![]() |
USB prespor
Poštovanje.Radi se o kompu koji je iz potpisa a problem je što mi se svi usb priključci ponašaju kao da su 1.0 a ne 2.0..kod prijatelja drugih koji imaju starije matične prebaci 3 puta brže podatke nego na mome neovisno koji je usb..ili mp3 ili nešto treće.....u biosu sam pogledao dali je možda 2.0 isključen ali je uključen...formtirao sam windows i sa xp i sa windows 7 isto je prespor....stavio sam novi bios od matične i isto pregledao opcije i sve je u redu i dalje mi je prespor....nespajam preko nikakvoga USB produžetka nego direkt u matičnu....iako i sa produžetkom je ista priča..neznam što da radim pa molim pomoć.Hvala
|
mozda driveri od maticne/USBa ?
|
Da ti nije uključen PIO mode kod hdd kontrolera umjesto Ultra DMA?
|
Citiraj:
|
Odi u Device Management i pogledaj Properties od Disc kontrolera. Ako je u PIO Mode, nije ni čudo da je spor k'o puž. Promijeni u Ultra DMA i restartaj komp.
Ako ti nije jasno, zamoli nekog iskusnijeg da ti to napravi jer ti to jednostavnije ne mogu objasniti. |
imam isti problem, u biosu mi je snamjesteno na 2.0, opciju za izbor pio ili ultra dma u device manageru na disku nisam naso ali u biosu ima za namjestit pio na automatski ili od 0-4, ultra dma ima necega podosta ali meni je to namjesteno obo dvoje na auto
EDIT: u device manageru IDE svi namjesteni na DMA |
nema meni tog u device managment..koristim win7 :\
|
Drugi OS? Bootaj neki Live Linux distru pa vidi kako se ponaša,čisto da eliminiraš softwer.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:33. |