![]() |
Matična ne beepa nego tuli, neispravan procesor?
kad upalim komp sa maticne nema beepa nego sirena ko da ide hitna... dali je to znak da je krepao proc....
|
Pobroji beepove i usporedi sa objašnjenjima za njih
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 |
nema beepova nego tuljenje u nedogled, maticna je asus P4B533-E
|
ako zavija kao luda svinja - onda je stvarno u pitanju procesor...izvadi hladnjak i pregledaj stanje. Onda sve lijepo ponovo slozi pa opet probaj kresnut.
|
vec sam izvadio sve van... stavio novu pastu i opet ista stvar
|
meni je bio taj jednolicni beep koji nece da stane kad nisam na graficku spojio onaj 6-pin za napajanje
|
Pogledaj kako ti sjede grafa i memorije u utorima te da li svi kablovi od struje dobro sjede u konektorima!
|
ako tuli ravnomjerno u kratkim razmacima(ko hitna) onda je to memorija, ako tuli malo duži bip u dužim razmacima onda je grafička ... kad proc ne štima onda onda niš ne tuli
|
Jesi izvadio bateriju iz matične da resetiraš bios, ako nisi to napravi pa probaj ako i dalje tuli probaj s drugim RAM-ima ili ako imaš dva keksa samo s jednim!
|
OVako imao sam isti problem na jednom kompu.
Probaj kuler od proca na dodir,da li je vruc. Kod mene je u biosu krivo ocitavalo temp sa procesora zato je tako tulio. Pokusaj u biosu iskljucit upozorenje vezano za temp pa vidi da li ce radit. |
treba do biosa doć!!
memorija?? |
sada uopce ne pali komp.... provjereno napajanje, rami i grafa..... na maticnoj svjetli zelena lampcia tj, mb_pwr. ali ne pali... imam jos crvenu atx_pwr koja uopce ne svjetli....
|
Kako si napajanje provjerio? Isto uzmi neki bolji PSU pa to pospajaj sve pa probaj.
|
napajanje sam isprobao na drugom kompu i radi dobro..........
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |