![]() |
laptop
prolila sam oko 2 dcl soka po upaljenom laptopu. posušila sam ga i upalila i na prvu se sve činilo ok, osim što se tipke malo kao lijepe ali onda su se funkcije npr. entera i delita zamjenile.ne rade mi 4slova.jel mi može netko napisati da li bi se to moglo s nečim očistiti ili nešto pa da sve bude kao prije? znam da ga mogu na servis odnjeti ali zanima me jel mogu kako sama riješiti problem.
kupljen je u hgspotu,koji se je u mojem gradu zatvorio(ne znam da li još igdje radi obzirom da ih nemogu dobiti na tel.) laptop je lenovo. i kuda s njim na servis(zg i okolica dolaze u obzir)ako više nijedan navedeni ducan ne radi...hvala na pomoci |
zel cos
Zagreb 01/3033-120 to ti je servis |
hvala
|
Od moje žene sestra, ista priča sa sokom (kod nje je bio od ananasa - više ga ne pije). Laptop Asus, ne sjećam se koji model (bilo je prije oko 3 godine), bio 5 dana u upotrebi kad mu je "dala piti sok".
Nazvala me, i onako kroz suze pita "šta ću sad!?" Mislim da bi proizvođači trebali umjesto naljepnica sa reklamama na lapove lijepit upute šta kad ga zaliješ. Zato još jednom za one koji nisu sigurni: 1.Okreni naopako i istovremeno (što brže) vadi punjač i prst na off prekidač. Koliko mu god možda naštetilo sirovo gašenje (par sek na OFF-u) manja je vjerojatnost šteta nego kad počnu kratki spojevi 2.Čim se ugasi vadi bateriju 3.Ostavi tako i ne pokušavaj prati vodom, benzinom, acetonom.... ne sušiti na termopeći, fenom za skidanje boje sa drva, fenom za kosu, .....samo ostavi, (već si učinio dosta) onaj ko se bavi servisom ima sredstvo za neagresivno rastapanje nečistoća (slično kontakt spreju samo bez masnoća i sl. - ja sam imao neki sličan onom od KONTAKT CHEMIE-a samo puno bolji- boca oko 100eur ali čisti da je to ludilo) Donilo mi iz DE. Ne uključuj ništa dok ga neko (ko ima iskustva) ne otvori. Naglašavam da je jako bitno otvoriti da se provjeri koje su komponente zalivene, provjere eventualni ventovi, očisti koliko je moguće.... A onda kad je gotovo treba se i pomoliti!!! |
a svi znamo da nije pametno ostavljat tekucine kraj kompova...ali šta ceš....pričala sam sa mužem i išla brisat stol nakon jela na kojem je bio laptop jer sam mislila nastaviti započet posao nakon ručka i puf...ode (kako je jedan dečko rekao jel si izvukla pouku?veli: nesmiješ pričat više sa mužem :)))
ovo prvo sam napravila iz uputa,i muž je brzo okrenuo naopačke laptop itd.,ali kad se je posušio ja sam upalila da vidim jel radi(btw. i sad pišem s laptopa) te sam išla ustanoviti koja slova ne rade. nazvat cu servis i vidit s njima dalje...još me samo zanima koliko ce mi para pobrat za taj posao odprilike? jel normalno radio taj dotični laptop sa ananas sokom? jel bio na servisu? i koliko je platila? tnx:)) |
Sorry na "brzom" odgovoru ali stvarno mi je ludnica na poslu pa ne stižem pratiti forum nego navečer.
Asus-powered by ananas i danas radi uz malo zapinjanje nekoliko tipki (treba ih nijansu jače stisnuti ali to je stvarno pinku jače - za to treba zahvaliti onom spray-u). Srećom, njoj sok nije napravio štetu iako je prvo bilo na telefon da me zove, a tek onda panična reakcija po mojim uputama. Imala je sreću jer lap nije stajao ravno na stolu (zadnji kraj je bio na nekoj knjizi) pa se minimalno zacijedilo po MB. A cijena? Prava sitnica dok ima zeta (mene), koji voli rastaviti sve što se rastaviti da (nakon nekog vremena i puno promašaja čovjek stekne iskustvo pa ponešto uspije i sastaviti:D). A sad bez šale, ako ti se zalio koji vent, PAZI da ne stane, još bolje ugasi lap dok ga neko ne pogleda. Isto tako ali rijetko sok se zna poigrati sa "štampanim pločama" na način da nakon nekog vremena počne nagrizati vodove (jesi kad probala staviti meso u kolu na duže vrijeme? - slična fora) zato je bitno da ga se očisti jer nikad ne znaš je li baš taj sok nagriza. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06. |