![]() |
Blokira kod igranja igara
Ljudi pomagajte, već sam postao par puta svoj problem ali bas začudo nisam dobio odgovor..
Nači radi se o "smrzavanju" računala prilikom igranja igrica. Komp je novi(cca 1tjedan) pa mislim da se to baš i nebi trebalo događati... Prilikom igranja jednostavno sve blokira,sound nastavi jos nekih 15ak sekundi i onda nestane i slike i zvuka(pojavi se neki smeđi screen),nista ne reagira jedino riješenje je prisilan restat...Instalirana je win 7x64,a drajveri su novi 9.11 Potrosio sam sve ideje pa vas molim neki dobronamjeran savjet ili neke upute,komentare bilo sta samo da to uspijem riješiti,jer su mi počele padati napamet svakakve ideje ali kobne za komp... :fala: |
dali si probao instalirat xp (makar radi testa )??
probaj pa vidi dali se ponavlja greška ako da trebao bi testirat komponente nabaviš-snimiš hirens boot cd sa alatima za testiranje u biosu staviš boot from cd ,dalje prati meni sa cd-a |
A razmisljao sam o xp-u ali neko sam mislio da bi se dalo i ovo sredit...
Može malo detaljnije o tim alatima,ili kamo da ih nađem? |
Sta kaze event viewer?
|
Haa dosta toga....Što te točno zanima,ima errora,kritičnih stvari i upozorenja :)
|
reintal video drivera a zatim driver cleaner
ponovna istalacija drivera ako su testovi hardwarea ok teško češ riješit stvar bez ponovne instalacije os |
Da toga me je i bilo strah....jer testovi kazu sve ok
@nino: Evo postavio sam kopiju event viewer-a,pa ako ti se da da bacis oko http://rapidshare.com/files/31492009...ewer.evtx.html |
Citiraj:
A ti? :stoopid: |
Da i ja,samo sto ja nebi znao sto to znači :) A ti?:D
|
Citiraj:
|
Evo zamijenjen priključak,i obavljen test,trezultat:Pass...
Ima li jos nesto cime bi se to moglo srediti? |
Na kraju krajeva, ipak ti je to novi komp, odnesi ga na seris!! Garancija i to!! :)
|
Citiraj:
Ja sam nekako siguran da ti hard ima bad sektore... |
Skini hirens boot i unutra imaš sve što ti je potrebno za popravljanje bad sektora.
A ako i to ne pomaže, preporuka da nosiš disk na reklamaciju. |
Nema tog programa koji će popraviti bad sector. Oni ih samo zaobilaze da se hard može i dalje koristiti. Ako postoji garancija, treba tražiti novi hard.
|
Skinuo sam program s western digitala....
Ma problem je u tome sto jedino hard nije novi,ima nekih godinu i pol,ali do sad nije bilo nikakvih problema.... Globalni zakljucak je da se komp "smrzava"radi HDD-a??? |
Citiraj:
|
Evo testirano sa hirens bootom i nema nikakvih errora,joj vec sam pomalo lud....
|
Probao sam napraviti benchmark ali opet opeet se dogodila ista stvar....smrzavanje ekrana
|
Citiraj:
Citiraj:
Evo, više o tome. Ja bi ti preporučio što i kolega iznad; novi disk. A ako tog želiš "spasit"i na neko određeno vrijeme, napravi backup i probaj sa low-level formatom. |
Sve to stoji ali mene zanima zasto mi test ne kaze te bad sektore?
|
Citiraj:
Probaj skinut neki drugi tool i testirat u windowsima. |
Da danas,sa hirenovim alatima....A vidim da cu morat rušit windovse pa vidjet dali ce se popravit...
|
Neće sigurno ako je problem sa bad sektorima. Tak da ti je i uzalud pokušavati.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |