![]() |
Boot up
Ovak imam problemcek jedan koji me uzasno zivcira....
kad se komp boota prije neg sto pocne windowse dizat izbaci mi izbornik za izbor OS-a ....e sad posto sam neki dan installo longhorne (sjebana verzija, nisu se digli)....sad mi je ostalo za birat izmedju ta dva osa.... sad pitanje kak da to maknem da mi direkt ide u windowse?... |
....desni klik na My Computer, pa na Propeties....
....pod Advanced imaš grupu koja se zove Startup and Recovery i imaš gumb Settings, klikni... ...otvotit će ti se novi prozor gdje imaš grupu Startup... tamo ti je popis instaliranih OS-ova, gdje ti je na popisu vjerojatno ostao OS kojeg si obrisao.... lijepo edititiraš tamo sa edit, pa si to posložiš.... OK? |
evo otvorio sve...sad kad stisnem na edit onog OSa kojeg zelm da se nepokazuje otvori mi se notepad i imam neke gluposti napisanu unutra...jel trebam taj sadrzaj pobrisat il sta?....
ovo pise [boot loader] timeout=3 default=c:\$WINDOWS.~BT\BOOTSECT.DAT [operating systems] c:\$WINDOWS.~BT\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Longhorn Setup (bootscreen)" /FASTDETECT /KERNEL=kernel1.exe multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT c:\$WINDOWS.~BT\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Longhorn Setup" /FASTDETECT |
to što ti se otvori u notepadu je u stvari boot.ini, hidden datoteka koja se nalazi na rootu c:. sve što trebaš je obrisati zadnji red:
c:\$WINDOWS.~BT\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Longhorn Setup" /FASTDETECT; spremiti promjene i prilikom slijedećeg boota te više ne bu ispitival koji OS želiš. :) |
Ili na istom ugasis opciju "time to display list of operating systems", ali mora ti prvi biti tvoj Win koji radi!!
|
da. no, to je workaround, dok je brisanje nepotrebnog entryja rješenje. :)
|
Citiraj:
|
pretpostavio sam da je budući je naveo da mu je instalacija "sjebana"... :)
bilo kako bilo, bitno je da smo riješili problem. : cheers2 |
Treba on malo vise toga pobrisati i jos malo promjeniti stvari da daobije ovo:
[boot loader] timeout=3 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT Onaj S koji je pobjegao u drugi red je krivica foruma. Mora biti u istom redu sa ....WINDOW |
čak ne mora ni brisati. jednostavno može kopirati taj text i pejstati ga u boot.ini :)
s tim da S stavi iza WINDOW tako da piše WINDOWS |
Jedan delete ili backspace ce morati napraviti :p :beer:
EDIT: Sad vidjeh tekst do kraja pa ono, moj bed :D |
evo uspil sam...pejsto sam tekst sto je costa napiso pod win xp a ove ostale sam zbriso....tnx :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21. |