PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptop do 4500kn (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=168407)

avukovic 29.11.2009. 22:05

Laptop do 4500kn

Poz,

trebao bi si ovaj tjedan napokon onda uzet laptop do 4500 kn al kontam si uzet odma i garanciju 3 god i torbu.... bilo bi super ako grafa nije integralna al posto sam cito onaj post za kupovinu laptopa procito sam tamo da su i integralne mogu bit isto jake kao i nvidia i ati.... koristit cu ga za filmove, download serija i igara, faks sheme i da mogu odigrat ponekad cod 5 recimo

npr. http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=10997

rendula 29.11.2009. 23:04

bilo bi super da kazes za sto ce ti koristiti laptop

redscro 29.11.2009. 23:44

Citiraj:

Autor avukovic (Post 1498135)
Poz,

trebao bi si ovaj tjedan napokon onda uzet laptop do 4500 kn al kontam si uzet odma i garanciju 3 god i torbu.... bilo bi super ako grafa nije integralna al posto sam cito onaj post za kupovinu laptopa procito sam tamo da su i integralne mogu bit isto jake kao i nvidia i ati.... koristit cu ga za filmove, download serija i igara, faks sheme i da mogu odigrat ponekad cod 5 recimo

Brašno je integralno, grafičke su integrirane. :p

Acer 5738ZG + produljenje jamstva na 3g je sve što trebaš i naravno bolji od navedenog HPa.

avukovic 29.11.2009. 23:49

Citiraj:

Autor redscro (Post 1498226)

Acer 5738ZG + produljenje jamstva na 3g je sve što trebaš i naravno bolji od navedenog HPa.

pa u ovo sto se razumijem svida mi se! a i cijena je za 600kn jeftinija u startu! hvala na prijedlogu!

avukovic 30.11.2009. 00:04

Citiraj:

lol...a da ne znam reko bih al bas sam se dobro **jebo :)

avukovic 30.11.2009. 11:40

Citiraj:

Acer 5738ZG bolji od navedenog HPa.

danas sam iso u tehno maxa u ST-u da vidim tog acera i da ga opipam itd. i naravno nisu ga imali izlozenog. kad sam pitao za njega rekli su da je najprodavaniji lap trenutno i da je cijena 4500 kn...

redscro 30.11.2009. 12:03

Što se tiče Splita, vidim da ga imaju ovdje pa možeš pogledati uživo možda, vjerojatno imaju i u procesoru, u Eurotradeu sigurno, ali to ti je malo dalje. Ugalvnom, nije ni čudno da je najprodavaniji s obzirom da nudi mnogo više od konkurencije, za nižu cijenu, a i produljenje garancije je najjeftinije.
Svejedno mislim da ti se najviše isplati naručiti iz Superbita, nego dati 500-600kn više nekoj trgovini u Splitu.

avukovic 01.12.2009. 21:29

trenutno dozivljavam muke po Aceru jer ne mogu nac taj Acer Aspire 5738ZG-434G32MN pa sam htio pitat jel to jedina opcija koja mi se pruza ili ima jos neki pokemon od laptopa... Oni kojima sam se javio ne odgovaraju.... Blago vama u ZG-u, ovdje u ST-u je grozno!

E da vam ispricam odma nesto sta sam danas cuo..bio sam u tehno maxa pitat za taj Acer jer daju 10% popusta i taman upane neki lik da oce odma kupit PC i nakon nekoliko trenutaka vraca se lik sta im je davao ponudu i pita ovog moga sta je meni pomagao za neki dio PC-a i kaze mu ovaj da taj konkretni PC ima XP na spanjolskom..omg... ja sam se poceo smijat glasno pred njima..a oni su samo gledali i isto se poceli smijat...

VoodooRain 01.12.2009. 22:34

ja ti imam ovaj gore sto si sam predlozo sam sa amd-ovim proco i mogu reci da sam prezadovoljan sa njime a tera i cod5 tak da nemas frke sto se toga tice

redscro 01.12.2009. 22:38

Teško ćeš naći nešto slično. I dalje ne vidim zašto ga ne bi naručio iz Superbita, stigne poštom i to je to. Mnogo je jeftinije nego u bilo kojoj drugoj trgovini, pogotovo u ST. Jedino ako ga želiš vidjeti prije, to je drugo, a onda ti je najbliža opcija gdje ga gotovo sigurno imaju Eurotrade(Solin). Ista stvar i ako negdje nađeš 5738Z, izvana su isti, samo on ima mnogo lošiju(integriranu) grafičku. U Technomaxu možeš naručiti 5738ZG, ali nešto slabiji model od ovog iz Superbita. U Linksu imaju ovog Asusa, ali je proc dosta slabiji od Acerovog i disk je manji, no opet nemaju ga u ST već bi trebalo čekati.

