicnu" memoriju uzmem? Trebalo bi mi 1Gb. Razmisljeo sam o Corsairu ili GeiLu
Dva pomodna branda za mlade i osvjestene ljude. Ni s jednim neces pogrijesiti.

No kad pogledas, za cijenu nekakvog Geyla Ultra mozes dobiti isto brzu Registriranu ECC memoriju (Infineon, recimo) i jos ti ostane za pivu i burek. Sada je na tebi da vidis zelis li imati nekakvu ouverkloukersku memoriju ili te ipak vise zanima veca sigurnost s nezamjetno smanjenom brzinom.

Bubba 30.01.2005. 12:59

Citiraj:

Originally posted by tor
Ajde, nemoj tako. Muška sisa meni baš dobro dođe:D
Ajjjjjjj...

Zasto ne zelim cuti detalje, pitam se... :p :)

Ae, otvori thread u Svastari, Imate li koristi od muske sise... :)

BrunoZG 30.01.2005. 13:02

muške sise manje vise (uglavnom)

tor 30.01.2005. 13:10

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ajjjjjjj...

Zasto ne zelim cuti detalje, pitam se... :p :)

Ae, otvori thread u Svastari, Imate li koristi od muske sise... :)

Ajd ti:D Mene stra:p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:49.