PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Windowsi 64 izlaze u travnju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16788)

Bubba 26.01.2005. 13:55

Windowsi 64 izlaze u travnju

No kako bilo, vlasnici AMD-ovih 64-bitnih procesora konačno će dočakati svoj OS.

Hmda...

A da ne pricamo da Intel vec pola godina ima EM64T koji je uredno podrzan od "onog-OSa-o-kojem-se-ne-pricaTM".

IceFisherman 26.01.2005. 14:03

Bi se možda moglo očekivati da intel napravi 64 bitni proc za s478 ili bum pak moral kupovati novu matičnu :rambo: :rolleyes:

dr.fiksi 26.01.2005. 14:45

No, već je bilo vrijeme...
s obzirom da se linux ODAVNO već veselo vrti na 64 bita.Makar to isprav neće biti bajno, sigurno će biti problema, ali glavno da se potakne razvoj.

aurellie 26.01.2005. 16:53

Re: Windowsi 64 izlaze u travnju

Citiraj:

Originally posted by Bubba
No kako bilo, vlasnici AMD-ovih 64-bitnih procesora konačno će dočakati svoj OS.

Hmda...

A da ne pricamo da Intel vec pola godina ima EM64T koji je uredno podrzan od "onog-OSa-o-kojem-se-ne-pricaTM".

Uz jednu razliku - ovdje nema NITI jedan forumaš sa 64 bitnim intelom, a pola foruma ima 64 bitne athlone...

dr.fiksi 26.01.2005. 17:13

Bilo kako bilo, ja sam već DAVNO zasjeo u ovu platformu...i ovo ce biti samo dobro.
Naravno, ne zaboravimo da ce tu siguro opet biti bugova itd.Pa onda driveri...pogotovo za "manje vazne uredjaje"

ozren 26.01.2005. 17:58

Windowsi 2003 SP1 i XP 64-bit su ista stvar, da se ne varamo. Razlika je samo kaj prvi nema theme service ukljucen, plus jos neke sitnice.

Oba su u zadnjoj beti tak da bi stvarno trebali izaci za koji mjesec. Bas zadnje buildove skidam sa beta.microsoft.com...

A drivera me je strah na kvadrat!

Bubba 26.01.2005. 18:19

Re: Re: Windowsi 64 izlaze u travnju

Citiraj:

Originally posted by aurellie
Uz jednu razliku - ovdje nema NITI jedan forumaš sa 64 bitnim intelom, a pola foruma ima 64 bitne athlone...
Da, i?

dr.fiksi 26.01.2005. 19:26

Citiraj:

Originally posted by ozren
Windowsi 2003 SP1 i XP 64-bit su ista stvar, da se ne varamo. Razlika je samo kaj prvi nema theme service ukljucen, plus jos neke sitnice.

Oba su u zadnjoj beti tak da bi stvarno trebali izaci za koji mjesec. Bas zadnje buildove skidam sa beta.microsoft.com...

A drivera me je strah na kvadrat!

Pa baš kako sam i rekao, i ja si mislim koji vrag će biti s driverima...
OK, nvidia je možda nešto pljucnula, ali kako se u kompovima danas nađe svašta, bit će vjerojatno dosta hardveraja za kojeg nema, a možda niti neće biti 64bit drivera.Vlasnici možda zato izvise.To je tvrdi put koji ćemo morati preći.Mislim da bi ja trebao imati
nekako trouble free prelazak s obzirom na komponente, ali nikad se ne zna.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:35.