avukovic 01.12.2009. 22:47

Citiraj:

Autor redscro (Post 1500034)
Teško ćeš naći nešto slično. I dalje ne vidim zašto ga ne bi naručio iz Superbita, stigne poštom i to je to. Mnogo je jeftinije nego u bilo kojoj drugoj trgovini, pogotovo u ST. Jedino ako ga želiš vidjeti prije, to je drugo, a onda ti je najbliža opcija gdje ga gotovo sigurno imaju Eurotrade(Solin). Ista stvar i ako negdje nađeš 5738Z, izvana su isti, samo on ima mnogo lošiju(integriranu) grafičku. U Technomaxu možeš naručiti 5738ZG, ali nešto slabiji model od ovog iz Superbita. U Linksu imaju ovog Asusa, ali je proc dosta slabiji od Acerovog i disk je manji, no opet nemaju ga u ST već bi trebalo čekati.

ma vidio sam laptop u tehno max-a i svida mi se..malo sam pritisko to njegovo kuciste i cini se cvrsto i sve je za 5... imam pare za njega vec par dana.. poslo sam mail ovima iz Superbita al mi ne odgovaraju a danas kad sam stisnuo link za taj model Acera pise da vise nije u ponudi zato sam u badu sada... Malo prije sam nasao taj isti lapotp u MagazinRS-u... Jos jedino mogu sad nazvat superbit na telefon pa se cut s njima...

imam ja 5k kn predvideno za laptop + 3 god garancije + torba... nije problem uopce sta je trgovina u ZG-u, problem je samo naci taj indenticni model...ocu 4gb rama 320hdd i ati onaj kad je vec moguce :)

redscro 01.12.2009. 22:52

Vidim da sad imaju malo jači model(više HDDa), ali i "malo" skuplji. :)
Uglavnom, nadam se da ćeš naći baš onaj koji tražiš. :)

avukovic 01.12.2009. 23:20

nadam se da necu nikog izzivcirat sa svojim pitanjima ali vidio sam da ima i model sa 2gb rama i 250hdd-a a sve ostalo isto samo cijena niza...sto se tice hdd-a meni je i to dovoljno ako ne i previse al nema veze nego, zanima me dal mogu ja odma njima rec da mi stave jos 2 gb-a i koliko se krece cijena te nadogradnje i dal mi je uopce potrebno da imam 4 gb ili su mi 2 gb sasvim dovoljna

redscro 01.12.2009. 23:38

Za ono što možeš raditi na tom laptopu, teško ćeš osjetiti taj nedostatak RAMa. Istina da Sedmica ždere dosta RAMa, ali ne bi trebalo biti problema. Ne znam kako bi u Superbitu išlo to s nadogradnjom, vjerojatno nikako, a mislim da se s današnjim cijenama DDR2 RAMa niti ne isplati.

Sad gledam, možda bi ti najbolji izbor bio ovaj. Ima 3GB RAMa, a ADM daje besplatnu dostavu za razliku od drugih, tako da ispada tek nekih 100tinjak kn skuplji od onog modela sa 2GB RAMa. S tim da ćeš od njih informaciju o dostupnosti sigurno dobiti jako brzo. :)

avukovic 02.12.2009. 00:20

ne mogu naci dali ADM daje mogucnost produljenja jamstva s 1-3 god. pa zar je moguce da to ne daju?

coconut 02.12.2009. 09:32

Ne moraš ti platiti produženje garancije ADM-u već to možeš učiniti kod bilo kojeg Acer partnera. Glavno je da to napraviš prije isteka redovite garancije što znači da to možeš napraviti i za 6 mjeseci ako slučajno trenutno nemaš love ili ti se ne da.

avukovic 02.12.2009. 09:42

Citiraj:

Autor coconut (Post 1500292)
Ne moraš ti platiti produženje garancije ADM-u već to možeš učiniti kod bilo kojeg Acer partnera. Glavno je da to napraviš prije isteka redovite garancije što znači da to možeš napraviti i za 6 mjeseci ako slučajno trenutno nemaš love ili ti se ne da.

i to mi je najbolje napravit u ST-u onda jel?

[Psyho]Cox 02.12.2009. 10:03

Pa mislim da mozes napravit di oces... ali ako si iz Splita onda sigurno mozes i tamo negdi. Ja sam svom laptopu produzia garanciju na 3 godine dan prije isteka redovne prve godine garancije tako da je to definitivno moguce. (Jedino je mene to doslo preko 1k kn ali je i bilo prije vise od 3 godine).

avukovic 02.12.2009. 11:26

eto narucio sam ovaj...idem danas platit na banku pa cemo vidit sta ce bit... http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi

redscro 02.12.2009. 11:48

Produljenje jamstva kupuješ kao fizički proizvod i nema veze s trgovinom u kojoj si kupio sam laptop. I onako ćeš u slučaju kvara slati izravno u servis u ZG, a ne u ADM. U splitu ga možeš naći u Linksu.

avukovic 02.12.2009. 11:55

eto jos moram torbu onda izabrat za njega i to je to.... kad mi dode lap doma onda cu opet pocet gnjavit po forumu kako da instaliram win7 na njega :) nadam se da je samo boot from CD ako se ne varam :)

redscro 02.12.2009. 12:11

Ne varaš se što se tiče Win7, a drivere sam sve skine preko updatea(instalirao sam frendu), a za torbu pazi da laptop može komotno stati u nju, jer je nešto širi od 15,4 laptopa za koje su uglavnom rađene te torbe. :)

avukovic 03.12.2009. 13:51

jel mi trebaju windowsi x86/64 ili x32??

Oggy_Hr 03.12.2009. 16:48

Pardoniram što uletavam u topic, ali naslov je identičan mom pitanju.
Ne kuzim se uopće u laptope ni malo. Znam hardware u globalu, ali sad neke sitne điđe ne kuzim stoga skužajte ak pitam neke gluparije.
Trebam neki laptop za malo starijeg gospodina od cca 70tak godina. Stoga lap treba zadovoljavati uvjete da je ekran takav da se da na njemu fino sve pročitati kako bog zapovjeda uz prilagođavanje rezolucije, da su mu tipke dosta velike i "spretne". Bilo bi lijepo da ima wireless i kamericu zbog skype telefoniranja...I naravno, robusnost....
Puno hvala

redscro 03.12.2009. 18:25

@avukovic: 32bitni(to je x86).

@Oggy_Hr: Za tu namjenu dobro dođe gotovo svaki laptop. Velika većina ih ima Webcam, a svi danas imaju wireless, solidan ekran i tipke podjednake veličine. Možda bi bilo bolje onda gledati laptope s razmaknutim tipkama. Trebalo bi izbjeći i eMachines seriju, zbog hrpe problema s driverima i očajnom podrškom.

Dakle, dobar izbor bi bio HP 4510s.

Neku posebnu robusnost je teško tražiti za tu cijenu, možda Lenovo SL510/SL500

Oggy_Hr 03.12.2009. 20:35

redscro: tnx na savjetu. Ovaj HP mi se čini super. Jedino je problem sto je gore Linux....a koliko vidim verzije sa windozama nema baš odnosno ima, ali je već jako blizu 5000kn što još sa nadodanim jamstvom premašuje računicu. Ima li ta serija sa windozama gore?

redscro 03.12.2009. 20:55

Ovo je najbliže traženoj cijeni što vidim.

Možeš pogledati i ovog Acera, tipkovnica je slična HPovoj(i bolja). S produljenjem garancije na 3 godine bi izašao nešto sitno preko 4500kn. Prilično kvalitetno izrađen laptop.

avukovic 04.12.2009. 00:28

Citiraj:

Autor Oggy_Hr (Post 1501871)
redscro: tnx na savjetu. Ovaj HP mi se čini super. Jedino je problem sto je gore Linux....a koliko vidim verzije sa windozama nema baš odnosno ima, ali je već jako blizu 5000kn što još sa nadodanim jamstvom premašuje računicu. Ima li ta serija sa windozama gore?

zar nemas niti jednog frenda koji bi ti mogo instalirat windowse? ustedit ces si dosta para...

Oggy_Hr 04.12.2009. 11:40

vjerujem da da. ALi kako je to svojevrsni poklon ne bi htio se igrati sa "piratskim" windozama i još sa setiranjem istih ako bude frke sa driverima...znam znam gotovan, ali sta's :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:22.